Iz sveta znanih
McGowanova velja za prvoborko gibanja proti spolnim zlorabam v Hollywoodu. Foto: Reuters
McGowanova je v svoji knjigi spominov zapisala, da se z Milanovo nista nikoli družili v zasebnem življenju. Foto: Reuters

Dodaj v

Rose McGowan z ostrimi besedami nad nekdanjo soigralko Alysso Milano

Nekdanji soigralki v seriji Čarovnice na nasprotnih bregovih
2. februar 2018 ob 09:00
Los Angeles - MMC RTV SLO

Različni pogledi na gibanje #MeToo so zanetili spor med nekdanjima soigralkama v seriji Čarovnice Rose McGowan in Alysso Milano. 44-letna McGowanova dvomi o nameri leto dni starejše stanovske kolegice.

"Ni mi všeč," je dejala McGowanova v intervjuju za Nightline in dodala: "Ker mislim, da laže." Igralka, ki je na čelu gibanja proti spolnemu nadlegovanju v Hollywoodu, se je v zadnjih mesecih spustila v kar nekaj verbalnih spopadov s svojimi kolegi. Je ena izmed igralk, ki so hollywoodskega producenta Harveyja Weinsteina obtožile spolnega nadlegovanja oz. napada, in boja še zdaleč ni opustila.

"Ali mislite, da ne poznam teh ljudi," je spraševala v intervjuju in poudarila, da je soprog Milanove Dave Bugliari agent. "Vi povežite manjkajoče delce - Kdo je v ozadju gibanja Time's Up? Agencija ustvarjalnih umetnikov. Kje se sestajajo? Kdo potrebuje dobro promocijo? Agencija ustvarjalnih umetnikov. Kdo je del težave? Agencija ustvarjalnih umetnikov," je nadaljevala McGowanova. 44-letno igralko moti tudi to, da je Milanova prijateljica z oblikovalko Georgino Chapman, ki je takoj po izbruhu afere vložila zahtevek za ločitev od Weinsteina.

Agencija ustvarjalnih umetnikov (Creative Artists Agency) ni takoj komentirala novih izjav McGowanove, se je pa zato oglasila Milanova: "Podpiram in vedno sem popolnoma podpirala Rose. Občudujem njen pogum in to, da govori o svojih izkušnjah. Moj cilj v zadnjih mesecih je bil, da prek gibanj #MeToo in TimesUp, izkoristim svojo platformo, da lahko dam glas drugim, tako da se lahko skupaj borimo proti spolnim napadom in zlorabam."

McGowanova je takoj za tem tvitnila: "Vedela sem, da bodo moje besede vzeli iz konteksta. Toda laž je sistem, ne posameznik." McGowanova je pred dnevi izdala knjigo spominov Pogumna (Brave), v kateri razloži, kako je domnevno posilstvo vplivalo na njeno življenje in kariere. Ob enem pa tudi pojasni, da se med snemanjem serije Čarovnice (ki se vrača na male zaslone, saj so pri TV-mreži CW naročili pilotno epizodo nadaljevanja) zasebno ni družila z Milanovo ali Holly Marie Combs.

Vseeno pa je ponosna na zapuščino, ki so jo pustile s serijo: "Dolgo časa so bile Čarovnice - in morda so še - najdlje trajajoča enourna serija, kjer so bile v ospredju ženske. Želim si, da bi nam namenili več priznanja zaradi tega, ker je to pomembno."

K. K.
Prijavi napako
Komentarji
Branko57
# 02.02.2018 ob 09:11
Članek brez repa in glave.
Jože Gorišek
# 02.02.2018 ob 09:39
Dnevna doza feminizma na MMC.
la.sonrisa
# 02.02.2018 ob 09:34
ja in kaj natančno je tale alyssa milano naredila? al rekla? res brez repa in glave tale članek
bluppo
# 02.02.2018 ob 09:42
Tale Rose pa že malo najeda, pa ne s tistim, za kar naj bi se borila ampak s tem, da dlje kot je v ospredju te zadeve večji profit ima kot posameznica (Izdala knjigo ....) ter tudi vedno večji hipokrit je.

