Sam Worthington in Lara Bingle sta se februarja spopadla s paparacem, zadevo pa so zdaj sporazumno rešili. Foto: EPA
Sam Worthington in Lara Bingle sta se februarja spopadla s paparacem, zadevo pa so zdaj sporazumno rešili. Foto: EPA
V navzkrižju z zakonom se je srboriti igralec znašel že jeseni leta 2012, ko se je pred nekim nočnim klubom v Atlanti v alkoholiziranem stanju zapletel v prepir z varnostnikom. Foto: EPA

Avstralskega igralca so februarja aretirali in obtožili napada na fotografa Li Šenga na ulici v newyorški soseski Greenwich Village. Aretirali so tudi Lija in ga obtožili nadlegovanja in brezbrižnega ogrožanja.

Worthington je Lija štirikrat udaril naravnost v obraz, policiji pa je zatrdil, da je le branil svoje dekle, avstralsko manekenko Laro Bingle, saj naj bi jo nadležni paparac takrat brcnil.

Fotograf pa je v svojem zagovoru povedal, da "nihče ni tako neumen, da bi šel brcat dekle, medtem ko zraven nje stoji Sam Worthington". Zatrdil je, da je Binglova sama začela teči za njim, ko je opazila, da jo fotografira, in ga napadla, nato pa je vskočil še Sam.

Zdaj bo moral živeti bo črki zakona
37-letni igralec se ni osebno zglasil na manhattanskem sodišču, saj trenutno v Evropi snema film, je pa pogojno oprostitev zanj izposlovala njegova odvetnica Stacey Richman - sicer mu je grozilo do leto dni zaporne kazni. Dobil je tudi prepoved približevanja - na Lija se ne sme obračati niti osebno niti prek telefona, elektronske pošte ali družbenih omrežij.

"Razumem, da se bo zadeva zaprla, če bom od zdaj naprej živel po črki zakona," je v svoji izjavi zapisal igralec, ki bo vlogo Jaka Sullyja ponovil še v treh filmih iz franšize Jamesa Camerona Avatar, igral pa je tudi v akcijskih filmih Spopad titanov in Terminator: Odrešenje.

V navzkrižju z zakonom se je srboriti igralec znašel že jeseni leta 2012, ko se je pred nekim nočnim klubom v Atlanti v alkoholiziranem stanju zapletel v prepir z varnostnikom, saj mu je ta prepovedal vstop, ker je bil preveč pijan. Jezni igralec je redarja nato dvakrat udaril, ta pa ga je zato poškropil s solzivcem. Prepir se je tako končal s pekočimi očmi in policijskim posredovanjem.