White se trenutno mudi na ameriški turneji, kjer predstavlja svoj najnovejši studijski album Lazaretto. Foto: EPA
White se trenutno mudi na ameriški turneji, kjer predstavlja svoj najnovejši studijski album Lazaretto. Foto: EPA
Jack White
Glasbenik iz Detroita je znan po svojem delovanju v skupinah, kot so The White Stripes, The Racounters in The Dead Weather. Foto: EPA

Seznam je razkril, da White ni najbolj preprosti zvezdnik glede zahtev pred koncertom. V oči sta zbodli predvsem zahtevi po omaki guacamole, ki je narejena po domačem receptu, in prepovedi banan - ne samo v garderobi, ampak na celotnem prizorišču.

Toda časopis Oklahoma Daily se ni toliko ukvarjal z zahtevami kot z zaslužkom: "V pogodbi je imel White zagotovljen zaslužek 80.000 ameriških dolarjev in pravico do 90 odstotkov zneska od prodaje vstopnic, kar na koncu znese nekaj več kot 147.000 ameriških dolarjev."

Poleg zapisa so objavili tudi pogodbo, kjer je naveden tudi recept za omako: "Osem velikih olupljenih avokadov vrste haas narežete na koščke in jim dodate štiri narezane paradižnike brez olupkov, polovico nasekljane rumene čebule, sesekljan koriander, štiri feferone vrste Serrano ter nekaj soli in popra po okusu." V nadaljevanju recepta je še zapisano, da morajo omako pripraviti pravočasno, toda ne prehitro, saj mora nekaj časa počivati v hladilniku.

Turneja brez banan
V pogodbi je tudi zapisano, da je to turneja "brez banan". "Ne želimo videti banan nikjer v zgradbi," je zabičano. Whita je objava zelo razjezila. Član njegove ekipe se je o tem razpisal na njegovi spletni strani: "Najpomembnejša funkcija 'riderja' je, da postavi optimalne tehnične podrobnosti, ki omogočajo, da občinstvo dobi najboljše mogoče doživetje. Zato je Jack najel skupino zelo sposobnih profesionalcev, ki so napisali zahteve, da bi zagotovili profesionalno in ugodno izkušnjo vsem vpletenim."

Menedžment brani Whita
Ob tem so še dodali, da zahteve niso napisane le za ugajanje muham Whita, ampak opozorili, da je v njegovi ekipi več kot 30 ljudi, ki jih je treba nahraniti in osrečiti pred nastopom. "Jack ne piše zahtev ali seznamov svojih najljubših prigrizkov, ki ga morajo čakati v garderobi," so dodali.

Predstavniki Whitovega menedžmenta so dodali, da so Univerzo v Oklahomi uvrstili na seznam prizorišč, kjer imajo njihovi izvajalci (med njimi so tudi Pharrell Williams in Foo Fighters) prepoved nastopa.