Zakaj nihče nebi smel biti prijatelj z bivšo Weinsteinovo ženo? Kaj so prepričane, da je vedela za vse te njegove eskapade? Lahko, da je vedela, da ni ravno zvest, verjetno pa ni poizvedovala ali ženske domnevno spolno zlorablja ali pa gre za konsenzno zadevo (kar je po dosedanjih pričanjih dejansko bila, nekatere pa se zaradi odločitve kesajo). Ampak, a ženska res nima pravice do prijateljev? Potemtakem tudi žena/mož/otrok morilke/morilca nima pravice do nikogar? Saj se ločuje, naj ji pusti koga, da ji stoji ob strani. Verjetno tudi njej ni prav lahko in prijetno.

In potem izjave kot je tale:
"Dolgo časa so bile Čarovnice - in morda so še - najdlje trajajoča enourna serija, kjer so bile v ospredju ženske. Želim si, da bi nam namenili več priznanja zaradi tega, ker je to pomembno."

Charmed (Čarovnice) - 1998-2006; št. sezon 8, št. epizod 178, št. epizod v katerih je nastopila Rose 113, št. epizod v katerih je nastopila Alyssa 178. Torej govori kako je serija, ki je bila pomembna za ženske, obenem pa prezira igralko, ki je vodila serijo ...

Serije, ki so ženske postavljale v ospredje (dlje trajajoče):
Grey's anatomy - 2005- ; št. sezon 14, št. epizod 304
Desperate houswives - 2004-2012; št. sezon 8, št. epizod 180
Murder, She wrote - 1984-1996; št. sezon 12, št. epizod 264
Ghurka
# 02.02.2018 ob 10:12
Mora pa ta Rose biti zelo zagrenjena in tečna ženska,ne druži se z nobeno od igralk,samovšečna in odvisna od neke lažne slave.Če je Weinstein nebi nadlegoval,dvomim,da bi kdo sploh slišal zanjo.
Bivši uporabnik
# 02.02.2018 ob 10:09
Rožica meni deluje kot v času Turkov janičarji. Največji neturki so delali največ sranja in klanja.
Ne vem, meni se zdi, da je Roža glasna zgolj zato, ker jo tako močno peče vest. Kot že nekajkrat omenjeno - zakaj se ni izpostavila naslednji dan po napadu? In če bi to pomenilo konec kariere, bi pač ga. Zdaj pa s svojim lajanjem očitno skuša oprati svojo vest in napada vsevprek ljudi, ki niso tako rigorozni kot ona.

Da ne bo pomote - obsojam vsa spolna nadlegovanja, še bolj dejanska posilstva, vendar na nek način obsojam tudi vse te žrtve Hollywooda, ki so toliko let molčale kaj se jim je zgodilo, vse za svoje bleščeče kariere. Naj se zavedajo, da so s svojim molkom AKTIVNO prispevale k takšnemu stanju , kakršnega zdaj skušajo (upravičeno) izbrisat.

Rožica pa naj kar laja - bo zopet uničila samo sebe in na žalost tudi to, kar naj bi zastopala..
dadinho10
# 02.02.2018 ob 10:03
res ne razumem cemu je potrebno zenske obravnavati po neki posebni plati.....?
verjetno sem zaostal, nazadnjaski, crnogled, sovinist, vse mi boste obesili, ampak ne razumem.

