Danes 52-letna Vanessa je le dočakala zadoščenje. Foto: Reuters
Danes 52-letna Vanessa je le dočakala zadoščenje. Foto: Reuters
Betty Cantrell
Nova mis Amerike je postala Betty Cantrell. Foto: Reuters

Williamsovo, ki jo je bilo mogoče videti tudi v serijah Grda račka (Ugly Betty) in Razočarane gospodinje, v preteklosti pa je izdala več uspešnih glasbenih albumov, so namreč povabili kot članico strokovne komisije na izbor za mis ZDA 2016 (da, izbrali so lepotico že za prihodnje leto), prireditelji pa so izkoristili priložnost in se Vanessi opravičili za vse nevšečnosti, ki jih je preživljala po izbruhu škandala.

"Vedno boš mis Amerike"
"Že 32 let sem dober prijatelj te čudovite in nadarjene dame. Tvoje življenje je bilo polno miline in dostojanstva, kar je še posebej prišlo na dan med dogodki leta 1984, ko si se odpovedala nazivu najlepše Američanke. Čeprav nihče, ki je del organizacije danes, ni bil vključen v takratne dogodke, se želim opravičiti tako tebi kot tvoji materi Helen. Želim se ti opravičiti za vse, kar so ti izrekli v obraz ali ti naredili in zaradi česar si se počutila, da nisi prava mis Amerike. Si mis Amerike in vedno boš," je dejal direktor organizacije, ki prireja ta izbor, Sam Haskell, Vanessi pa so se med njegovim govorom oči napolnile s solzami.

Vanessa Williams je krono najlepše Američanke osvojila leta 1983 in jo nosila deset mesecev, nato pa je revija Penthouse objavila njene gole fotografije, ki jih je odkupila od neznanega fotografa in so bile posnete, še preden je Vanessa postala mis. Williamsova se je kroni odpovedala, mnogi pa trdijo, da je bil prav prireditelj - Miss America Organization - tisti, ki je najbolj pritiskal nanjo in ji besede polagal v usta.

Po javnem opravičilu, ki so ga v dvorani pospremili z bučnim ploskanjem, se je Williamsova vrnila med člane komisije in pomagala izbrati novo mis ZDA. To je postala 21-letna študentka Betty Cantrell iz Georgie.