Emma v vlogi Nicki. Foto: YouTube
Emma v vlogi Nicki. Foto: YouTube
Emma Watson
Emma je do zdaj osvojila predvsem srca najstnikov po vsem svetu. Foto: Reuters
Emma Watson
Igralko so njeni oboževalci lahko lani spremljali v filmu The Perks of Being a Wallflower. Foto: EPA
Emma Watson, Daniel Radcliff in Rupert Grint
Emma še iz časov, ko se je sprehajala po rdeči preprogi s soigralcema iz filmov o Harryju Potterju - Danielom Radcliffom in Rupertom Grintom. Foto: EPA

22-letna angleška igralka je čarovniško palico iz filmov o slavnem čarovniku Harryju Potterju že zdavnaj vrgla v koš, vsaj takšen občutek je ustvarila s svojo novo poslovno odločitvijo, ko je sprejela vlogo v drami, posneti po resničnih dogodkih Bling Ring . Podobo "pridnega dekleta", ki si jo je zgradila z vlogo Hermione, je pustila ob strani, ko se je začela pripravljati na novo vlogo, v kateri je bila prisiljena pokazati svojo najbolj temačno stran do zdaj.

V Bling Ringu scenaristka, režiserka in producentka filma Sofia Coppola predstavi skupino najstnic, ki so obsedene s slavo. Med njimi tudi lik Nicki, ki jo igra Watsonova. S pomočjo svetovnega spleta dekleta spremljajo urnike slavnih in ropajo njihove domove, ko so sredi drugi obveznosti. Med žrtvami se tako znajdejoParis Hilton, Lindsay Lohan, Megan Fox, Rachel Bilson, Audrina Patridge in Orlando Bloom.

V filmu, ki prihaja kmalu v kinodvorane - še prej pa v Cannes -, se je vživela v vlogo divje Nicki, ki rada pleše ob drogu in se zabava v središču bogastva. A videz vara, saj je prav ona tista, ki ropa domove hollywoodske smetane.

"Ko sem prebrala scenarij, sem spoznala, da se zgodba v osnovi vrti okoli naše percepcije slave in okoli tega, kakšen status uživa v družbi. Morala sem zaigrati v filmu," je dejala Watsonova o svojem težavnem liku za britansko izdajo revije GQ.

Britanska igralka je zase dejala, da je imela prvič občutek, da zares igra, ker se njen značaj še zdaleč ne more poistovetiti z zapeljivo vlogo. "To je bil velik preobrat zame, ker igram res veliko vlogo. Vznemirjena sem bila, ker sem prvič pravzaprav res igrala," je še dejala Watsonova za GQ .

Nova vloga, nova Emma?
Z novim likom so prišle tudi nove promocijske obveznosti. Podoba nedolžne Watsonove se je začela sesuvati tudi na račun promocijskih obveznostih. Maja se je pojavila na naslovnici britanske izdaje GQ v ikoničnem kratkem topu in hlačkah, v kakršnih se je predstavila Julia Roberts pred leti v Čednem dekletu.

Mojstri promocije so jo začeli predstavljati kot dekle, "kakršnega še niste videli do zdaj". Pri NY Magu so celo zapisali: "Njena nova vloga bo kot seks s sanjsko osebo, potem ko ste si to predstavljali že neštetokrat."A zgodba mlade britanske igralke bi znala biti drugačna kot pri drugih "pridnih dekletih", ki so se spremenile v razuzdane hollywoodske starlete, razpete med sodišči in nočnimi lokali. V nedavnem intervjuju za britansko revijo GQ je priznala, da je lik, ki ga igra v filmu, vse, čemur sama nasprotuje: "Ona je plehka, materialistična, samovšečna, nemoralna ... Ona je vse, kar sovražim."

Sprememba le na velikem platnu
Mnogo poznavalcev pa že zdaj opozarja, da če bi se Watsonova spremenila tudi v zasebnem življenju, bi s tem ogrozila svojo kariero, saj se je v očeh javnosti uveljavila kot dekle, "na katero bi bil ponosen vsak starš".

Film bo premiero doživel na filmskem festivalu v Cannesu. To pa bo predvsem velik korak za Watsonovo od njenih dni, ko se je po rdečih preprogah sprehajala v družbi Radcliffa in in Ruperta Grinta. Sicer pa je bila prva vloga Watsonove, ki ni bila povezana s franšizo Harry Potter, vloga v BBC-jevem televizijskem filmu Baletni copatki. Režiserka filma Sandra Goldbacher jo je označila z besedami: "Ima občutljivo avro, ki te prisili, da jo pogledaš." Film je sicer dobil slabe ocene kritikov, toda napolnil filmske dvorane.

Napovednik za film Bling Ring si lahko pogledate spodaj.