Lovski nož je Pierca Brosnana spravil v zadrego na letališču. Foto: Reuters
Lovski nož je Pierca Brosnana spravil v zadrego na letališču. Foto: Reuters

Uslužbenci zvezne agencije za varnost pri prometu (TSA) so pri pregledu ročne prtljage 62-letnega zvezdnika, ki je potoval skupaj s sinom, odkrili lovski nož s kar 25-centimetrskim rezilom, poroča Guardian.

Pristopili so k Brosnanu, ki mu je bilo zaradi incidenta vidno neprijetno, in ga odvedli na pogovor, da bi razčistili zadevo. Igralec jim je zatrdil, da ni imel nobenih slabih namenov in da je šlo zgolj za pomoto pri pakiranju, agenti pa so mu pojasnili, da noži in drugi ostri predmeti v ročni prtljagi nimajo kaj iskati, nato pa so mu dovolili nadaljevati pot.

Na spletnih forumih se že norčujejo, da se Jamesu Bondu, v katerega se je Brosnan prelevil štirikrat, kaj takega ne bi moglo zgoditi in da se igralec očitno med snemanjem ni ničesar naučil.

Precejšnja mera samokritike
Leta 1995 je zaigral prvič v filmu Zlato oko, potem ko mu je vlogo v Licenci za ubijanje speljal Timothy Dalton, sledili sta vlogi v Jutri nikoli ne umre ter Vse in še svet, njegova bondijada pa se je končala leta 2002 s filmom Umri kdaj drugič.

Irski šarmer sicer zase meni, da se je v vlogi akcijskega junaka odrezal zelo slabo. "Nimam nobene želje, da bi se gledal v vlogi Jamesa Bonda, ker imam občutek, da nisem bil dovolj dober. In to je grozen občutek," je priznal lani.

Brosnan meni, da je bila vloga zanj pretežka, in pojasnjuje, da je čutil veliko breme, ki sta ga pustili igri Rogerja Moora in Seana Conneryja pred njim. "Karakterizacija mojega Bonda ni bila dovolj realistična," je pojasnil igralec. Svojo upodobitev Bonda je označil kot "bledo".