Klicu po pomoči se je odzval tudi hollywoodski igralec Ben Affleck. Foto: Youtube
Klicu po pomoči se je odzval tudi hollywoodski igralec Ben Affleck. Foto: Youtube


Videoposnetek je del kampanje ONE, za katero stoji (trenutno poškodovani) irski roker Bono Vox, ki se je pred kamero pojavil celo brez svojega zaščitnega znaka, sončnih očal. Pred njim oziroma za njim se zvrstijo še Will Ferrell, Connie Britton, Danai Gurira, Thandie Newton, Vincent Cassel, afriški glasbeniki Fally Ipupa, Femi Kuti, Ice Prince pa tudi neznani afriški humanitarni delavci, ki dan za dnem v žarišču epidemije skušajo pomagati obolelim.

S tišino so želeli opozoriti, kako svet čaka na ukrepe, s katerimi bi iz zahodne Afrike izkoreninili virus hemoragične mrzlice, ki je do zdaj zahteval že več kot 5.000 žrtev. Ob koncu vse ljudi pozivajo, naj podpišejo peticijo, s katero želijo svetovne voditelje "zbuditi" in spodbuditi k akciji.

"Potrebujemo prijatelje z vseh koncev sveta, da bi čim prej končali to nočno moro, nato pa moramo na novo postaviti zdravstveni sistem v zahodni Afriki, da bi preprečili, da bi se takšna kriza še kdaj ponovila," je dejala z grammyji nagrajena pevka Angélique Kidjo.