Esther in Vikram sta po pol leta razdrla zaroko. Foto: EPA
Esther in Vikram sta po pol leta razdrla zaroko. Foto: EPA
Esther Cañadas in Mark Vanderloo sta konec 90. skupaj nastopala v kampanjah za znamko DKNY. Foto: Promocijsko gradivo

42-letni multimilijonar Chatwal je vložil tožbo na vrhovnem sodišču na Manhattnu, da bi dragoceni prstan, okrašen s smaragdi in diamanti, ki ga je septembra lani ob zaroki podaril Cañadasovi, dobil nazaj. Kot sodne zapise povzema New York Post, je Vikram, ko je Esther podaril prstan in jo zaprosil za roko, "verjel, da so se mu uresničile sanje, ki pa so se nato spremenile v nočno moro": zaroko sta prekinila, ona pa je iz ZDA odšla skupaj s prstanom.

37-letna španska lepotica, znana po sinje modrih očeh in bujnih ustnicah, ima stalno prebivališče v Mehiki, največji poklicni uspeh pa je doživela konec 90. let. Takrat se je poročila z manekenskim kolegom, Nizozemcem Markom Vanderloojem, a sta se po enem letu ločila. Leta 2004 je šla pred matičarja z motorističnim dirkačem Setejem Gibernaujem, s katerim sta posvojila indijsko deklico, a tudi z njim se je leta 2008 razšla.

Chatwal, Američan indijskega rodu, ki se je rodil v Etiopiji, je sin ustanovitelja verige hotelov in počitniških naselij Hampshire, Santa Singha Chatwala. Vikram že nekaj časa velja za enega najbolj zaželenih premožnih samcev na svetu, tudi sam ima verigo prestižnih hotelov Chatwal, ki jo je ustanovil leta 1999, ko je imel 28 let.

Poslovnež, ki velja za velikega "žurerja" in precej težavno osebnost, je bil enkrat že poročen: z indijsko manekenko Prijo Sačdev. V preteklosti naj bi se sestajal s Kate Moss, pa z Gisele Bündchen, menda je imel tudi romanco z razvpito igralko Lindsay Lohan. Že večkrat je bil na zdravljenju zaradi alkohola in mamil in se je znašel v navzkrižju z zakonom, nazadnje so ga aprila lani na Floridi pred vkrcanjem na letalo aretirali zaradi posedovanja različnih opojnih substanc, tudi kokaina in heroina.

Od Esther Cañadas, s katero sta bila zaročena le pol leta, zahteva ali vrnitev prstana ali ustrezno denarno vrednost nakita, pa tudi obresti in poravnavo sodnih stroškov.