Emma čaka na poljub, ki ne bo samo del scenarija filma. Foto: Reuters
Emma čaka na poljub, ki ne bo samo del scenarija filma. Foto: Reuters

Na pogodbi, ki jo je igralka morala podpisati za sodelovanje pri filmih o slavnem čarovniku, je bilo namreč zapisanih veliko prepovedi. Emma se ni smela ostriči, lakirati nohtov, preluknjati ušes in se sončiti. Njena polt je morala biti čim svetlejša, saj je lik Hermiona, ki ga je upodobila v filmih, svetle polti.

Po končanem zadnjem delu iz serije filmov o Harryju Potterju pa si je mlada igralka privoščila. ''Končno sem si lahko ostrigla lase. Ko sem šla k frizerju, sem imela s seboj sliko Mie Farrow in rekla, da ji hočem biti podobna. Na koncu pa je frizer rekel, da sem kot Audrey Hepburn,'' je za MTV News povedala mlada igralka.

Med vsemi prepovedi pa je nič ni motilo bolj kot to, da se ji zaradi slave ne upa približati noben fant: ''Nikjer ni nikogar, ki bi me povabil na zmenek," pravi in dodaja, da je neumno, ker se bojijo: "Nimam se za nič posebnega. Zvezdnica sem mogoče dva tedna na leto, ko pride film v kinematografe.''

Emma je praktično odraščala pred filmskimi kamerami. Priznala je, da je bila na začetku zelo zaljubljena v soigralca Toma Feltona, zdaj pa pravi, da se temu oba smejita. Za soigralca Ruperta Grinta pa pravi, da ji je kot brat, saj sta med snemanji skupaj odraščala.