Mali Thiago bo 2. novembra dopolnil eno leto. Foto: Unicef
Mali Thiago bo 2. novembra dopolnil eno leto. Foto: Unicef
Družina Iniesta
Kmalu bodo štirje. Foto: Twitter

Prvi zvezdnik katalonskega velikana, argentinski virtuoz Lionel Messi, se vneto pripravlja na rojstnodnevno zabavo svojega sina Thiaga. Messi, ki je znan tudi po svoji dobrodelni plati - je Unicefov ambasador dobre volje -, pa je danes pozval svoje prijatelje in oboževalce z vsega sveta, da se 2. novembra pridružijo praznovanju prvega rojstnega dne njegovega sina Thiaga.

"Najlepše darilo v svojem življenju sem prejel novembra lani, ko se mi je rodil sin Thiago. Ob njegovem prvem rojstnem dnevu si želim, da se mi pridružite v prizadevanjih, da bi imeli vsi dečki in deklice na svetu enake možnosti za preživetje, rast in razvoj," je svoje oboževalce pozval Messi. "Hvala za sodelovanje in podporo."

Več o spletni kampanji Leo Messi in Thiago praznujeta življenje, s katero si nogometni zvezdnik prizadeva, da bi vsi otroci sveta imeli enake možnosti za odraščanje, lahko preberete tukaj.

Spremljanje odraščanja sina Thiaga je še utrdilo zavezo in odločenost Lea, da pomaga, da bi imeli tudi drugi otroci povsod po svetu dostop do hrane, cepljenja proti nevarnim otroškim boleznim, pitne vode in šolanja. Messi je prepričan, da je ozaveščanje javnosti o težavah, s katerimi se milijoni otrok po vsem svetu spopadajo, še preden dopolnijo eno leto, prvi korak k uspešni izpolnitvi zaveze, hkrati pa tudi najlepše darilo njegovemu otroku.

Iniesta v pričakovanju prvega sina
Veselo pa je tudi v domu 29-letnega španskega nogometaša Andrésa Inieste, ki s svojo ženo Ano pričakuje drugega otroka. Nogometaš je včeraj na Twitterju potrdil veselo novico: "Navdušena sva, ker lahko deliva veselo novico. Ana je noseča! Valeria bo dobila bratca!"

Zakonca Iniesta sta si večno zvestobo obljubila pred približno 800 svati julija lani, na poroki pa niso manjkali niti Lionel Messi, Samuel Eto'o, Xavi Hernandez, Gerard Pique, Carles Puyol, David Villa, Iker Casillas in številni drugi.