Policisti, ki so na Poljskem varovali Hiltonovo, so imeli pri sebi tudi službeno orožje, kar prav tako ni dovoljeno. Foto: EPA
Policisti, ki so na Poljskem varovali Hiltonovo, so imeli pri sebi tudi službeno orožje, kar prav tako ni dovoljeno. Foto: EPA

Paris je Poljsko obiskala pred kratkim, ko je prišla na slavnostno odprtje nove veleblagovnice v Katovicah. Tam so jo spremljali trije varnostniki, sicer trije poljski policisti.

Ti sicer lahko opravljajo tudi druga dela, vendar morajo za to dobiti ustrezno dovoljenje. Sporno je tudi dejstvo, da so se na različni spletnih straneh pojavile nazorne fotografije njih in lepotice, čeprav za člane protiterorističnih enot običajno velja, da si morajo zakriti obraz, da ne bi bili prepoznavni.

"Če policisti do konca tedna ne bodo dali odpovedi, bodo v skladu z disciplinskim pravilnikom odpuščeni," je v izjavi za javnost povedal vodja regionalne policijske postaje Dariusz Biel.

Slavna dedinja je sicer na odprtje veleblagovnice prišla kot častna gostja. Poljaki pa so se ji za obisk zahvalili tako, da so ji postavili njeno lastno zvezdo slavnih. Čeprav zvezda ne stoji na pločniku slavnih v Los Angelesu, je Paris ob njej vseeno z veseljem pozirala, seveda pod budnim nadzorom varnostnikov.

Za Hiltonovo je bil to prvi obisk Poljske, tam se je zadržala nekaj dni in poskrbela za promocijo svoje blagovne znamke.