Iz sveta znanih
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.4 od 13 glasov Ocenite to novico!
Harvey Weinstein
Harvey Weinstein naj bi vsaj osmim ženskam plačal v zameno za molk. Foto: Reuters
Rose McGowan
Ena izmed Weinsteinovih domnevnih žrtev, Rose McGowan, je v škandal potegnila tudi igralca Bena Afflecka in ga obtožila, da je vedel za Weinsteinovo ravnanje, zdaj pa se pretvarja, da je presenečen. Foto: Reuters
Ronan Farrow
Ronan Farrow, sicer sin Mie Farrow in Woodyja Allena, je pravnik, novinar in aktivist, ki se že leta osredotoča na popravljanje družbenih krivic. Foto: Reuters
Harvey Weinstein, Georgina Chapman
Zaradi škandala je oblikovalka Georgina Chapman (Marchesa) moža zapustila. Le malo po tem so se v medijih sicer pojavila namigovanja, da je Weinstein leta silil igralke, naj na rdeči preprogi nosijo ravno to modno znamko. Foto: Reuters

Dodaj v

Weinsteina izključila Bafta, o njem bo razpravljala Akademija. Kaj pa namerava policija?

Grozi mu zaporna kazen
12. oktober 2017 ob 11:32
New York - MMC RTV SLO, Reuters, STA

Hollywoodskega producenta Harveyja Weinsteina, ki ga je več žensk obtožilo spolnega napada in posilstva, oblasti uradno še ne preganjajo, je pa to verjetno le še vprašanje časa, pišejo mediji.

Najvišja kazen, 25 let zapora, naj bi 65-letnemu Weinsteinu grozila za napad na Lucio Evans, nekdanjo igralko, ki jo je producent leta 2004 povabil v svojo pisarno v New Yorku in jo skušal prepričati k oralnemu spolnemu odnosu. "Ker se je temu uprla, je Weinstein iz hlač vzel penis in nanj na silo potisnil njeno glavo," je v torkovem obširnem prispevku za The New Yorker besede Lucie Evans povzel novinar Ronan Farrow. Evansova se je napadu upirala, a ji ni uspelo: "Velik človek je. Močnejši od mene."

Po mnenju pravih strokovnjakov gre, po opisu sodeč, za nasilno spolno dejanje, za kar je v New Yorku zagrožena kazen 25 let zapora. To, da je od dogodka minilo že več kot desetletje, je brez pomena, saj takšno dejanje zastara šele po 30 letih, njihove navedbe povzema britanski Guardian.

A tudi če se tožilec za postopek v primeru Evans ne bi odločil, imajo organi pregona dovolj "materiala" že s pričevanji osmih žensk (med njimi so Ashley Judd, Rose McGowan in italijanska manekenka Ambra Battilana Gutierrez, ki je edina Weinsteina tudi uradno prijavila), s katerimi so se pogovarjali pri New York Timesu, ki je prejšnji teden prvi razkril zgodbo, upoštevanja vredna pa je vsekakor tudi večmesečna preiskava, ki jo je izvajal pravnik in novinar Ronan Farrow, ki se je med drugim pogovarjal s 13 ženskami, tri izmed njih so bile pripravljene spregovoriti tudi javno, druge je (bilo) Weinsteina in njegove dolge roke še vedno preveč strah.

NBC prispevka ni želel objaviti
Utemeljeno, kot kaže. Farrow je le dan po objavi prispevka v New Yorkerju razkril, da se je s svojo poglobljeno 10 mesecev trajajočo raziskavo najprej odpravil k svojim nadrejenim pri televizijski mreži NBC, za katere občasno dela. A čeprav je zgodba prestala vsa preverjanja in so ji prikimali tudi pravniki, so se vodilni pri NBC-ju odločili, da je ne bodo objavili. Farrow je nato zgodbo ponudil New Yorkerju, ki jo je pograbil z obema rokama.

In ravno zato, ker si je nekdo končno upal spregovoriti, se zdaj lahko oglašajo številne igralke, vsaka s svojo zgodbo, med njimi Mira Sorvino, Katherine Kendall, Emma de Caunes, Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow, Rosana Arquette, Jessica Barth in nekdanja uslužbenka Weinsteinovega filmskega podjetja Emily Nestor. Zdaj sta se oglasili še Judith Godreche in britanska igralka ter manekenka Cara Delevingne, ki je razkrila, da ji je po Weinsteinovi zahtevi, naj poljubi žensko, uspelo pobegniti, in sicer tako, da se je pretvarjala, da je na pevski avdiciji, nato pa je zbežala iz sobe. Pozneje je vlogo sicer dobila, a je imela zaradi nje zelo slabo vest: "Zdelo se mi je, da si vloge sploh nisem zaslužila. Po drugi strani pa nisem želela govoriti o tem ... Nisem želela prizadeti njegovih bližnjih. Počutila sem se krivo, kot da bi jaz storila nekaj narobe. Zdaj vem, da ni nihče rekel ničesar prav iz strahu."

Tožilec leta 2015 ni ukrepal
Zaradi neukrepanja se mora zdaj zagovarjati tudi newyorški tožilec Cyrus Vance mlajši. Ko je leta 2015 Ambra Battilana Gutierrez podala prijavo na newyorško policijo, se je enota za spolne zločine takoj lotila preiskave, za sodelovanje pa so prosili tudi manekenko. Ta si je nadela mikrofon in nato tudi posnela Weinstena, ko je priznal, da jo je otipaval, a tožilec kljub vsem dokazom ni nikoli vložil obtožnice. Le malo po tem so se v rumenem tisku začele pojavljati "informacije" o njenem domnevno razuzdanem spolnem življenju, ki so uničile njeno verodostojnost in povsem umazale njeno ime.

