Prihodnji mesec mora na sodišče. Foto: EPA
Prihodnji mesec mora na sodišče. Foto: EPA

28-letni zvezdnik serije Transformerji in provokativnega filma Nimfomanka je bil že nekajkrat aretiran zaradi pijanskega razgrajanja in očitno je svojo prakso ponovil tudi v New Yorku.

Kot poroča The Guardian se je igralec v četrtek zvečer odpravil na broadwajsko predstavo Cabaret, kjer je razgrajal in kadil cigarete ter s svojim početjem nadaljeval tudi po tem, ko so ga varnostniki prosili, naj preneha ali pa zapusti dvorano. Ker zvezdnik ni upošteval navodil in je začel glasno preklinjati, so poklicali policiste, ki so LaBeoufa aretirali in ga približno 24 ur zadržali na policijski postaji.

Eden izmed varnostnikov je za E News razkril, da ga je igralec ob aretaciji kričal: "J***** se! To je sranje. Ali poznate moje življenje? Ali sploh veste, kdo sem?"

Shia se bo moral zaradi neprimernega obnašanja 24. julija zagovarjati na sodišču, zadeve pa za medije do zdaj še ni komentiral.

Igralec je sicer že februarja letos na premieri filma Nimfomanka v Berlinu občinstvo presenetil s pomenljivo izjavo in papirnato vrečko na glavi. Na novinarski konferenci je ob vprašanju o začinjenih spolnih prizorih v filmu, izjavil je: "Galebi sledijo ribiču, ker mislijo, da bo v morje zmetal sardine." Nato je vstal in odšel. To je slavni citat francoskega nogometaša Erica Cantonaja, ki se je s temi besedami odzval na neljubi dogodek, ko je v dresu Manchester Uniteda leta 1995 brcnil nekega gledalca. Pred fotografi na rdeči preprogi pa se je pojavil s papirnato vrečko na glavi, na kateri je pisalo: "Nisem več slaven."