Presrečni Zaid in Cristiano Ronaldo. Foto: Reuters
Presrečni Zaid in Cristiano Ronaldo. Foto: Reuters

Imeni Osame Abdula Mohsena in njegovega osemletnega sina sta postali znani na začetku septembra, ko je madžarska televizijska novinarka Petra Laszlo spotaknila begunca, ki je z otrokom v naročju bežal pred policisti na srbsko-madžarski meji in nato padel po tleh.

Incident je posnel eden izmed novinarjev in je hitro zaokrožil po svetovnih medijih. Laszlova je bila zaposlena na televiziji N1 TV, ustanovljeni pod vodstvom skrajno desne stranke Jobbik, ki zagovarja protipriseljensko politiko. Iz uredništva televizije so kmalu po objavi posnetka sporočili, da je novinarka zaradi svojega dejanja izgubila delo.

Obisk pri Realu
Mohsen pa je prav zaradi tega posnetka dobil novo službo. Novinarji so objavili, da je bil v Siriji nogometni trener prvoligaškega kluba, zato so ga poklicali iz nogometne šole v Getafeju in mu ponudili delo, nastanitev in pomoč pri pridobitvi azila.

Skupaj z družino je odpotoval v Španijo, kjer je mali Zaid omenil, da je njegov največji idol Cristiano Ronaldo, kar so slišali tudi pri Real Madridu in ga povabili na obisk, svojega nogometnega idola pa je presrečni fantek lahko spremljal tudi na zelenici.