Angelina papeža ceni zaradi njegove odprtosti. Foto: Reuters
Angelina papeža ceni zaradi njegove odprtosti. Foto: Reuters
Rokovanje s papežem. Foto: Reuters

Srečala sta se v Apostolski palači, Joliejeva je poljubila papežev prstan, on pa ji je kot vsem obiskovalcem podaril rožni venec, je sporočil tiskovni predstavnik Svetega sedeža Federico Lombardi.

Joliejeva se na stari celini mudi zaradi promocije svojega film Neuklonljiv (Unbroken), obisk v Vatikanu pa je izkoristila tudi za srečanje s papežem. Po pisanju US Weeklyja sta Joliejeva in Brad Pitt, ki sta se poročila avgusta v Franciji, oba pa sta dejavna v različnih človekoljubnih projektih, zaprosila za zasebno srečanje s papežem. Cenila naj bi namreč njegovo sporočilo odprtosti.

Na kratkem srečanju so bili navzoči tudi brat Angeline Joliejeve James Haven, ki je prav tako igralec, in Angelini hčerki Shiloh in Zahara ter prevajalec.

Projekcija za nune in duhovnike
78-letni papež se zaradi natrpanega urnika ni utegnil udeležiti projekcije filma, ki so ga predvajali za duhovnike in nune v patricijski vili v Vatikanu, kjer domuje Papeška akademija znanosti, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Film Neuklonljiv, ki ga je Joliejeva producirala in režirala, temelji na resnični zgodbi atleta Louisa Zamperinija in pripoveduje o letih, ki jih je preživel kot vojni ujetnik. "Prikazovanje filma Neuklonljiv v Vatikanu je velika čast in počastitev Louiseve zapuščine. Bil je veren mož, ki je poosebljal in poudarjal pomembnost odpuščanja in moč človeškega duha," je ob tej priložnosti povedala Angelina, ki jo je na projekciji spremljal tudi Zamperinijev sin Luke.