Iz sveta znanih

Poudarki

  • Uporabil zveze in ji posnetek priskrbel zdaj
  • "Takoj sem vedel, da Harvey laže in da je vse, kar je povedala Uma, res"
  • Na dan spet prišlo njegovo branjenje Polanskega
Uma Thurman in Quentin Tarantino
Uma Thurman je dolgo veljala za Tarantinovo muzo. Foto: Reuters
Reuters|Quentin Tarantino in Harvey Weinstein sta sodelovala pri številnih filmih.
Quentin Tarantino in Harvey Weinstein sta sodelovala pri številnih filmih. Foto: Reuters

Dodaj v

Video: Uma Thurman objavila posnetek nesreče, Tarantino pa razkril svojo plat zgodbe

"Uma je sedla v avtomobil, ker mi je zaupala. Dejal sem ji, da bo vožnja varna. Pa ni bila."
6. februar 2018 ob 20:09
Los Angeles - MMC RTV SLO

Quentin Tarantino je po razkritju Ume Thurman, da je namerno ogrozil njeno življenje, ko jo je prisilil, naj sede v nevaren avtomobil, dogodek priznal, obenem pa zatrdil, da ni šlo za namerno dejanje.

Uma Thurman je pred dnevi razkrila ne le, da jo je hollywoodski producent Harvey Weinstein skušal posiliti, ampak tudi nekoliko drugačno zlorabo, ki si jo je privoščil režiser Quentin Tarantino. Ta jo je namreč med snemanjem filma Ubila bom Billa posedel v kabriolet in ji naročil, naj se pelje po cesti. Čeprav sama ni želela voziti tako hitro, kot je to od nje zahteval Tarantino, jo je ta tako dolgo maltretiral, da je res sedla za volan in se na koncu zaletela v palmovo drevo.

Tarantino je zdaj o dogodku spregovoril za Deadline. "Kriv sem, ker sem jo posedel v tisti avtomobil. Ampak ne tako, kot mi ljudje očitajo," je dejal in dodal, da tistega dne vožnje ni nihče razumel kot kaskaderstva, ampak kot običajno vožnjo. "Običajna vožnja je bila. Nihče izmed nas ni nanjo gledal kot na kaskadersko točko. Morda bi morali, pa nismo. Prepričan sem, da sem ob pritožbah (Ume Thurman, op. p.) nestrpno zavil z očmi. A prepričan sem tudi, da nisem v besu vpil nanjo."

S tem je zavrnil Umine trditve, da jo je verbalno prisilil v kaskadersko točko, priznal pa, da je ravnal nepremišljeno, ko jo je prosil, naj avtomobil vozi razmeroma hitro, da ji bi veter primerno mršil lase, kar danes izjemno obžaluje. Zaradi slabše svetlobe so zadnji trenutek traso, po kateri je Uma peljala kabriolet, obrnili, a je ni nihče prej preveril, je še razkril Tarantino. "Dejal sem ji, da bo vse v redu. Dejal sem ji, da cesta pelje naravnost. Dejal sem ji, da bo vožnja varna. Pa ni bila. Zmotil sem se. Nisem je prisilil, da je sedla v avtomobil. Vanj je sedla, ker mi je zaupala. In ker mi je verjela," je skrušen priznal Tarantino in dodal, da je trčenje močno zaznamovalo njun odnos. "Nisva prekinila stikov ali kaj podobnega. A tistega zaupanja ni bilo več."

Uporabil zveze in ji posnetek priskrbel zdaj
Obenem pa je sloviti režiser potrdil, da so pri studiu Miramax Thurmanovi skušali onemogočiti dostop do posnetka, na katerem se je igralka zaletela. Ko ga je zahtevala prek svojega odvetnika, naj bi ji dejali, da ga lahko dobi, če podpiše dokument, s katerim bi jih "razrešila vseh bremen, ki bi jih lahko povzročili njene potencialne bolečine in trpljenje". Tarantino se strinja, da so Umi res skušali preprečiti, da bi se dokopala do posnetkov in jih uporabila v morebitni tožbi, ni pa se zavedal, da je igralka menila, da je v prikrivanje dogodka vpleten tudi sam. Da bi se ji odkupil, ji je posnetek pred omenjenim intervjujem za New York Times priskrbel sam, je še dejal. Prav ta posnetek je sicer Thurmanova danes objavila na svojem profilu na družbenem omrežju Instagram.