To, zdaj zatrjujejo tudi tožilec, je bil tudi razlog, zakaj zadeva ni nikoli prišla na sodišče. Manekenka se je namreč udeležila ene od razvpitih zabav "bunga bunga" nekdanjega italijanskega premierja Silvia Berlusconi, Vance pa pravi, da se je zavedal, da bodo Weinsteinovi odvetniki to izkoristili. Obtožbe o tem, da je primer pometel pod preprogo, je ob tem odločno zavrnil.

Vsekakor bodo razsežnosti primera večje kot pred dvema letoma, saj se je že vmešala tudi politika: ameriški pravosodni minister Jeff Sessions naj bi tako že naročil FBI-ju, naj preveri, ali se bo preiskava začela.

Namerava Weinstein zbežati?
Pa Weinstein? O nekoč izjemno opevanem producentu v javnost prihajajo različne informacije. V sredo so tako nekateri mediji poročali, da namerava "zbežati" v Evropo, na terapijo v neko zdravstveno ustanovo v Švici oziroma, da je to že storil. A že nekaj ur pozneje se je izkazalo, da trditve ne držijo. Losangeleška policija se je namreč odzvala na klic v sili iz hiše Weinsteinove 22-letne hčerke Remy, ki naj bi se z očetom glasno prepirala. Remy je pozneje policistom razložila, da je njen oče depresiven in da razmišlja o samomoru.

Weinstein je v nedeljo izgubil službo v lastnem filmskem podjetju, Britanska akademija za film in televizijo mu je v sredo odvzela članstvo, Ameriška akademija za filmsko umetnost in znanost, ki je Weinsteinovim filmom podelila 81 oskarjev, pa bo imela v soboto posebno zasedanje, da se pogovori o morebitnih ukrepih.

T. K. B.
Prijavi napako
Komentarji
Binder Dandet
# 12.10.2017 ob 12:26
@wta:
Priznam, nisem prebral članka.:) Ti pa tudi ne očitno. Tole piše

"Tožilec leta 2015 ni ukrepal"

Preberi sam. Toliko o tem, kako gotovo bi kdo ukrepal proti takšnemu vplivnežu.
Binder Dandet
# 12.10.2017 ob 12:25
" Policija bi zagotovo ukrepala."

Sploh proti ljudem, ki prijateljujejo s predsedniki, organi pregona izjemno dobro delujejo. V tem ZDA niso drugačne od nas. Ja, bi odreagirala. Morda prišlo do tožbe, pa bi se pogodili. V najboljšem primeru. On pa bi imel odprte roke, da te uniči profesionalno. In potem greš za natakarja, ker si bil načelen?

V idealnem svetu bi bilo kot praviš. V resničnem svetu ni tako.
Binder Dandet
# 12.10.2017 ob 12:08
@wta:
Ti jim očitaš pehanje za denar in slavo. Jaz vidim v tem instinkt za preživetje. Če je oseba A vsemogočna, ti kot nihče ne boš šel v boj z njo.
slovenkaaaa
# 12.10.2017 ob 12:01
Sem proti kakršni koli zlorabi ampak te ženske, ki se zdej izpostavljajo samo iščejo slavo.

Angelina Jolie in Gwyneth Paltrow iščeta slavo preko Weinsteina? Pač enkrat je postalo jasno, da tip ni več vsemogočen in sedaj se ga ljudje ne bojijo več. Saj tega je polno po raznih podjetjih idr. Daj mi ali pa boš brez službe. In nobena ne upa povedati. Zakaj že? Ker uživajo v tem?
slovenkaaaa
# 12.10.2017 ob 11:58
sisoruen, kaj hočeš reči? Da dejansko beli bogati moški ne vladajo svetu? Taki kot ta Weinstein, samo poglej ga... bo jemal penis iz hlač ob vsaki luštni mladenki in če takoj ne skoči nanj, jo bo prisilil, grozil in ne vem še kaj, sedaj pa je naenkrat depresiven? In bo krivo ne vem kaj za to njegovo obnašanje? Gre pa samo za ego. Jaz sem znani producent, jaz te lahko pripeljem med zvezde ali uničim, če se mi boš upirala. Jaz igram boga. Zdaj sem pa depresiven. Ojoj, ubogi.
bordon
# 12.10.2017 ob 12:54
Jaz verjamem tem ženskam, ki ga obtožujejo. To pa zato, ker je verjetno po celem svetu enaka situacija. Ne vem zakaj bi bilo v ZDA drugače.

Poznam namreč zgodbo italijanskega fanta, zdaj moža, ki se je pojavil na nekaterih naslovnicah rumenih revij, nastopal kot maneken in odigral v par filmih obrobne vloge. Povedal mi je (meni osebno), da če nimaš vplivnih prijateljev na položajih, je edini način, da dobiš vlogo v filmu ali nastop na ekskluzivni modni reviji ta, da nastaviš ritt. In isto velja za nasprotni spol. In če tega nočeš, ti ostane procent ali dva šans, da bo nekega dne nek režiser rabil točno tak obraz za svoj film.
Dolgo časa za tem, mi take in drugačne zgodbe potrdil tudi agent, ki dela v show buisines-u rekoč:"Da, v Italiji je tako!"

Potem pa izbiraj !
Enki
# 12.10.2017 ob 12:37
@wta

Daj ne govori neumnosti, če nimaš pojma o zadevi.

Če bi malo spremljal zadeve, namesto da govoriš le kar "čutiš v srčku" bi uvidel, da so ženske to prijavljale policiji. Enkrat je tožilec (prijatelj Weinsteina) ovrgel obtožbe, v drugih primerih so lepo mediji napisali zgodbe, kako ženske poizkušajo izsiljevati "dobre" in bogate ljudi in že se najde milijon in 1 primitivec, kot si ti, ki vso krivdo valijo na žrtve in jih hkrati še zaničujejo. in ni popolnoma nič čudno, da so jih je večina raje sprijaznila z tem, kot da bi bile zaničevane po celem Svetu.

