Phila Rudda (v ozadju) nekaj časa ne bomo videli na odru. Foto: EPA
Phila Rudda (v ozadju) nekaj časa ne bomo videli na odru. Foto: EPA

Rockerja so aretirali v nedeljo v Wellingtonu na Novi Zelandiji, pred sodnikom pa bo že v ponedeljek. Ni znano, kaj je tokrat "ušpičil", več informacij pa ni želel dati niti njegov odvetnik, ampak situacija, kot je videti, ni najbolj rožnata.

Sodnik mu je namreč pred 10 dnevi zabičal, da se mora držati izrečene kazni, če ne bo moral v zapor. "Skušnjave rockerskega življenja so vas pogubile," je komentiral sodnik.

Spomnimo, Rudd se je pred nekaj dnevi izognil zaporni kazni zaradi posedovanja drog in groženj z umorom enemu izmed svojih zaposlenih. Sodišče ga je obsodilo na osem mesecev hišnega pripora. Tožilstvo je za Rudda namreč zahtevalo 18-mesečno zaporno kazen, a je sodnik Thomas Ingram odločil, da je glede na zvezdnikovo nekaznovano preteklost hišni pripor dovolj primerna kazen. Na podlagi obtožb bi mu sicer lahko dodelili tudi do sedem let zapora.

Sodnik je ostal neizprosen tudi ob pripombi Ruddovih odvetnikov, da bo zaradi tega slavni bobnar skupine, ki se mudi na svetovni turneji - Rudd sicer trenutno ni član AC/DC, niso ga niti povabili, da bi se jim pridružil na bližajoči turneji po Novi Zelandiji in Avstraliji - ostal brez velikega dela zaslužka.