"Mislim, da se je s tem zgodba končala. Leta so ji preprečevali dostop do posnetka, Harvey Weinstein je poskrbel, da ga ni nikoli niti videla. Zato sem ji želel pomagati tako, da sem ji ga priskrbel. Da si ga lahko ogleda in se tako sooči s spominom na nesrečo," je še dejal Tarantino.

"Takoj sem vedel, da Harvey laže in da je vse, kar je povedala Uma, res"
V pogovoru se je dotaknil tudi očitkov Thurmanove o tem, da jo je Weinstein spolno napadel. Kot je znano, je sloviti režiser že jeseni priznal, da je "vedel dovolj, zato bi lahko storil več, kot je", zdaj pa je razkril še, da je za spolno predatorstvo svojega dotedanjega prijatelja izvedel, ko sta mu skoraj sočasno svoji negativni izkušnji s producentom zaupali tako Thurmanova kot tedanja partnerica Mira Sorvino. Ugotovil je, da je v Weinsteinovem ravnanju neki vzorec: "Niti za trenutek nisem pomislil, da to ne bi bilo res. Takoj sem vedel, da Harvey laže in da je vse, kar je povedala Uma, res. Ko se je skušal izgovarjati, mu nisem verjel. Neposredno sem mu rekel: Ne verjamem ti. Verjamem njej." Kot pogoj za sodelovanje pri filmu Ubila bom Billa je zato od Weinsteina zahteval, da se Umi opravičil, je še dejal.

Na dan spet prišlo njegovo branjenje Polanskega
Na isti dan, ko je Tarantino odgovarjal na Umine obtožbe, pa so mediji znova izbrskali posnetek iz leta 2003, na katerem Tarantino v pogovoru z radijcem Howadom Sternom zagovarja režiserskega kolega Romana Polanskega, ki je obtožen pedofilije in posilstva mladoletnice, češ da ni zares zagrešil posilstva, ko je leta 1977 spolno občeval s 13-letnico: "Seksal je z mladoletnico. To ni posilstvo. Po mojem mnenju lahko uporabiš besedo posilstvo, ko govoriš o nasilju, o tem, da te nekdo podre na tla ... gre za enega najbolj nasilnih zločinov na svetu."

i post this clip to memorialize it’s full exposure in the nyt by Maureen Dowd. the circumstances of this event were negligent to the point of criminality. i do not believe though with malicious intent. Quentin Tarantino, was deeply regretful and remains remorseful about this sorry event, and gave me the footage years later so i could expose it and let it see the light of day, regardless of it most likely being an event for which justice will never be possible. he also did so with full knowledge it could cause him personal harm, and i am proud of him for doing the right thing and for his courage. THE COVER UP after the fact is UNFORGIVABLE. for this i hold Lawrence Bender, E. Bennett Walsh, and the notorious Harvey Weinstein solely responsible. they lied, destroyed evidence, and continue to lie about the permanent harm they caused and then chose to suppress. the cover up did have malicious intent, and shame on these three for all eternity. CAA never sent anyone to Mexico. i hope they look after other clients more respectfully if they in fact want to do the job for which they take money with any decency.

A post shared by Uma Thurman (@ithurman) on Feb 5, 2018 at 10:15am PST

T. K. B.
Prijavi napako
Komentarji
lukace5
# 06.02.2018 ob 20:31
Ce bi se moski pritozeval, da je moral voziti avto v fimu bi se mu vsi smejali. Ker pa se pritozuje zenska, je to na pol kriminal.

Nisem si mislil, da bo tudi Thurmanova pristavila svoj piskercek. Je dovolj znana da ji tega ni potrebno. Ocitno je ta norija prevelika priloznost za samopromocijo, ki pa s taksnimi neumnostmi ze pocasi zacenja delati vec skode kot koristi doticni igralki.
papirus
# 06.02.2018 ob 20:43
takle sm se js s katro v 90tih zaletavu vsak vikend
pazi_mina
# 06.02.2018 ob 20:42
Vse za kar je Tarantino pri njej kriv je da jo je naredil slavno...hvaležnost pa taka
pero5
# 06.02.2018 ob 21:27
Lahko bi pa rekla NE kot taprav dec (enakopravnost pa to) in rekla Tarantinu da naj se gre f+++ u r++, sam pol mogoče ne bi blo miljonov in bi bil njen instagram danes brezvezen. Najlažje in najbolj brezveze je jokat za nazaj.