Čakajte še malo. Takih zgodb bo iz moralnega Hollywooda še zelo veliko. Konec je časov, ko so taki ljudje imeli vso podporo politike in medijev.

In še enkrat, če bi Hillary danes bila predsednica, bi ta pošast danes užival ob novi žrtvi.
Snežinkica
# 12.10.2017 ob 13:11
Ta si je nadela mikrofon in nato tudi posnela Weinstena, ko je priznal, da jo je otipaval, a tožilec kljub vsem dokazom ni nikoli vložil obtožnice. Le malo po tem so se v rumenem tisku začele pojavljati "informacije" o njenem domnevno razuzdanem spolnem življenju, ki so uničile njeno verodostojnost in povsem umazale njeno ime.To, zdaj zatrjujejo tudi tožilec, je bil tudi razlog, zakaj zadeva ni nikoli prišla na sodišče

Skratka, tožilec je imel pričevanje žrtve, da je bila zlorabljena, posnetek pričevanje storilca, da jo je zlorabil ampak to ni dovoljšen dokaz, za vložitev obtožnice, ker po mnenju pravosodja, s tem ko se ženska udeleži ENE "bunga bunga" zabave, avtomatsko da doživljensko privoljenje vsakomur, da jo posili. In potem naj ne bi živeli v družbi patriarhalne mentalitete, kjer sistem ščiti spolne predatorje. Hahaha. In potem se ljudje celo čudijo, zakaj vse te ženske niso prišle v javnost. Zato ker niso imele kaj pridobiti, izgubile bi pa lahko vse.

Tako da, 25 let zapora za Weinstena? Yes, please!! Eno leto v čuzi za eno leto njegovih rabot, pravična kazen.
spela55
# 12.10.2017 ob 13:08
A je kdo od vas, ki tako vehementno razlagate o tem, kako so ženske, ki niso prijavile spolnega nadlegovanja, grozne, slučajno uspel videt, kaj šele prebrat izjavo Terryja Crewsa?
Binder Dandet
# 12.10.2017 ob 12:03
"Zame spolno nadlegovanje ni ce reces zenski da je lepa ali pa ce jo povabis na zmenek ampak v tej PC kulturi feministke seveda trdijo drugace. "

Saj ga tega tudi ne obtožujejo.:)

Sicer pa podpis. Razen za del, da se ženske šlepajo. Tukaj bi tudi @wta repliciral. Če je tip tata mata v Hollywoodu, ti pa si nihče...komu se boš žalil? A ni evidentno, da so vsi "vedeli", pa nihče ni reagiral? Še s predsedniki je bil prijatelj.
makoshark
# 12.10.2017 ob 14:35
lukace5
No, to sem sedaj prebral prvic. Ce je to res, potem je to seveda spolni napad. Dokler tega nisem vedel ga seveda taksne stvari nisem mogel obtoziti. Kot sem napisal, ko bodo dokazi bo vse lazje. Dokler dokazov ni pa lahko le spekuliramo.

Morda pa je smiselno najprej prebrati članek, preden komentiraš. To je bilo od začetka v članku. Takoj pod naslovnim delom.

Kako pa posplosujem zenske? To mi prosim razlozi, ker ne vem kaj tocno si s tem mislil.

Tako je moč razmeti tvoje komentarje. Recimo tvoje posploševanje žensk igralk:

Jaz temu cisto verjamem, saj je logicno. Ljudje ki gredo v ta posel so ze po naravi bolj odprti za taksne in drugacne stvari, in pripravljeni narediti vse za kariero.
Buterfly_007
# 12.10.2017 ob 14:05
Kolikor je do sedaj znanega, ni nobene spolno napadel.

To pa sploh ni res, preberi malo še enkrat pa ne naše medije ampak angleške.
makoshark
# 12.10.2017 ob 14:02
lukace5
Veliko je primerov, ko si zenske izmislijo posilstvo samo zato, ker jim je zal da so z nekom spale in na ta nacin opravicujejo svojo neumnost ter krivdo prelagajo na druge.

Veliko ali večina. Veliko ni sporno, ker prijav je res ogromno in tudi, če je samo majhen delež prijav izmišljenih, jih je seveda še vedno veliko.

Mene bolj zanima, zakaj ti posplošuješ in ženske tlačiš v svojo predstavo o ženskah. Imaš res tako slabe izkušnje z ženskami ali izbiraš napačne ženske?
lukace5
# 12.10.2017 ob 11:58
V Hollywoodu ki se tako zavzema za pravice zensk, so se ze leta salili o tem kaj je potrebno narediti za vloge, sedaj pa so kar naenkrat vsi preseneceni. Kaksno sprenevedanje. In to ravno tisti, ki so Trumpu in republikancem ocitali, da imajo do zensk slab odnos in da jih ne spostujejo. Clintonova in Obama sta osebna prijatelja s tem tipom in sta 100% vsaj slisala za govorice. Matt Damon je pred leti celo osebno kilcal eno urednistvo in jim ponudil ekskluzivni intervju v zameno, da ne objavijo te zgodbe. Torej vsi so vedeli za te svinjarije, bili tiho sedaj pa se delajo sokirane. Najbolj jih po moje boli, ker jih sedaj ne bo nihce vec uposteval kar se tice njihovih politicnih prepricanj. Imam obcutek, da bo sedaj stevilo napadov Hollywooda na Trumpa upadlo saj ne bodo imeli obraza ocitati nekomu tega, kar so leta podpirali in prakticirali sami.

Po drugi strani pa tudi mislim, da je celotna zgodba prenapihnjena. Pol zensk ki ga obtozujejo nadlegovanja je sedaj zraven zaradi lastne reklame saj vedo, da se bo zaradi tega njihovo ime pojavilo v medijih. Celotna zadeva bo nekaterim tudi sluzila kot izgovor, da jim v karieri ni uspelo to kar so si zelele. Zame spolno nadlegovanje ni ce reces zenski da je lepa ali pa ce jo povabis na zmenek ampak v tej PC kulturi feministke seveda trdijo drugace.

