Barack Obama se je nasmejal od srca. Foto: Reuters
Barack Obama se je nasmejal od srca. Foto: Reuters

Prvi mož ZDA ni zbijal le šal na svoj račun, norčeval se je tudi iz različnih afer. Obama se je že pred prihodom na oder pošalil na svoj račun in spomnil na to, da so ga pretekli mesec novinarji na srečanju z ruskim kolegom Dmitrijem Medvedjevom ujeli z vključenim mikrofonom. Predsednik je tako v zaodrju vzel "vroči mikrofon" in se vprašal: "Kaj sploh delam tu? Čakam na Jimmyja Kimmla in zbijam šale s Kim Kardashian."

Obama se je ponorčeval tudi iz nedavnega škandala tajne službe in vojske, ki so se v Kolumbiji kratkočasili s prostitutkami. "Še več šal imam za vas, ampak zdaj moram najprej pripadnike tajne službe spraviti domov pred začetkom nove policijske ure, ki velja zanje," je poudaril Obama.

Barack se je pošalil tudi na račun svojega tekmeca za mesto predsednika, Mitta Romneyja. Z njim naj bi imel Obama veliko skupnega. "Oba imava diplomo s Harvarda. Jaz imam eno, on ima dve. Kakšen snob," je poudaril Obama. S tem je namigoval na izjavo nekdanjega senatorja iz Pennsylvanie Ricka Santoruma, ki se je tudi potegoval za nominacijo republikancev za predsedniške volitve, a se je pred tedni umaknil. Santorum je namreč Obamo označil za snoba, ker je mlade Američane spodbujal k obiskovanju univerze.

Šale je Obama stresal iz rokava, nič manj zabaven pa ni bil povezovalec dogodka, komik in igralec Jimmy Kimmel, kar je med drugim zabavalo tudi številne hollywoodske zvezdnike. V fotografski objektiv so tako ujeli nadvse razpoloženega Georgea Clooneyja, po rdeči preprogi pa se je sprehodilo še veliko znanih obrazov, med drugim je svoj nosečniški trebuh prvič na javnem dogodku pokazala Reese Witherspoon. Kdo vse se je udeležil večerje, si lahko pogledate spodaj.