Iz sveta znanih
(1)
Boelova skuša že od leta 2013 dokazati, da je njen oče Albert II.. Foto: EPA

Dodaj v

Sodišče odločilo: Nekdanji belgijski kralj mora na test očetovsta

Delphine Boel pravi, da je njegova hči
5. november 2018 ob 15:50
Bruselj - MMC RTV SLO

Belgijsko sodišče je odločilo, da mora nekdanji belgijski kralj Albert II. v prihodnjih treh mesecih opraviti DNK-test. Umetnica Delphine Boel že tri leta skuša dokazati, da je njegova hči.

Umetnica trdi, da je imela njena mama, baronica Sybille de Selys Longchamps, pred desetletji z Albertom ljubezensko razmerje. Kot navaja belgijska tiskovna agencija Belga, je prizivno sodišče v Bruslju konec oktobra potrdilo, da Jacques Boel, nekdanji mož njene mame, ni biološki oče 50-letne umetnice.

Leta 2013 so sicer s testom očetovstva že dokazali, da Jacques Boel ni oče Delphine Boel, a je nižje sodišče lani odločilo, da tožba zaradi očetovstva nima pravne podlage, saj za družinske vezi obstajajo tudi druga merila, ne samo biološki.

84-letni Albert, ki je po 20 letih na prestolu abdiciral leta 2013, je ves čas zanikal, da je pravi oče Boelove, je pa priznal, da sta imela v zakonu s kraljico Paolo tudi težje čase.

Nekdanji kralj bi lahko zavrnil testiranje DNK-ja, a bi tedaj primer lahko romal na kasacijsko sodišče.

D. S.
Prijavi napako
Komentarji
alenka2012
# 06.11.2018 ob 00:01
Bo pri kardinalu Rodetu dobil info kako se DNK zadevam streže....ko je sin izrezan ati analiza v posebno skrbno izbranem labolatoriju pa kaze da temu ni tako...dnar dela čudeže, škrrlatna kapica mirakle...
Kazalo