Drugace pa je tip ze odsel v Evropo na "zdravljenje", verjetno ga caka kazenska ovadba in si bo v Evropi tako kot njegov kolega Polanski poiskal zatocisce. Feministka Streepova pa bo lahko se naprej veselo obiskovala oba svoja prijatelja in se pretvarjala, da o tem ni imela niti najmanjsega pojma.
Bivši uporabnik
# 12.10.2017 ob 15:10
Se spomnite podelitve oskarjev 2013, kjer je Seit McFerlan rekel, da zenske, ki so uspele biti nominirane za oskarja, se vec ne rabijo pretvarjat, da se jim zdi Weinstein privlacen. Ocitno je bilo vse skup javna skrivnost.
Leto 2013!!!
Rose McGowan je hinavskemu libtardu Benu Afflecku preko twiterja jasno sporocila F*** *ff!

Ocitno je ta Weinstein, eden glavnih donatorjev demokratske stranke, 13x gost v Obamovi Beli Hisi, prijatelj zakoncev Clinton, imel mocno zaledje. Maske padajo.
Koliko je raznih Weinsteinov tudi v Evropi, predvsem v Sloveniji?
Se spomnite otroskega zvezdnika Corey Feldmana?
Ocitno je Hollywood greznica od greznice.
makoshark
# 12.10.2017 ob 13:58
lukace5

Ali tole citirano spodaj zveni kot privolitev?

Najvišja kazen, 25 let zapora, naj bi 65-letnemu Weinsteinu grozila za napad na Lucio Evans, nekdanjo igralko, ki jo je producent leta 2004 povabil v svojo pisarno v New Yorku in jo skušal prepričati k oralnemu spolnemu odnosu. "Ker se je temu uprla, je Weinstein iz hlač vzel penis in nanj na silo potisnil njeno glavo," je v torkovem obširnem prispevku za The New Yorker besede Lucie Evans povzel novinar Ronan Farrow. Evansova se je napadu upirala, a ji ni uspelo: "Velik človek je. Močnejši od mene."
Snežinkica
# 12.10.2017 ob 13:51
Prvič to sploh ni prisila ampak prostovoljno, drugič take zadeve se prijavijo takoj. In še enkrat, nihče te ženske ne sili da seksajo za vlogo. Lahko gredo k drugemu producentu. Men se bolj zdi da je bila konkurenca huda pa so si mal boosta nardile tko da so skakale po njemu. Dvomim da bi se milijarder spišal v taka kazniva dejanja ko pa se na njegove milijarde lepi vsaka druga v hollywoodu.

Prvič, tiste, ki so šle v to prostovoljno, se danes ne oglašajo. Drugič, če dvomiš v to, da bi se miljarder spuščal v takšna kazniva dejanja, si preberi članek, ali še bolje, poslušaj POSNETEK, kjer same pove, da je vajen nadlegovati ženske.
slovenkaaaa
# 12.10.2017 ob 12:34
Ce jim je seks ponujal za vlogo, one pa so na to pristale ni v tem nic nezakonitega.

Ja, pa je, ker izrabljaš svojo moč. Velja za delodajalce vseh vrst, tudi bodoče delodajalce. Ali pa se ti zdi ok, če ti na razgovoru za službo dajo pogoj, da enkrat tedensko spiš z vodjo izmene? Nič nezakonitega? Iz istega razloga je pedofilija nezakonita - ker je odrasli psihično močnejši.
makoshark
# 12.10.2017 ob 16:53
lukace5
In ja, vecina teh zensk se je prodala za slavo in denar. A so z njim spale oz se pustile otipavati zato ker jim je bil vsec, ali zato da bi imele boljse karierne moznosti? Ce je bilo zaradi kariere, so se pac prodale in tu ni prostora za kakrsno koli drugacno interpretacijo. Spet napacno sklepas in izgleda da imas tezave z razumevanjem.

Ja, imaš prav, vsi ostali imamo težave z razumevanjem. Tebi še članka ni treba prebrati, pa že "vse" veš o teh ženskah.

A ni zanimivo, da pri sebi takoj najdeš vsa možna opravičila za svoja dejanja, drugim pa ne daš nobene možnosti in je dejstvo, da so se vse prodale ;)
slovencsm
# 12.10.2017 ob 15:15
Mene samo nekaj zanima. Zakaj ni bilo toliko govora o podobni situaciji, ki se je zgodila nedavno pri nas. Če prav razumem, je g. Janković to delal samo bolj previdno a rezultat naj bi bil isti. In ko sem pričakoval, da bodo ženske takoj skočile v zrak (kar bi bilo edino prav), sem lahko opazoval samo tišino. Zdaj pa ne razumem. Ali je zahteva po spolnih uslugah zdaj kazniva za vse ali samo za tiste, ki ti ustrezajo?
Samo še ena od teh feministk naj še kdaj kaj napiše tukaj na forumu, pa ji takoj sporočim, da so vse njene izjave samo ideološki fijasko, ne pa zavzemanje za njihove pravice.
Snežinkica
# 12.10.2017 ob 13:21
Na tej tocki je padla celotna teorija feminizma. Se najvecja ironija pa je, da je vse to izbrskal in obelodanil tako zanicevani in vsega slabega krivi bel moski...

Ravno nasprotno, Weinsteinov primer je samo potrdil feministično tezo, da sistem ščiti spolne predatorje in da se ženskam ne verjame. Še večja ironija pa je, da sedaj želiti vzeti Farrowa za svojega, čeprav predstavlja vse čemur sicer nasprotujete, bil je seveda tudi podpornik HC.
makoshark
# 12.10.2017 ob 13:11
@wta

Za prijavo rabiš tudi pogum, da se izpostaviš. Takih je pa malo, ki to znajo prenašati. Primer je Brecelj. Se je izpostvil in sledilo je samo sranje za njega osebno. Ostali so raje tiho.
Enki
# 12.10.2017 ob 13:10
@wta

Ti si čisto isti kot feministke samo na drugem polu. Za feministke so vsi moški posiljevalci, za "meniniste" so pa vse ženske radodajalke. Oboji ste pa mentalni primitivci.

