Sosie (na fotografiji s slavnima staršema) je študentka na univerzi Brown, dejavna je tudi v ansamblu glasbenega gledališča, 12. januarja pa se bo na 71. podelitvi zlatih globusov na odru pridružila voditeljicama Tini Fey in Amy Poehler. Foto: Reuters
Sosie (na fotografiji s slavnima staršema) je študentka na univerzi Brown, dejavna je tudi v ansamblu glasbenega gledališča, 12. januarja pa se bo na 71. podelitvi zlatih globusov na odru pridružila voditeljicama Tini Fey in Amy Poehler. Foto: Reuters

Prvič se je na platnu pojavila pri 13 letih v filmu Loverboy, ki ga je režiral njen oče in v katerem poleg staršev igra tudi Sosiejin starejši brat Travis. Kevin sicer ni bil najbolj navdušen nad tem, da bi Sosie nadaljevala igralske podvige, a jo je producent James Duff povabil k sodelovanju v peti sezoni serije Policistka na vrhu (v kateri igra osrednjo vlogo Kyra) in dekletova usoda je bila tako rekoč zapečatena.

Podmladek Hollywooda
V Združenju tujih novinarjev v Hollywoodu, ki vsako leto odloča o tem, kateri zvezdniški podmladek bo pomagal izročiti zlate globuse nagrajencem, so letos častno nalogo namenili prav Sosie, saj so jih poleg njenega igralskega "rodovnika" prepričali obeti uspešne igralske kariere. Mlada gospodična Bacon bo nasledila lansko mis Francesco Eastwood, hčer igralcev Clinta Eastwooda in Frances Fisher.

Tudi številni izmed Sosiejinih predhodnikov, ki so se preizkusili v vlogah mistrov in mis zlatih globusov, so zdaj uspešni igralci: na primer Freddie Prinze jr. (sin igralca Freddieja Prinza), Laura Dern (hči Diane Ladd in Brucea Derna), Melanie Griffith (hči Tippi Hedren), pa tudi hči Melanie in Dona Johnsona Dakota Johnson, ki bo upodobila osrednjo protagonistko Anastasio Steele v že pred začetkom snemanja razvpitem filmu po erotični uspešnici 50 odtenkov sive.

"Obsedena" s serijo Girls
Kot je pred dnevi Sosie povedala za Access Hollywood, ima glamurozno toaleto za globuse že skoraj izbrano, se je pa med pomerjanji odlično zabavala. Najbolj se boji tega, da bi se na odru prevrnila v visokih petah, saj jih ni vajena. Prav zato ji je oče svetoval, naj pridno vadi hojo. Upa, da bo dobila priložnost spoznati svojo vzornico Leno Dunham, ustvarjalko serije Girls, s katero je Sosie po lastnih besedah "obsedena".

Njen oče, 55-letni Kevin Bacon, je pred dnevi na zabavi ob predstavitvi prihajajočega filma American Hustle povedal, da je na hčer ponosen 365 dni na leto, na noč Zlatih globusov pa bosta s Kyro, s katero sta pred kratkim praznovala 25. obletnico poroke, še posebej žarela od ponosa.