Naj vrže 20 miljonov v fundacijo, ki se ukvarja s preprečevanjem TRENUTNIH zlorab v Hollywoodu, če je resna, in naj se oddolži za vse krivice, ki so se dogajale igralkam za njo zaradi njenega molka vsa ta leta.
prim00z
# 06.02.2018 ob 21:11
za celotno kariero se lahko zahvali Tarantinu, pa očitno še to ni dovolj..

Biti moški bele polti je očitno največji greh 21.stol.
Booch
# 06.02.2018 ob 21:00
:D haha svet odbtih slavnih, samopromocije, sex and drugs and rock and roll ... tole je še najmanj, kar se jim v resnici dogaja :D
kopibrejk
# 06.02.2018 ob 20:41
Glory first. Tožba še sledi.
vsx1016
# 06.02.2018 ob 21:40
Jackie Chan je res res profi
GLaDOS
# 06.02.2018 ob 21:07
tole jamranje kvazi zvezdnic pa prekasa ze vse meje dobrega okusa....zakaj?

Matthew McConaughey - Dallas Buyers Club
Christian Bale - The Machinist

kdor je gledal filma ve o cem govorim...
fah-q
# 06.02.2018 ob 22:04
tole sem napisal včeraj...sodi tudi sem..

sem si ogledal posnetek-gre za star avto, karman gia (iz začetka 70h) na osnovi hrošča (motor in pogon zadaj, idealno za izgubit zadek, če ga ne poznaš dobro). za tak avto je na pesku pičila prehitro za take gibe, kot jih ima. sicer očitno nekaj izkušenj ima ampak očitno je vajena novih avtov...šlo je za napako ume, ne pa za poskus umora. ni nobenega indica, da je menjava menjalnika karkoli kriva za nesrečo ali da bi kakorkoli pokvarila "stabilnost". to lapa nekdo, ki pojma nima. nekaj v stilu moje sestrične, ki je zarad občasnega "čivkanja" menjalnika vprašala mehanika, če lahko zarad tega varno zvira...z zavorami...ker je vse skup spodaj nekje...

je pa res, da za kaj takega jaz ne bi dal ume v avto ampak kaskaderja. 80 na uro po onem pesku ni malo za amaterko v oni koretci in če bi večina ljudi morala odpeljat vsak po 10 voženj bi marsikdo kam butnu. torej-ja, njena napaka ampak tudi ona ni imela kaj počet tam z 80 na uro v avtu s pogonom zadaj brez elektronike, ki pomaga uravnavat smer vožnje... asfalt ok, pesek-ne. pač, napaka pri oceni tarantina in dejansko nevarnost za umo-lahko bi se fentala. ona koretca nima airbagov pa mečkalnih con ipd.

ne štekam kaj so vsi vkup tam razmišljali...očitno bolj malo. ker tisti avto s tako hitrostjo komot šiba po asfaltu, ma po pesku z ovinkci in luknjami se pa igraš z življenjem. tudi volan ima ziher (grem stavit) par cm lufta...
fah-q
# 06.02.2018 ob 22:06
mi je smešno kako se obtožuje tarantina kao "vedel je"...ja, in naredil točno tolko kot uma in ostali-nič. torej očitat mu je isto kot očitat ostalim. po drugi strani pa sta oba (in tarantino in uma) podala dokaj umirjene izjave..
sumtb
# 06.02.2018 ob 21:20
Uma Thurman očitno ne bo igrala v novem filmu Tarantina, tudi Kill Bill ni dobil novega nadaljevanja.

Prihajajo mlajše, Uma pa se počuti staro in na stranskem tiru ...#metoo odrešitev je prišla kot naročena.
vsx1016
# 06.02.2018 ob 21:16
Koliko je videti iz posnetka je z glavo vsekala v ročaj katane. Vsekakor ni nedolžna zadeva.
minutes
# 06.02.2018 ob 21:28
Ni bila kos vlogi to nazorno kaze posnetek.Reziser jo je precenil.
Mr.Mr.
# 06.02.2018 ob 22:43
Na drugih bolj objektivnih portalih si poglejte celovit posnetek, traja kakšno minuto. Že od samega začetka je avto zanašalo ker je imel volan meter lufta in ga sploh ni mogla spravit v pravo smer. Če kdo ne bo takoj spremenil mnenja, tako kot sem ga tudi sam, dobi za gajbo piva. :) Vsak moški bi ga nalomil če bi mu dal tak avto.
zozozo
# 06.02.2018 ob 22:39
@fah-q: Tako je. Uma Thurman se niti ne pritožuje nad Tarrantinom, to sta očitno razščistila že pred leti. Se pa upravičeno jezi nad tem, da ji pri studiu leta in leta niso hoteli dati posnetka, in da so se delali, kot da se nikoli nič ni zgodilo.
DrKošarke
# 06.02.2018 ob 22:58
sem pogledal posnetek na youtube. dejansko zgleda zelo hitra vožnja in cesta proti koncu še zdaleč ni ravna.