Daj malo poglej Hollywood. Poglej posnetek, kako je vsa smetana Hollywooda, od žensk do moških, aplavdirala, ko je dokazani pedofil in posiljevalec Polanski, ki se skriva v Evropi pred roko pravice, dobil oskarja.

Hollywood zelo rad moralizira in govori ljudem, kaj morajo misliti in početi, medtem so pa oni največji moralni degeneriranci na svetu. in ti ljudje oblikujejo miselne vzorce mladim, kar je sploh največji škandal.

Seveda, da je veliko žensk, ki z veseljem uporablja seks za dosego svojih želja, a to ne pomeni, da imaš ti pravico vse ženske obsojati zaradi le teh.

Kar se pa tiče prava. Če si že tak poznavalec, potem bi moral tudi vedeti, da že samo dejstvo, da se je tožilec poznal z Weinsteinom bi moralo biti dovolj, da se bi moral sam umakniti iz odločanja, kaj šele če sta bila prijatelja.
Kikkoman
# 12.10.2017 ob 12:55
@wta: To če si bil viden na Berlusconijevi zabavi še ne pomeni, da te lahko vsak legalno posili.

Prostitutka? Imaš "trdne neizpodbitne" dokaze za to?
makoshark
# 12.10.2017 ob 16:08
lukace5
Ocitno ne beres dobro.

Zanimivo, da to meni očitaš, ko pa sam sploh članka prebral nisi, pa si ženske popredalčkal, da je bilo vse prostovoljno ;)

To ni posplosevanje, dejstvo je da so ti ljudje v veliki vecini medijske k...

Točno to je posploševanje ;)

Pol zensk ki ga obtozujejo nadlegovanja je sedaj zraven zaradi lastne reklame saj vedo, da se bo zaradi tega njihovo ime pojavilo v medijih.

Tudi to je posploševanje ;)

Te zenske, ali pa vecina njih, se je pac prodala za denar in slavo.

Tudi to je posploševanje ;)
kotzi
# 12.10.2017 ob 14:12
hmmm..kaze da weinstein ne bo imel imunitete sodne...nas Jankovic jo ima...kak car
Snežinkica
# 12.10.2017 ob 14:02
@lukace5

Kolikor je do sedaj znanega, ni nobene spolno napadel.

Nobene da ni spolno napadel? Ali ne znaš brati ali se ti pač ne ljubi prebrati članka, kjer je lepo opisano koga vse je spolno napadel.

Zakaj ni Angelina Jolie spregovorila o tem, ko je bila znana, vplivna, bogata in porocena s Bradom Pittom?

Zato ker pozna sistem in ve, da ne bi s tem ničesar dosegla. Da se sedaj spravljate na ženske, ki so molčale, ne pa na sistem in njegove nosilce, ki predatorstvo omogočajo, je seveda zelo povedno, ne pa tudi nepričakovano. In ona je vsaj sedaj obtožila Weinsteina, nekateri ga še sedaj branite in relativizirate njegovo početje.
jurist
# 12.10.2017 ob 13:19
Pri nas pa se govori, da župan najlepšega mesta na svetu počne nekaj podobnega. Posledica: je ni. Slovenci smo svetlobna leta za Američani, čez katere imamo toliko za povedat. Ko se pri njih nekaj takega razve, so posledica drastične.
Pri nas pa lepo glavo dol in brez posledic. Prvi, ki bi morali skočiti v zrak so razni NGO-ji, ki se ukvarjajo z zaščito žensk, potem mediji. Kaj se je zgodilo: nič. Marsikomu se celo zdi, da je oseba, ki take stvari počne: hud frajer, car ipd.
MJ-23
# 12.10.2017 ob 14:03
OK, sej je jasno da se tako stvari v Hollywoodu dogajajo že celo večnost. Samo ta Weinstein je res strašno grd. Zgleda točno tako, kot bi v filmu o posiljevalcih zgledal stereotipičen posiljevalec. Debel, zamaščen, grd ko svinja. Obdelat nekaj kar zgleda tako grdega ni lahka stvar zato si punce, ki so obdelale tako grdega in nagnusnega človeka zaslužijo kakšno vlogo.
makoshark
# 12.10.2017 ob 13:33
@lukace5

Eno je, če je bilo s privolitvijo daj-dam. Tiste daj-dam so seveda tiho ali pa sedaj moralizirajo. Ampak menda ne praviš, da so kar vse, ki so se oglasile sedaj, take?

Drugo je spolni napad. Tu se moraš izpostaviti sam, če upaš dati prijavo. In seveda računati, da bo letelo po tebi. Tudi od takih, kot si ti ... ,)
Snežinkica
# 12.10.2017 ob 14:13
@lukace5

Veliko je primerov, ko si zenske izmislijo posilstvo samo

Primeri lažnih prijav posilstva so IZJEMNO REDKI. VELIKA VEČINA žrtev ne laže, zakaj torej ženski, ki pravi, da je bila posiljena ne bi verjeli? Kaj točno lahko ona z lažno prijavo pridobi? Kakšne koristi imajo ženske, ki so danes ali v preteklosti spregovorile o Weinsteinovih zlorabah? Ali si bodo zaradi tega finančno opomogle, postale slavne? NIČ OD TEGA.

