Foto: Reuters
Foto: Reuters
Danka je tekla tudi za dobrodelen namen, saj je zbrala 80.000 dolarjev za otroški tekaški program. Foto: Reuters

Nekdanja številka ena ženskega tenisa in najuspešnejša danska teniška igralka je pokazala, da ni upešna le v tenisu, vzdržljivost z igrišč je prenesla tudi v tek. Wozniackijeva je uspešno pretekla newyorški maraton, za razdaljo 42,2 kilometra je potrebovala tri ure in 27 minut.

To je bila njena najtežja preizkušnja doslej, kot je povedala. "Pri tenisu natanko vem, kaj lahko pričakujem, tukaj pa gre za nekaj povsem drugačnega, čeprav moraš ves čas teka pravzaprav skrbeti le za to, da postavljaš eno nogo pred drugo in tako vse do cilja."

Ponočevanje in nažiranje pred maratonom
"Pred maratonom sem naredila vse tisto, kar odsvetujejo pred takšno tekaško preizkušnjo. Udeležila sem se zabave ob noči čarovnic, ponočevala, domov sem se vrnila ob četrti uri zjutraj. Na predvečer maratona pa sem se do sitega najedla, pojedla sem vse tisto, česar ne bi smela, in si ogledala tekmo New York Rangersov. Zato sem še toliko bolj presenečena, da sem izpolnila cilj. Pretekla sem prvi maraton v življenju, in še to z zelo dobrim časom za ljubiteljsko tekačico," je bila navdušena 24-letna Wozniackijeva. Danka je celo za tri minute presegla cilj, ki si ga je postavila na startu preizkušnje.

Na cilju maratona je tekmici s teniških igrišč čestitala tudi njena prijateljica in številka ena svetovnega tenisa Američanka Serena Williams, ki je po družbenih omrežjih sporočila: "Ali je normalno, če jokaš, ko nekdo preteče maraton? Tako sem ponosna nate, Caroline."