Katarina je leta 2001 nastopila v srbski uspešnici Zona Zamfirova ob boku legendarnih igralcev Ružice Sokić in Dragana Nikolića. Foto: YouTube
Katarina je leta 2001 nastopila v srbski uspešnici Zona Zamfirova ob boku legendarnih igralcev Ružice Sokić in Dragana Nikolića. Foto: YouTube

35-letna temnolasa zapeljivka, znana po vlogah v filmih Zona Zamfirova in Čarlston za Ognjenku (Charleston & Vendetta), je zadela na loteriji, ki jo vsako leto za tuje državljane organizira ameriška vlada - na lovu za zeleno karto izvlečejo srečne številke, ki prinesejo nekomu možnost za odhod v ZDA, stalno bivališče in opravljanje dela brez omejitev.

Igralka naj bi v loteriji sodelovala štirikrat, sreča pa se ji je nasmehnila maja lani (pred leti sta zeleno karto dobila tudi igralkina sestra in njen mož) - med približno 20.000 prijavljenimi iz Srbije, je 200 srečnežev januarja v roke prejelo tako zaželeno končno nagrado - zeleno karto.

Katarina, ki je imela do zdaj le delovni vizum, je za srbski Blic povedala, da je zadovoljna. Njena želja pa je jasna: uspeti čez lužo - po nastopih na newyorških odrskih deskah se je preselila v Los Angeles, kamor se vrača v kratkem. Tam se bo še naprej udeleževala avdicij, upajoč, da jo nekdo opazi. "Čeprav imam za seboj uspešno kariero na naših prostorih, sem morala v ZDA začeti od začetka. Zadnje mesece sem izboljševala izgovarjavo, v tem času pa sem dojela, da ameriške sanje niso zlahka uresničljive," je povedala v preteklosti za srbske medije.

Dodala je, da se bo v Srbijo stalno vračala tako zaradi družine in prijateljev kot projektov, ki jih ima v načrtu.