Eno je verjeti in sprožiti postopek, drugo je obsoditi storilca kar je naloga sodišča, ki za to potrebuje dokaze. Ampak ali je to, da je šla ženska na eno razvpito zabavo dokaz, da laže o posilstvu?
kotzi
# 12.10.2017 ob 13:44
a nbc ni hotel objaviti..je pac medij demokratov ne bo skodoval demokratu....
lukace5
# 12.10.2017 ob 15:21
@snezinkica
"Še večja ironija pa je, da sedaj želiti vzeti Farrowa za svojega, čeprav predstavlja vse čemur sicer nasprotujete, bil je seveda tudi podpornik HC."

Tu je tvoj problem. Mene ne zanima ali je Farrrow podpiral HC ali Trumpa. V tej zadevi ni govora o teh dveh ampak o HW. Clovek je izpostavil njegovo pocetje, ki ga zenske same niso zelele ali upale. Ker tako udrihas po moskih kaksni sovinisti smo je zanimivo, da se je med vsemi temi feministkami na HW spravil ravno moski in s tem prekinil njegovo zlorabljanje zensk, ki bolj kot vse drugo sovrazijo bele moske. Tako kot ti je napisal sisouren, HW je izjema, praviloma smo moski za enakopravnost. Ti seveda tega ne razumes in vidis seksizem tam kjer ga ni in se oklepas vsake bilke, ki bi lahko potrdila tvojo teorijo.

Kakorkoli, na koncu se je izkazalo da je prav moski moral biti tisti, ki je ustavil HW in s tem pomagal zenskam da se tudi same opogumijo in oglasijo in 99% moske populacije to podpira. Kakseni nemarni sovinisti smo, a ne Snezinkica? LOL
bell26
# 12.10.2017 ob 14:09
Ker je član Plemena si lahko privošči.
sisoruen
# 12.10.2017 ob 14:48
"sisoruen, kaj hočeš reči?"

A res moram razlagat? :D

"Da dejansko beli bogati moški ne vladajo svetu? "

Kar niti ni res povsem, npr. najvplivnejša oseba v EU je ženska, ampak tudi če bi bilo, a hočeš reči, da je vsak bel moški rasist in moški šovinist? :D Skratka, posploševanje na enem primeru, ali pa na statističnih izjemah služi zgolj zblojenim ideologijam, lep primer je ravno seksističen feminizem. Vprašaj torej se, koliko moških, na podobnem položaju je v Holivudu počelo iste stvari glede na celotno populacijo teh ljudi in boš potem dobila morda v skrajnem primeru 10% delež, kar je verjetno pretiravnja. :D In na 10% boste nekateri utemeljevali da gre za sistematični problem? Vam ne gre matematika. :D Torej, ne ločujete med ekscesi in normalnim stanjem. Celo v tem primeru so ženske igralke priznale, da so začudene, ker z njim nikoli niso imele slabih izkušenj, skratka, gre za to, da prvič stvari niso črno bele in drugič, da jih ne moremo jemati iz konteksta in posploševati na pamet. :D

"Taki kot ta Weinstein, samo poglej ga... bo jemal penis iz hlač ob vsaki luštni mladenki in če takoj ne skoči nanj, jo bo prisilil, grozil in ne vem še kaj, sedaj pa je naenkrat depresiven?"

Takih kot je Weinstein je zanemarljivo malo, gelde na splošno moško populacijo, skratka, tu gre za eksces, ki bi ga radi nekateri prodajali kot pravilo, ne pa izjemo. In v tem je problem in prav je, da se takšne stvari dogajajo ravno iz razloga, da so te bolane ideologije utemeljene na seksizmu razkrinkane. Kako je mogoče, da živimo v patriarhatu, ga pa ni človeka, ki bi temu patriarhalnemu mogotcu stopil v bran? Kakšen patriaraht je to? To so blodnje. :D To je tako, kot če bi rekli, da živimo v družbi kriminala zato, ker je 10% populacije kriminalcev. :D Bedarija. :D

"Jaz sem znani producent, jaz te lahko pripeljem med zvezde ali uničim, če se mi boš upirala. Jaz igram boga. Zdaj sem pa depresiven. Ojoj, ubogi."

Kdo ga pa brani? :D

"Skratka, tožilec je imel pričevanje žrtve, da je bila zlorabljena, posnetek pričevanje storilca, da jo je zlorabil ampak to ni dovoljšen dokaz, za vložitev obtožnice, ker po mnenju pravosodja, s tem ko se ženska udeleži ENE "bunga bunga" zabave, avtomatsko da doživljensko privoljenje vsakomur, da jo posili. In potem naj ne bi živeli v družbi patriarhalne mentalitete, kjer sistem ščiti spolne predatorje. Hahaha. In potem se ljudje celo čudijo, zakaj vse te ženske niso prišle v javnost. Zato ker niso imele kaj pridobiti, izgubile bi pa lahko vse."

Spet po butalsko sodiš o zadevah, ki jih ne razumeš. :D Noben tožilec v ZDA ne bo šel delat primera na priči, katere verodostojnost lahko obramba razbije na prafaktorje, pa če je ta priča moški ali ženska, ker je to v naprej izgubljen primer. On je lahko priznal, da se jo je dotikal itd., ampak obramba bi trdila, da mu je to dovolila in glede na imidž "lahkega dekleta", ki si ga je pač ustvarila, bi bilo njeno pričanje povsem brez učinka, ampak pazi sedaj, ker spet stopite na sceno zblojene feministke. Zakaj je tako? Ravno zato, ker tudi feministke tem ženskam ne priznavate dostojanstva in so za vas itak pocestnie, ki so se pustile zlorabit, potem pa pričakuješ, da jih bo večinsko konservativna porota upoštevala kot verodostojne? :D Ni ti jasno, ne da ne? :D Skratka, feministke ste tiste, ki pomagate ustvarjat stigmo teh ženk, sedaj pa tu nekaj nabijaš o tem, zakaj se jim ne verjame? :D

"Ravno nasprotno, Weinsteinov primer je samo potrdil feministično tezo, da sistem ščiti spolne predatorje in da se ženskam ne verjame. "


Ne, ravno nasprotno. Tako kot je bilo že povdarjeno. Kje so bile tu feministke? Aha, nise se imele časa ukvarjat z realnimi problemi žensk, ker so preveč zaposlene z zganjanjem seksizma. :D Ženske jih itak ne zanimajo in to je zgolj en primer več, ki do dokazuje. Sedaj so pa vse glasne in spet zganjajo seksizem, torej poglejte zlobne moške, ampak kot rečeno, ko ste vi masturbirale na seksizem, je eden tak zlobni moški reševal problem dejansko zlorabljeni žensk. :D

"Še večja ironija pa je, da sedaj želiti vzeti Farrowa za svojega, čeprav predstavlja vse čemur sicer nasprotujete, bil je seveda tudi podpornik HC."

