Sam in Ellen na premieri skupnega filma v Sundanceu. Foto: EPA
Sam in Ellen na premieri skupnega filma v Sundanceu. Foto: EPA
Barkinova leta 1982 v filmu Diner - tri leta, preden se je rodil Sam Levinson.

Po poročanju Page Six 57-letna dobitnica emmyja in 26-letni igralec, scenarist in režiser Sam Levinson, nista le par, ampak tudi živita skupaj že dve leti. "Hodita ven, fotografirajo ju skupaj, svojega razmerja ne skrivata," je povedal neki neimenovani vir. Spet drugi vir romanco označuje za "najslabšo varovano skrivnost v New Yorku".
Bogata filmska kariera Barkinove se je začela leta 1982 z Dinerjem. Sam Levinson se sploh še ni rodil, ko je njegov slavni oče, ki stoji za takimi uspešnicami, kot so Rainman, Pasji dnevi in Bugsy, že režiral igralko v tem nostalgičnem filmu, postavljenem v Baltimore. Barkinovo smo med drugim videli še v The Big Easyju, Strah in groza v Las Vegasu in v Oceanovih 13.
Kako jo je pridobil za film
Barkinova je mladega Levinsona spoznala pred nekaj leti, potem ko ji je poslal scenarij za svoj film, Another Happy Day, ki je bil letos premierno prikazan na filmskem festivalu Sundance.
Februarja je za Speakeasy opisal, kako jo je pridobil, da je privolila, da zaigra v filmu: "Tri ure pozneje me je poklicala in rekla: 'Nisem Julia Roberts, zato ne bo lahka pot, ampak ti zaupam. Pa dajva.' Od te točke dalje, je ona poveljevala." Ob tem ni omenil, da je igralka postala tudi njegova spremljevalka.

Barkinova je aprila za profil v New York Times Magazine razkazala svoje stanovanje v newyorški West Village, a prav tako ni omenila, da z njo živi tudi njen fant. Poročena je bila dvakrat, prvič z irskim igralcem Gabrielom Byrnesom, s katerim ima dva otroka, drugič pa z milijarderskim vlagateljem Ronaldom Perelmanom.
Barkinova se trenutno poteguje za nagrado tony za svojo vlogo v predstavi The Normal Heart.