Charlotte Dawson naj bi v zadnjem času razmišljala o novi karieri v nepremičninskih poslih. Foto: EPA
Charlotte Dawson naj bi v zadnjem času razmišljala o novi karieri v nepremičninskih poslih. Foto: EPA
Dawsonova je bila lani še zadnjič sodnica Avstralskega topmodela. Ob njej kolega sodnika Didier Cohen in Alex Perry ter voditeljica Jennifer Hawkins.
Dawsonova (na sliki desno) je bila od rosnih let vpeta v modni svet. Foto: EPA

Policija identitete umrle ni sporočila, je pa potrdila, da so v stanovanju v petični četrti Woolloomooloo našli truplo 47-letne ženske, okoliščine njene smrti pa da "niso sumljive". Da gre res za Charlotte, je potrdil njen predstavnik iz agencije London Management: "London Management je globoko užaloščen zaradi tragične izgube Charlotte Dawson. Iskreno sožalje njeni družini v tem težkem času."

Dawsonova, na Novi Zelandiji rojena nekdanja manekenka, se je že dolgo borila z depresijo in si je življenje poskušala vzeti že leta 2012. Nek tesni prijatelj voditeljice je za Daily Telegraph povedal, da je bila Charlotte v zadnjih dneh "povsem na tleh" in da je še ni videl v tako slabem stanju.
Da bi bilo lahko nekaj narobe, so prijatelji posumili, ko je ni bilo na dogovorjeno kosilo, na Twitterju pa v zadnjih 19 urah ni bilo nobenega glasu od nje.

Boj s spletnimi "troli"
Dawsonova nikdar ni skrivala svojih težav z depresijo in kako jo je bolelo zasmehovanje, ki ga je bila deležna prek Twitterja, potem ko je začela odmevno kampanjo proti spletnemu ustrahovanju.
O tej temi se je razpisala tudi v svoji knjigi Kiss and Tell, izdani leta 2012, a je bilo potem še slabše in je bila deležna takih komentarjev, kot sta "Prosim, nemudoma se obesi" in "Fentaj se, umazana kurba", ter celo groženj s smrtjo.

Novica prizadela soseda Russlla Crowa
Novembra, potem ko so jo odpustili s sodniškega mesta Avstralskega topmodela, je voditeljica namignila, da se namerava umakniti iz javnosti. "Sita sem nervoze, ki jo prinaša delo v medijih, še posebej, če si ženska, ker si vsakodnevno pod drobnogledom in psovana zaradi svojega videza," je povedala takrat za avstralske medije.

Dawsonovi so se poklonili številni iz modnega sveta, novica pa je zelo prizadela tudi njenega soseda, igralca Russlla Crowa, ki je žalostno novico izvedel med večerjo v bližnji restavraciji in planil v jok. "Charley D ... Preprosto ne razumem. Že tako ni dovolj prijaznih duš. Počivaj v miru," je zapisal novozelandski oskarjevec na Twitterju.

Uspešna kariera
Charlotte Dawson se je rodila na Novi Zelandiji leta 1966. Od doma je odšla pri 16 letih, ko je podpisala z modno agencijo Ford in odšla na delo v Evropo. Pri 26 letih se je preselila v Avstralijo in se naglo uveljavila na tamkajšnji modni sceni. Postala je modna urednica revij Woman's Day in New Idea, pozneje pa presedlala na televizijo. Od leta 2007 do lani je bila sodnica Avstralskega topmodela, ene izmed različic Ameriškega topmodela s Tyro Banks.

Pred smrtjo naj bi bila samska, pred tem pa je bila enkrat poročena, in sicer z avstralskim olimpijskim plavalcem Scottom Millerjem. Par je pred oltar stopil leta 1999, a se že leto dni zatem ločil, potem ko se je pojavil posnetek varnostne kamere, na katerem Miller na javnem stranišču seksa z neko žensko in snifa mamila. Nazadnje je Charlotte hodila s 24-letnim nepremičninskim agentom.