Ne, ravno obratno, ironija je v tem, da seveda Farrowa ne boš dajala za primer predstavnika moškega spola, ki nima nič opraviti z zlorabo žensk, čeprav je moški. Njegovega spola ne boš metala ven kot dokaz, da smo tudi moški in večina nas podporniki in zagovorniki ženske enakopravnosti in emancipacije, ampak boš seksistično metala ven Weinstena, čeprav gre dokazano za izjemo, ne pravilo. :D Tako da saj pravim, hvala bogu za takšne primere, da se seksističnim gofljam enkar dokončno zapre tista njihova usta in da prenehajo smraditi v družbi s svojim seksizmom, ki škodi tako ženskam kot moškim. :D
sisoruen
# 12.10.2017 ob 11:42
In poglejte, za vsem trudom, ki naj bi razkrinkal početje tega perverzneža, stoji celo moški, ne kakšna zblojena feministka. :D Narobe svet! :D
Bondjanez
# 12.10.2017 ob 16:25
Ha,ha. Kolko imate eni za povedat o Jankovicu. On ni nikogar silil. Celo njegova zrtev je povzrocila umik vseh ostalih dokazov razen prisluhov. Ne izgleda ravno zrtev.
Da je pa tip kar se tega tice katastrofa je pa jasno. Ampak v njegovem primeru zenska ni oskodovana. Je ocenila, da so koristi vecje od zrtvovanja. Ane feministi ???
lukace5
# 12.10.2017 ob 14:07
Posnetek pove da je vajen, da gredo z njim v sobo in jih tam otipava. Ne pove ali to zenske pocnejo prostovoljno ali ne. Bolj verjetno je da je bilo vse skupaj prostovoljno, saj na posnetku lahko slisis da ko se je dokoncno odlocila da ne gre z njim v sobo, je ni na silo vzel, odpeljal in posilil.
Kar se tice posilstev bo pa karkoli zelo tezko dokazati, ce ne bo konkretnih dokazov. Bomo videli kaj se bo zgodilo ampak ce mu posilstev ne bodo mogli dokazati, jo bo odnesel brez zapora.
lukace5
# 12.10.2017 ob 13:50
Kolikor je do sedaj znanega, ni nobene spolno napadel. Vse so to pocele s privolitvijo, verjetno se jim je tip zdel odvraten ampak so to pac pozrle za ceno kariere. Ce se pokaze, da jih je spolno napadal pa je seveda druga zgodba.

@snezinkica
Zakaj ni Angelina Jolie spregovorila o tem, ko je bila znana, vplivna, bogata in porocena s Bradom Pittom? Prosim da mi razlozis kako lahko kot feministka to podpiras. Takrat bi ona lahko naredila celo stalo pa je raje bila tiho in s tem pomagala HW da je s svojim pocetjem nadaljeval. Taksna feministka in mocna zenska se je izkazala za prevarantko in tiho misko, ki si ne upa nic dokler je mnozica ne opogumi. Pa ni edina, je le najbolj znana. Feminizem, sedi 1.
lukace5
# 12.10.2017 ob 13:08
@bordon
Jaz temu cisto verjamem, saj je logicno. Ljudje ki gredo v ta posel so ze po naravi bolj odprti za taksne in drugacne stvari, in pripravljeni narediti vse za kariero. Tisti na vrhu potem seveda to izkoriscajo. Dokler je vse to sporazumno, jaz v tem ne vidim tezave. Nikomur ni potrebno sprejeti seksa za vlogo, ce si tega ne zeli.

Je pa smesno kako vse te igralke, ki so bile tega delezne sedaj po 20 in vec letih prihajajo z obtozbami na dan. V filmih in intervjujih so se pretvarjale kako so mocne in neodvisne, sedaj pa so vse boge in zaznamovane za celo zivljenje. Sem mislil da je Lara Croft zaj.... in se ne pusti, no sedaj se vidi da je zenska se vedno zenska in si brez podpore ne bo upala nic proti moskemu, cetudi je ta veliko prase. Sicer je zalostno, ampak tako je. Na tej tocki je padla celotna teorija feminizma. Se najvecja ironija pa je, da je vse to izbrskal in obelodanil tako zanicevani in vsega slabega krivi bel moski...
wta
# 12.10.2017 ob 13:03
@bordon
To je res. Konkurenca je močna in pogosto spolne usluge lahko pripomorejo k pridobitvi vloge. Ampak to je prostovoljno. Nihče jih ne silii, da to morajo. Očitno jim slava pomeni več kot dostojanstvo.
DAbears
# 12.10.2017 ob 12:33
Haha hodi na silvotove zabave dudla producentom za filmske vloge
Ce nebi poznal zensk bi mogoce se vrjel
Pol pa na koncu izpade zrtev lool
lukace5
# 12.10.2017 ob 16:38
@makoshark
Torej ti dejstva vidis kot poslplosevanje. Po tvoji logiki je posplosevanje tudi, da imamo moski penise.

A ni res da medijske osebnosti dajejo zgodbe v medije in od tega zivijo? Da ali ne. Ce je odgovor da, potem so medijske ku... Tu ni nobenega dvoma.