morda je quentin res malo psihopata ;)
pero5
# 07.02.2018 ob 02:38
@zozozo, Agressor, Sun1988

Uma je s svojo popcorn izpovedjo za New York Times močno očrnila Tarantina in praktično začela "gonjo hollywoodskih zvezdnikov" (včerajšnjii članek na rtvslo). Rekla je recimo, da jo je model med snemanjem davil z verigami, ji pljuval v obraz, in da je potrebovala 47 let, da je razčistila stvari pri sebi. Da je vedel za Weinsteinove napade, ampak ni ukrepal. Za moje pojme precej hude javne obtožbe za človeka, s katerim naj bi zgladila odnose? Se je pa na instagramu sedaj potegnila nazaj in sta spet kolega, ker ji je zrihtal posnetek, ki ji ga svinja prej 15 let ni hotel dati. Ja, ja, seveda.
anny22
# 07.02.2018 ob 00:20
morda je quentin res malo psihopata ;)

Dal ji je avto, ki ga ni obvladala. Od nje je zahteval prehitro vožnjo. Lahko bi se končalo z nesrečo.

V ta namen so v Hwoodu kaskaderji, ki so ustrezno usposobljeni in zavarovani za tak primer. Prekleto bedasto od režiserja.
zozozo
# 06.02.2018 ob 21:33
Kake neumnosti tu eni pišete ...

To nima nič z ženskami in moškimi. Tarrantino jo je prepričal, naj naredi nekaj, kar sama ni želela, in pri tem se je konkretno udarila, lahko bi se hudo poškodovala. Niti ona ne trdi, da jo je prisilil, niti on ne zanika, da ji je pretirano zatežil.
fah-q
# 07.02.2018 ob 12:17
@pero5
Rekla je recimo, da jo je model med snemanjem davil z verigami, ji pljuval v obraz, in da je potrebovala 47 let, da je razčistila stvari pri sebi.

tistih "47 let" je porabla za razčistit kaj drugega...saj ima ženska točno tolko let...menda ja ni razščiščevala travm z kill-billa cel lajf...

poleg tega je sam tip filma bil tak kot je bil in davljenje ter pljuvanje pač sodi v kontekst. kill bill filma brez tega ni. in to dvomim, da je šlo za izživljanje ampak za inštrukcije za sceno. mal je že bedno to jamranje. kot če bi nekdo najedal, da ga je med snemanjem filma ki se dogaja na plažah in jahtah opeklo sonce in je bil ubožec tako maltretiran. hja, preberi scenarij...not piše kaj se dogaja kje...al pa one frajle pri francu-jih je silil v goloto po scenariju in pogodbi, njim pa ni blo fajn bit gole-hja, sorry, ma če se javiš, da boš pucal kanalizacijo potem ne jamrat nad smradom...to paše zraven...
DrKošarke
# 07.02.2018 ob 00:26
a optiko na avtu je weinstein naštimal? :)
prusik
# 06.02.2018 ob 23:57
Komu sploh pade na misel dajat žensko za volan LOL
Aggressor
# 06.02.2018 ob 21:46
Kaj pa, če bi vrli komentatorji nad mano dejansko prebrali ves članek ... in videli, da zvečine pišejo totalne bedarije.

Sem in tja si zaželim, da bi morali biti pri komentiranju podpisani s pravimi imeni. Bi ljudje dvakrat premislili, preden stisnejo post.
su
# 07.02.2018 ob 08:34
Tip je premaknjen. Zanikanje oziroma opravičevanje
posilstva 13 letnice s strani Polanskega pa priča o tem,
kako zelo.
KovacevaKobila
# 07.02.2018 ob 01:00
In zdaj je problem, ker je tako nerodna, da se je na ravni ameriški cesti zaletela?