jaz nimam nobenih tezav, zenske spostujem, nimam jih za manj vredne, imam jih za manj sposobne (zaradi fizicne konstitucije) v dolocenih poklicih (mislim na vecino, ne mi sedaj nekega ekstrema), prav tako moske v drugih....
meni je nesprejemljivo od zenske zahtevati neka tezka dela, vlacenje 30 ali 50 kg vreck, premetavanje jeklenk, kopanje itd......no, ce zenska to zeli in je sposobna to opravljati, potem pa izvoli....moti pa me zahteva po enakopravnosti, in potem ko dobis neko tako sluzbo, bi imela privilegije, ker si zenska......
ce se zaposlis na takem mestu, potem je normalno pricakovati enako.....
Kris
# 02.02.2018 ob 10:26
Še najboljšo vlogo je Rose imela v Kriku, kjer so jo preščipnila garažna vrata... Zanimivo, da v glavnem bevskajo igralke C lige, ne boste pa videli lajati igralke tipa Susan Sarandon ali Nicole Kidman, to pove vse. Meryl Streep je pred leti podelila stoječe ovacije režiserju Polanskemu, heh, sedaj pa kao drži s kolegicami. Feminacistična hipokrizija na pohodu.
cene vols
# 02.02.2018 ob 10:45
Ko se na koncu vse sprevrže v "babji ravs". Res, ženske ste same sebi še največji problem.
TineB
# 02.02.2018 ob 13:24
Tale Rose je huuudo ranjena. Ženska je žrtev zlorab že iz otroštva. Odraščala je v kultu, kasneje se je oče nad njo znašal, potem šefi itd. Hude travme, hude psihične brazgotine. Kar se pozna tudi na njeni osebnosti. Gre po poti pogube v stilu Sinnead O'Connor. Težka bitka jo čaka. Vso srečo.
oliva
# 02.02.2018 ob 14:12
Zato je tudi tako zagrenjena in najbolj srdita.
Prej se ji jih je ful pridružilo in mnoge med njimi brez nekih hujših doživetij, za razliko od nje.
In seveda zato ne morejo biti tako zagnane, kot je ona.
Ona pa to ful osebno jemlje in hoče, da bi vse te ženske enako postopale kot sama.
To s tem prijateljevanjem (kdo naj bi s kom prekinil stike) v bistvu tudi kaže mal na to.
oliva
# 02.02.2018 ob 14:08
Res je, @TineB.
V bistvu prav s tem 'najedanjem' in pretiravanjem (in v bistvu z vsem obnašanjem) kaže, da je bila res žrtev spolne zlorabe in kako jo je to dejansko prizadelo.
Namreč natančno tako se pogosto obnaša žrtev spolne zlorabe (vključno s promiskuitetnostjo).
feminist
# 02.02.2018 ob 11:13
Igralka se je v zadnjih mesecih spustila v kar nekaj verbalnih spopadov s svojimi kolegi.

ko ti zaradi lastnih frustracij in pomankljivost sovrastvo zakrije um in ti za lastne probleme ratajo krivi vsi ostali razen ti sam, se tezko najde skupen jezik, to je dejstvo.

na čelu gibanja proti spolnemu nadlegovanju v Hollywoodu

kdo jo je pa tja postavil? in predvsem od kdaj je #MooMoo formalno gibanje - a ce izlivas kloako na twitterju te dandanes to naredi za gibanje al kaj?
oliva
# 02.02.2018 ob 14:17
Mislila je (morda), da bo prineslo neko katarzo, da bo prišla 'odrešitev', da jo bo ta 'skupinskost' dvignila, 'pozdravila', da bodo nekakšen gang, da bodo skupaj spreminjale itd., zdaj pa je spet nazaj tako in taka, kot je bila; sama. Ne moreš drugih prisiliti v svoje lastne 'revolucije'.
Zato se pa krega z vsemi.
Ghurka
# 02.02.2018 ob 11:31
Vsa prepričanja so stvar interpretacije.Katerakoli interpretacija v določenem trenutku prevlada,je to funkcija moči,ne resnice....
Friedrich Nietzsche
Ghurka
# 02.02.2018 ob 10:06
Gre samo za prepoznavanje in slavo,pa če je potrebno se med sabo kregat,tudi prav.Bolano in otročje,vso gibanje gre v popolnoma nepravo smer.
SvobodnaVolja
# 02.02.2018 ob 14:29
Iz tvojih ust v božja ušesa.

Veselo škarjanje :)
SvobodnaVolja
# 02.02.2018 ob 12:36
Kako se bodo vsa ta gibanja končala? Tako, da se bodo feministke skregale med sabo.
Bondjanez
# 02.02.2018 ob 10:31
Kje je pa naša Rozika danes???
Kar se pa Rose tice je pa ona leglo vsega zla. Če bi govoila namesto jemala denar,bi mnogo drugih deklet ne imelo istega problema. Ker tip bi bil v čuzi al pa pod nadzorom.
fah-q
# 02.02.2018 ob 10:19
HW je potrebno tretirat kot leglo pretvarjanja in zavajanja...gre za igralce, vse kar znajo je "glumit" in očitno je nekomu kapnlo, da se da to politično dobro uporabit. smo bli vsi prisotni in prisebni in začudeni, ko je iz HW nonstop hodilo ven sporočilo o volitvah...no, pri tem se pa še popuca s konkurenco-ko je ravno problem z zaslužki... na koncu zmanjka življa in ostanejo le morski psi-in ko se ti začnejo žret med sabo to tako zgleda... pomislite-cel HW je 30 let vedel, kaj Harvey počne-in se ni zgodilo nič. dokler ni začelo zmanjkovat $...torej je potrebno ene par jih odrezat, da si lahko ostali razdelijo kolač. me pa veseli, da se šjore že žrejo med sabo. bo prej konc te farse.
Zlobni genij
# 02.02.2018 ob 09:48
Občutek imam da je med vsemi temi kao poštenimi frajlami / feministkami ala Alyssa Milano , Oprah še najmanj kriva, čeravno je bila Weinsteinova posrednica. Pa se sprašujem, čemu so torej služile druge, če je izmed njih Oprah najmanj nedolžna?
SvobodnaVolja
# 02.02.2018 ob 13:50
čeprav je pričakovano sledil backclash, gre za ireverzibilni proces po katerem nič več ne bo tako kot je bilo.

