Vse se je začelo na Twitterju, na katerem se je pojavila informacija, da je eden izmed nogometašev imel zunajzakonsko zvezo z Imogen Thomas. Giggsovo ime se na začetku ni pojavljalo v tem kontekstu, saj je Ryan veljal za vzornega družinskega človeka. Foto: Reuters
Vse se je začelo na Twitterju, na katerem se je pojavila informacija, da je eden izmed nogometašev imel zunajzakonsko zvezo z Imogen Thomas. Giggsovo ime se na začetku ni pojavljalo v tem kontekstu, saj je Ryan veljal za vzornega družinskega človeka. Foto: Reuters
Ryan Giggs
Stacey Cook je grešnemu nogometašu že oprostila skok čez plot, Ryan pa je priznal, da je neumnež in da obžaluje, ker si je dopustil nekaj takega. Foto: EPA

37-letni zvezdnik je namreč vpleten v spolni škandal, ki že nekaj časa dviguje prah na Otoku. Ryan je namreč svojo ženo več mesecev varal z Imogen Thomas, britansko voditeljico in nekdanjo udeleženko resničnostnega šova Big Brother.

Čeprav je nogometaš, ki je od leta 2007 poročen s Stacey Cook, vse skupaj skušal prikriti s pomočjo sodne prepovedi (sodišče je izdalo odločbo o prepovedi objave zgodbe in spoštovanju zasebnega življenja), mu to ni uspelo v celoti, saj so afero razkrinkali škotski mediji, na katere se prepoved angleškega sodišča ni nanašala.

Imogen "grozila" Giggsu
Britanski Daily Mail je zapisal, da se je Ryan, potem ko je Imogen začela dajati izjave medijem o zvezi z enim nogometašem, odločil po pomoč obrniti na sodišče. Nogometaš naj bi za pridobitev sodne prepovedi odštel 150.000 britanskih funtov, sodišču pa je razkril tudi, da se je z Imogen srečal štirikrat med septembrom in decembrom lani.

Veteran Ryan Giggs, ki že vso kariero igra za Manchester United, je sodišču dejal tudi, da je marca dobil sporočilo britanske voditeljice, v katerem mu grozi, da bo zgodbo o njuni zvezi prodala britanskim medijem. Imogen naj bi zahtevala 50 tisoč britanskih funtov, a nogometaš ji denarja ni želel dati, poslal ji je le svojo podpisano majico.

Imogen Thomas za zdaj ne komentira afere, v katero je vpletena, saj bi ob kršitvi sodne prepovedi lahko končala za zapahi.

Ime prešuštnika razkrili na zasedanju parlamenta
Čeprav je Ryan Giggs najprej dosegel zatemnitev 75 tisoč (!) spornih tvitov na Twitterju in nato še sodno prepoved, po kateri angleškim novinarjem v primeru objave imen in podrobnosti afere grozi do dve leti zapora od sodišča, to ni motilo britanskega poslanca spodnjega doma Johna Hemminga, ki je povedal, da nima več smisla skrivati Giggsovega imena pred javnostjo, saj je zanj prek Twitterja izvedelo že ogromno ljudi. Poslanec liberalnih demokratov je dodal, da menda ne bodo zaprli vseh 75 tisoč ljudi, ki so poslali tvit.

Nogometaš je namreč po sodni poti od Twitterja zahteval identifikacijo tistih, ki so v zvezi s skokom čez plot omenjali njegovo ime (teh naj bi bilo 75.000), da bi lahko proti njim vložil tožbe.