Ravni ameriški cesti? Bo treba naočnike gor dat, oča.
fah-q
# 07.02.2018 ob 12:05
@eltorro
Jaz bi rekel, da je šlo preprosto za to, da je bil on kot režiser preveč ujet v svojo vizijo tega, kako mora prizor izgledati, in je ob tem močno podcenil tveganje.

nekje sem zasledil, da so tudi malce spremenili traso v času med njegovim ogledom in njeno vožnjo.

zapovrh pa je ocena tveganja tehnična zadeva, umetnik pa tehnika (in praktičnost) pa večkrat niso ravno na isti valovni dolžini.
ElTorro
# 07.02.2018 ob 10:34
Dal ji je avto, ki ga ni obvladala. Od nje je zahteval prehitro vožnjo. Lahko bi se končalo z nesrečo

Res je. Ampak upam staviti, da je bil tudi on prepričan, da se ne bo nič zgodilo.
Ker v primeru nesreče bi izgubil tudi on - kater režiser pa si želi, da se mu glavna igralka poškoduje sredi snemanja filma?

Tudi če bi mu bilo zanjo kot osebo popolnoma vseeno (pa v tem primeru ne verjamem, da bi mu bilo vseeno), to za seboj potegne zamude pri snemanju, dodatne stroške, skratka - kup preglavic.

Jaz bi rekel, da je šlo preprosto za to, da je bil on kot režiser preveč ujet v svojo vizijo tega, kako mora prizor izgledati, in je ob tem močno podcenil tveganje.
DrKošarke
# 06.02.2018 ob 22:12
hahahaha hud posnetek
armadillo
# 08.02.2018 ob 10:45
A če bi ti rekli, da zapelji v prepad...?
zozozo
# 07.02.2018 ob 18:13
Uma je s svojo popcorn izpovedjo za New York Times močno očrnila Tarantina in praktično začela "gonjo hollywoodskih zvezdnikov" (včerajšnjii članek na rtvslo). Rekla je recimo, da jo je model med snemanjem davil z verigami, ji pljuval v obraz, in da je potrebovala 47 let, da je razčistila stvari pri sebi.

Namesto da pišeš neumnosti, bi boljše bilo prebrat članek v NYT, in tudi to, kar je povedal Tarrantino v intervjuju.

V obraz ji je pljuval po skupnem dogovoru. Z verigo jo je davil po njenem predlogu. To sta oboje bili zaigrani sceni. Ker ne moreš verjet, ko ljudje delajo film, med tem igrajo.
jandrole
# 07.02.2018 ob 12:46
pa kaj je te s totimi slavnimi...zadnje čase vsi neka vlečejo iz preteklosti...a res gre vsem tak slabo al kaj da morjo na take načine dnar vlečt
mr polh
# 07.02.2018 ob 12:40
NE! je zelo uporabna beseda, verjamem pa da težje prileti iz ust, če so zadaj milijoni.
slovenec30
# 07.02.2018 ob 08:09
Smešno.

Prisilil jo je, da vozi avto?

Ja in? Pa saj ji ni rekel, da se mora zaletet! Četudi je rekel, da je cesta ravna. Pa saj ima ženska oči. Al pa je glupa ko kura al kaj in vozi z zaprtimi očmi?

Sama je naredila napako, sama je vozila, sama je bila v avtu, ima izpit za avto.
Vozniško ji naj zdaj vzamejo in kaznujejo zaradi prehitre in nevarne vožnje. Pa bo.
vrtojb5
# 07.02.2018 ob 07:49
Tip je kul.
dimmukomun
# 07.02.2018 ob 04:58
ta Tarantino je pa res en bumbar,en film u karieri mu je ratal pa se neki gremovce ga pa majo za dobrga reziserja,bruh
Snežinkica
# 06.02.2018 ob 22:37
Precej grozljiv posnetek, ki bi se lahko še precej slabše končal, Uma je imela srečo. Nikakor pa to ni bila NJENA napaka, za dogajanje na setu je odgovoren režiser, ki mora znati oceniti stopnjo nevarnosti. Čeprav mu je rekla naj gre raje kaskaderka, je vztrajal da mora ona in jo zraven še priganjal naj vozi hitreje, da ji bodo lasje plapolali v vetru, skratka, neodgovoren, vase zagledan egoist.
Skippy
# 06.02.2018 ob 22:21
In zdaj je problem, ker je tako nerodna, da se je na ravni ameriški cesti zaletela?
Bivši uporabnik
# 07.02.2018 ob 07:18
Brez Tarantina bi bila ena velika nula. Bodi raje hvaležna za to kar imaš.
wta
# 06.02.2018 ob 22:40
Zdej so drugi krivi ker ona ne zna vozit avto? Zakaj je potem sploh postala igralka, če noče sledit scenarijem, ki si jih je zamislil režiser?
Kazalo