Val Kilmer je predan vernik cerkve Christian Science, ki uči, da je odgovor na zdravstvene težave v molitvi. Foto: EPA
Val Kilmer je predan vernik cerkve Christian Science, ki uči, da je odgovor na zdravstvene težave v molitvi. Foto: EPA

Kot so sporočili Kilmerjevi predstavniki za javnost, zdravniki trenutno preiskujejo, ali je sum utemeljen, za 55-letnika pa po prihodu iz bolnišnice skrbita njegova 23-letna hči Mercedes in 19-letni sin Jack. Baje so zdravniki optimistični in upajo, da bo igralec, ki naj bi ga zaradi krvavitve iz grla že operirali, popolnoma okreval.

Val Kilmer je v nasprotju z omenjenimi informacijami na omrežju Facebook oboževalcem sporočil: "Nisem imel tumorja ali operacije tumorja ali kakršne koli operacije ... Imel sem komplikacije, pri katerih je bilo zame najbolje, da sem ostal v bolnišnični oskrbi. Molim za hitro vrnitev. Bog vas blagoslovi, prosim, ne skrbite zame."

Kot poroča opravljiva stran TMZ, Valove bližnje vendarle zelo skrbi, saj diagnoze ne jemlje resno zaradi svojih verskih prepričanj. Menda naj bi za tumor vedel od lanskega poletja, že dlje časa težko govori in ima močno zatečen vrat, zato ne gre nikamor brez šala ali rute.

Bližnji naj bi ga že večkrat nagovarjali k obisku zdravnika, a se je upiral, saj je predan vernik cerkve Christian Science, ki uči, da zdravijo molitve, ne pa medicina. Zdaj, ko se je pojavila krvavitev in je bilo ogroženo njegovo življenje, pa naj bi se le omehčal glede medicinske pomoči.