Anže Kopitar (v družbi brata Gašperja) je izzval tri soigralce iz moštva LA Kings - Trevorja Lewisa, Aleca Martineza in Drewa Doughtyja. Foto: Twitter
Anže Kopitar (v družbi brata Gašperja) je izzval tri soigralce iz moštva LA Kings - Trevorja Lewisa, Aleca Martineza in Drewa Doughtyja. Foto: Twitter

ill Gates je "to" naredil kot gospod, Cristiano Ronaldo, kakopak, v spodnjem perilu, Taylor Swift in Jennifer Lopez pa ob visokofrekvenčnih krikih. Kaj? Vsi so si na glavo zlili vedro mrzle vode.

Gre za najnovejšo spletno uspešnico, ki se v zadnjih dneh širi po družbenih omrežjih, v njej pa sodelujejo tako navadni smrtniki kot slavni obrazi. Izziv se imenuje "Ice Bucket Challenge" in, kot pove že ime, si mora "kandidat" na glavo zliti mrzlo vodo, ob tem pa nominirati še tri druge ljudi, da to storijo. Vsak ima 24 ur časa, v nasprotnem primeru mora nekaj denarja podariti v dobrodelne namene. Pravzaprav denar darujejo vsi, v ZDA večina zvezdnikov s tem, da se oblije z vodo, podpre organizacijo ALS, ki pomaga obolelim z živčno-mišično boleznijo. Dokaz o svojem dosežku morajo nato objaviti na Facebooku, Twitterju ali Instagramu.

Zmočili so se že mnogi, od slovenskega zvezdniškega hokejista Anžeta Kopitarja do slavnih pevk, igralk in športnikov. Ustanovitelj Facebooka Mark Zuckerberg je, ko je bil že moker, izzval tudi milijarderja Billa Gatesa, ki se je izziva lotil s "kirurško natančnostjo". "To želim storiti bolje, kot so storili mnogi pred menoj. Delal sem na tem, odlično bom izpeljal," je napovedal ustanovitelj Microsofta. Kmalu za njim se je na tak način "ohladil" tudi nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo, ki ga je izzval nekdanji soigralec pri Manchester Unitedu Darren Fletcher. Ronaldo se je za to priložnost znova slekel, nato pa nominiral slavno trojico Beyonce, Jennifer Lopez in Lil Wayne.

Glede na to, kako hitro se najnovejša modna muha širi, bomo verjetno kmalu videli tudi do kosti premočeno Beyonce in mnogo drugih. Kdo pa je v "izzivu ledenega vedra" že sodeloval, pa si oglejte spodaj.

Bill Gates

Košarkarji Lige NBA

Cristiano Ronaldo

Jennifer Lopez

Gwen Stefani

Carrie Underwood in Mike Fisher

Taylor Swift

Ryan Seacrest

Tori Spelling

LeBron James

Justin Timberlake

Mark Zuckerberg

Eva Longoria

Justin Bieber

Steven Spielberg

Oprah Winfrey

Jon Bon Jovi