Natalie Holt se je za obmetavanje Cowella odločila med nastopom Richarda in Adama Johnsona, ki sta nazadnje sicer pristala na tretjem mestu. Foto: YouTube
Natalie Holt se je za obmetavanje Cowella odločila med nastopom Richarda in Adama Johnsona, ki sta nazadnje sicer pristala na tretjem mestu. Foto: YouTube

V soboto zvečer so se Britanci množično zbrali pred televizijskimi sprejemniki, da bi si ogledali finalno oddajo pevskega šova, ki pa jo je zmotil incident, v katerem so morali posredovati tudi varnostniki.

Med nastopom dveh waleških opernih pevcev, Richarda in Adama Johnsona, ki sta pela The Impossible Dream, je iz zaodrja v ospredje nenadoma pritekla mladenka. Proti sodniški mizi, za katero so sedeli Amanda Holden, Alesha Dixon, David Walliams in Simon Cowell, je začela metati jajca iz škatle, ki jo je držala v rokah.

Tarča je bil Simon
Na odru so se bliskovito znašli varnostniki in dekle "pospremili" stran od kamer, Richard in Adam pa sta se odlično znašla, saj ju dogodek ni niti za hip vrgel s tira.

Po koncu njunega nastopa je kamera pokazala vse štiri sodnike in ujela trenutek, ko Amanda Holden pomaga Simonu Cowellu sleči suknjič, kar je pokazalo, da je bil tarča prav Simon.

Opravičilo in pojasnilo
To je po oddaji nato potrdila tudi "metalka jajc". Izkazalo se je, da gre za 30-letno glasbenico Natalie Holt, eno izmed članic orkestra, ki je igral v ozadju. Holtova se je opravičila Richardu in Adamu, ker je zasenčila njuno predstavo, nato pa dodala: "Še nikoli nisem storila česa podobnega in v trenutku sem se zavedla, da počnem veliko neumnost."

30-letnica se je v preteklosti na avdiciji tudi sama poskušala prebiti v oddajo, vendar so jo zavrnili, pojasnila pa je, da se je za javno osramotitev dolgoletnega sodnika in vplivnega britanskega glasbenega producenta Cowella odločila kot "protest proti njegovi glasbeni industriji in ljudem, ki se pačijo na televiziji".

Je prostor za jajca ali ga ni?
Na incident se je na Twitterju nato odzval tudi Cowell sam, ki je najprej zapisal: "Res ne maram jajc." Nato je pohvalil še Richarda in Adama, ko si je ogledal posnetek njunega nastopa in ugotovil, da res nista zgrešila niti note.

Danes pa je zapisal še: "Menim, da jajca ne bi smela biti dovoljena na talentšovih. Kaj pa mislite vi?"


V priloženem videoposnetku si lahko ogledate nastop Richarda in Adama Johnsona, ki ga po 1:47 prekine Natalie Holt.