Zooey upa, da bo z Joejem posnela skupaj 'še tisoč filmov'. Foto:
Zooey upa, da bo z Joejem posnela skupaj 'še tisoč filmov'. Foto:
Igralca na premieri filma 500 dni s Summer. Foto: Reuters

V doma posnetem videu nekdanja soigralca iz grenke romantične drame 500 dni s Summer razkažeta svoje vokalne sposobnosti, ko ob kitari in ukuleli zapojeta v ljubkem prazničnem duetu z naslovom "What Are You Doing New Year's Eve?"
30-letni Gordon-Levitt in leto dni starejša Deschanelova sta se spoznala pred skoraj 12 leti, ko sta leta 2000 skupaj zaigrala v nizkoproračunskem filmu Manic, povezala pa ju je skupna ljubezen do Harryja Nilssona in Nine Simone.
Od takrat naprej sta dobra prijatelja, kar je opazno tudi v kemiji, ki sta jo pokazala v 500 dni s Summer, nepričakovani neodvisni filmski uspešnici leta 2009.

Najboljša prijatelja
Sveže ločena Zooey (njeno starejšo sestro Emily poznamo iz serije Kosti) je prikupni video objavila na svoji spletni strani HelloGiggles, njemu pa priložila še enako sladek uvod: "Joeja Gordona-Levitta poznam že 12 let in imam to srečo, da lahko rečem, da je eden mojih najboljših prijateljev. Ko sva posnela skupaj 500 dni s Summer, sva vsak najin odmor za kosilo v prikolici za ličenje preživela med poplesavanjem ob Marvinu Gayu; izjemno sva se zabavala. Upam, da bom z njim posnela še tisoč filmov, ker je preprosto najboljši. A do takrat je tu najin novoletni duet za vse vas!"

Deschanelova sicer poje v duetu She & Him, medtem ko je Gordon-Levitt ustanovitelj hitRECord.org, spletne produkcijske družbe, ki svoj dobiček deli z izvajalci.

Sicer pa sta prijatelja te dni polno zaposlena s svojimi igralskimi projekti - Zooeyjina serija New Girl se vrača na TV-zaslone 17. januarja, medtem ko Joey, ki si je za vlogo rakavega pacienta v komediji 50/50 pred kratkim prislužil nominacijo za zlati globus, snema nadaljevanje Batmana, v 2012 pa ga čakajo še premiere filmov Premium Rush, Looper, Lincoln režiserja Stevena Spielberga in Tarnatinovega Django Unchained.
Posnetek si oglejte spodaj.
K. S.