Radiohead snemajo deveti studijski album. Foto: Branka Resnik
Radiohead snemajo deveti studijski album. Foto: Branka Resnik

Člani eksperimentalne britanske rockovske zasedbe so se zaprli v studio, kjer tuhtajo, kakšna bo usmeritev njihovega novega albuma, je za radijski servis BBC v Oxfordu razkril Jonny Greenwood.

V pogovoru je Greenwood razkril, da se jim pri snemanju novega izdelka nikoli ni obneslo ponavljanje sloga: "Vsakič, ko smo skušali ustvarjati glasbo, podobno tisti iz predhodno izdanega albuma, se ni izšlo. Tako se trenutno pogovarjamo o različnih pristopih, raziskujemo novo smer."

Thom s samostojnim albumom
Greenwood je že na začetku leta napovedal, da se bodo člani Radiohead še letos vrnili v studio. Toda usoda albuma je postala negotova, ko je pevec Thom Yorke septembra izdal samostojen album z naslovom Tomorrow's Modern Boxes.

Radiohead so na sceno prišli v zgodnjih 90. letih minulega stoletja. Na začetku je bil njihov zvok bolj kitarski, kmalu pa so se preusmerili v elektroniko z albumi, kot sta OK Computer (1997) in Kid A. (2000).

Oboževalcem so z novim ploščkom nazadnje postregli leta 2011 - takrat je izšel King of Limbs -, potem pa so si vzeli odmor za individualne projekte.

Med skupinskim oddihom od Radioheadov sta pevec Thom Yorke in producent Nigel Godrich sodelovala tudi pri "superskupini" Atoms for Peace (v njej sta še dva člana Red Hot Chili Peppers, Flea in Mauro Refosco).