Predsednik s svojo nevesto. Foto: Facebook
Predsednik s svojo nevesto. Foto: Facebook

Poroka zaljubljencev, ki sta se zaročila novembra lani, je potekala v ženinovem domačem kraju - v Hallistu. Poročne zaobljube sta si izrekla pred ožjim krogom družinskih članov in prijateljev v cerkvi svete Ane.

"Zadnje pol leta sem imel ob sebi inteligentno, očarljivo in srečno žensko, zdaj pa sva se odločila, da združiva svoji življenji," je povedal predsednik v uradni izjavi. Nevesta, ki je prevzela možev priimek, pa je dodala: "To je zelo srečen dan za naju, zahvaljujeva se vsem, ki nama želijo dobro."

Prva dama bo še naprej opravljala svoje delo
Delo 38-letne Ieve je bilo v zadnjih 20 letih povezano z zunanjo in varnostno politiko EU-ja, opravljala je različna dela, zdaj pa vodi oddelek za kibernetsko varnost na latvijskem obrambnem ministrstvu. Delo bo opravljala še naprej, so sporočili iz predsednikovega urada. Ieva bo tako živela med Rigo in Talinom, izpolnjevala pa bo tudi nujne obveznosti, ki ji pritičejo kot prvi dami Estonije. Njen urnik ne bo dolgo natrpan, saj bo Toomasu Hendriku Ilvesu avgusta potekel predsedniški mandat.

Toomas ima s prejšnjo ženo Evelin, s katero se je ločil pred osmimi meseci po 11 letih zakona, 12-letno hčerko. Iz prvega zakona pa ima še odraslega sina in hčerko. Ieva ima dva otroka.