Drži. Še več moških bo šlo MGTOW.
Putkaka
# 02.02.2018 ob 21:26
Tine B, se strinjam. Rose je kot ranjena žival, ki se ne more sprijazniti s tem, kar so ji naredili, zdaj pa udriha po vseh, ne glede na to, kako zelo ji poskušajo pomagati ali se ji, po kdo ve kakšnem ključu, odkupiti. Dokler ne bo sama premogla ljubezni do same sebe, in bo krivila vse druge za svoje tegobe, ji ni pomoči. Pravičništvo ni rešitev, je kvečjemu pribežališče za vse tiste, ki mislijo, da so njihova stališča na moralnem piedestalu. Ampak ker smo vsi krvavi pod kožo, se naš moralni piedestal lahko običajno pod nosom obriše.
friks
# 02.02.2018 ob 18:30
lol
Veidt
# 02.02.2018 ob 15:04
'Pogumna (Brave)':D
SsDrag
# 02.02.2018 ob 12:27
Ta pa je čarovnica. :)
HOR
# 02.02.2018 ob 10:29
Take so osnove obtožb Rose McGowan vs Alyssa Milano glede Weinsteinove žene Georgine Chapman:

Rose McGowan pravi, da je firmo ( modna oblačila ) Georgin Chapmanove (Weinsteinova žena) 100% financiral Weinsteinov denar in, da nihče ni vedel za njo v modnem svetu, preden se je poročila z njim.
Pravi tudi, da je Weinstein zlorabil tudi zlorabljene ženske, da bi nosile žensko oblačilno linijo Georgin Chapmanove in, da je ta točno vedela, kdo in kaj je Weinstein in zakaj se je poročila z njim...

In zato gre Rose McGowan na bruhanje, ko sliši Alysso Milano lepo govoriti glede Weinsteinove žene Georgine Chapman v zadevi Weinstein...
LINK ali
www.dailymail.co.uk/news/article-5162393/Rose-McGowan-blasts-Alyssa-Milano-Weinsteins-wife.html
Snežinkica
# 02.02.2018 ob 15:22
@svobodnavolja

Karkoli že to pomeni.
Snežinkica
# 02.02.2018 ob 14:02
@svobodna volja

Iz tvojih ust v božja ušesa.
Snežinkica
# 02.02.2018 ob 13:05
Feminizem je bil vedno pluralno gibanje, kjer so se kresala različna mnenja in tudi pri #metoo ni nič drugače, s čimer ni nič narobe. Čeprav so gibanje sprožile igralke, je to že davno preraslo meje HW, in so zato tudi ti prepiri med različnimi akterkami manj pomembni.

Prejšnji teden je sodni epilog dobil največji pedofilski škandal v USA, olimpijskega zdravnika gimnastičark so obsodili na 175 let zapora zaradi 30 let trajajočih spolnih zlorab. Ko se je proces začel, je bilo pripravljenih pričati le peščica žrtev in še te le anonimno, na koncu se je z imeni in priimki, ter nastopom pred sodiščem izpostavilo več kot 150 žensk. Kaj je naredilo razliko? Solidarnost, povezanost, medsebojna podpora.... Žrtve se bojijo spregovoriti, ker mislijo, da jim nihče ne bo verjel ali vzel resno, gibanje #metoo je to spremenilo, v tem je njegova glavna vrednost, čeprav je pričakovano sledil backclash, gre za ireverzibilni proces po katerem nič več ne bo tako kot je bilo.
ukrajin
# 02.02.2018 ob 09:19
Rose <3
Kazalo