O zenskah ki se sedaj oglasajo zaradi lastne reklame to ni posplosevanje. Posplosevanje bi bilo ce bi napisal da so vse zenske enake, cesar pa nisem nikoli napisal. Ljudje smo taksni in drugacni in ce eni spadajo v doloceno skupino, je to dalec od posplosevanja.

In ja, vecina teh zensk se je prodala za slavo in denar. A so z njim spale oz se pustile otipavati zato ker jim je bil vsec, ali zato da bi imele boljse karierne moznosti? Ce je bilo zaradi kariere, so se pac prodale in tu ni prostora za kakrsno koli drugacno interpretacijo. Spet napacno sklepas in izgleda da imas tezave z razumevanjem.

Tisti prvi odstavek sem pa preprosto spregledal in se takoj nato popravil. V trenutku ko sem pisal komentar tistega nisem vedel in sem tudi napisal, da je po meni znanih podatkih slo za prostovoljne transakcije. Sem pa tudi napisal, da je vse to zaenkrat in da je potrebno pocakati na ostale info.

Ocitno niti sam ne ves kaj posplosevanje dejansko je.
lukace5
# 12.10.2017 ob 15:06
@makoshark
Ocitno ne beres dobro. Kje sem napisal da je govora o zenskah? V komentarju je napisano ljudje in ne zenske, torej sem imel v mislih oba spola. Pa tudi sicer, a bi za medijske osebe dejal da so zaprti vase? Prosim da se ne sprenevedas. To ni posplosevanje, dejstvo je da so ti ljudje v veliki vecini medijske k..., dajejo vsak svoj obrok na socialne medije, za vsakega novega partnerja zelijo clanke in prispevke, za vsak odhod na WC zelijo aplavz... Ce to ni medijsko kur.... potem ne vem kaj je in ljudje, ki so bolj privatne sorte tega ne pocnejo.

Jaz zensk nikakor ne posplosujem, zame so zenske neverjetne seveda pa ne vse. Z njimi osebno nisem nikoli imel tezav kar pa ne pomeni, da imam dobro mnenje o vseh. Enako je z moskimi, smo slabi in dobri. Po vsem napisanem te se enkrat sprasujem, kje sem posploseval zenske?
lukace5
# 12.10.2017 ob 14:11
@makoshark
No, to sem sedaj prebral prvic. Ce je to res, potem je to seveda spolni napad. Dokler tega nisem vedel ga seveda taksne stvari nisem mogel obtoziti. Kot sem napisal, ko bodo dokazi bo vse lazje. Dokler dokazov ni pa lahko le spekuliramo.

Kako pa posplosujem zenske? To mi prosim razlozi, ker ne vem kaj tocno si s tem mislil.
lukace5
# 12.10.2017 ob 13:21
@makoshark
Vse te igralke so imele vec let moznost da se izpostavijo pa se niso. Angelina Jolie je ena najvplivnejsih, vredna okoli $200M, pa je bila tiho. Ne pravim da bi to morala storiti takoj, z lahkoto bi lahko povedala svojo zgodbo ko je ze bila uspesna. Za vprasati se je, zakaj tega ni storila prej ce jo je tako motilo.
Ne me narobe razumet, tip je prase ampak te igralke ki moralizirajo o pravicah zensk pa niso veliko boljse saj so za denar prodale svojo duso in p.... Meni osebno je sicer vseeno kaj so naredile za svojo kariero, ampak naj jih ne slisim vec moralizirati drugim, ko pa sami nimajo kancka morale.
wta
# 12.10.2017 ob 12:48
@Enki
Tudi tebi priporočam da malo naštudiraš pravo. Tožilstvo lahko samo enkrat vloži obtožnico za posilstvo. In če si takrat spoznan za nedolžnega te ne more več preganjat. Tudi če kasneje v roke dobijo posnetek ki dokazuje posilstvo te po zakonu tožilstvo za ta zločin ne more preganjat več. Zato brez trdnih dokazov nima smisla it na sodišče.
wta
# 12.10.2017 ob 12:45
@Binder Dandet Tožilec ni ukrepal ker bi primer padel na sodišču. Ženska je bila posneta v družbi berlisconija in na razvratnih zabavah. Sodišče ima samo eno možnost da te obsodi. Če greš na sodišče brez trdnih dokazov in sodba pade ne moreš več kazensko preganjat osebe za to dejanje. Zaro brez trdnih neizpodbitnih dokazov nobeno tožilstvo ne bo šlo na sodišče. Sicer pa kako naj sodiše prostitutki verjame, da je šlo za posilstvo in ne sel njunega dogovora? Nekaj podobnega je ta primer v članku. Težko je dokazat, da oseba ki je dokazano radodajka ni sama nastavila temu hollywoodskemu mogotcu.
wta
# 12.10.2017 ob 13:23
@Enki
Da na vse ženske gledam kot radidajke si potegnil iz riti. Za žensko ki se udeležuje berliskonijevih zabav pa res ni dvoma. Jst sm za to da se spolne nadlegovalce kaznuje. Ampak ne tko da po 10 letih jokcaš da si 10 let nazaj vlogo dobila s seksom. Prvič to sploh ni prisila ampak prostovoljno, drugič take zadeve se prijavijo takoj. In še enkrat, nihče te ženske ne sili da seksajo za vlogo. Lahko gredo k drugemu producentu. Men se bolj zdi da je bila konkurenca huda pa so si mal boosta nardile tko da so skakale po njemu. Dvomim da bi se milijarder spišal v taka kazniva dejanja ko pa se na njegove milijarde lepi vsaka druga v hollywoodu.
Drncl
# 12.10.2017 ob 12:26
Zdaj so vsi glasni. Prej pa ni noben nič pisnil, ko je seveda šlo za obojestransko korist. Te razne starlete so pač na nek način morale prilezti nekam. Staremu je pač odklenkalo, zdaj ga bodo požrli.
Kazalo