Ameriški ljubljenec Tom Hanks se preizkuša tudi v pisanju kratkih zgodb. Foto: EPA
Ameriški ljubljenec Tom Hanks se preizkuša tudi v pisanju kratkih zgodb. Foto: EPA

Po objavi kratke zgodbe v časniku The New Yorker naj bi se 58-letni igralec z založbo Alfred A. Knopf dogovoril za objavo zbirke kratke proze. Navdih za zgodbe so bili stari pisalni stroji, ki jih oskarjevec zbira že od leta 1978, piše Hollywood Reporter.

"Zgodbe ne govorijo o pisalnih strojih, prej bi to lahko bile pripovedi, nastale na njih," je skrivnosten Hanks, ki ni razkril niti naslovov zgodb niti datuma njihovega izida.

Za zdaj si je mogoče prebrati le kratko zgodbo, v omenjenem časniku objavljeno 27. oktobra, z naslovom Alan Bean Plus Four. Ta prinaša domiselno pripoved štirih najstnikov, ki so iz različnih ostankov v domačih ropotarnicah izdelali raketo in z njo poleteli na Luno, še piše omenjeni medij z insajderskimi informacijami iz ameriške zabavne industrije.

Tom Hanks je tako velik navdušenec nad tipkanjem na "starinske" pisalne stroje, da je v sodelovanju s tehnološkim podjetjem Hitcents razvil aplikacijo za iPad, s katero lahko podoživite občutek tipkanja na čisto pravi pisalni stroj, tudi z ustreznimi spremljajočimi zvoki. Ime pripravka: Hanx Writer.