Sage in Sylvester sta leta 1990 skupaj zaigrala v petem delu Rockyja. Foto: Reuters
Sage in Sylvester sta leta 1990 skupaj zaigrala v petem delu Rockyja. Foto: Reuters

Potem ko so na truplu naredili obdukcijo in vse toksikološke teste, je mrliški oglednik kot vzrok smrti 36-letnega Stallona navedel aterosklerozno bolezen koronarnih arterij in ob tem povedal, da je bil test na mamila negativen, razen minimalne količine protibolečinskih tablet.

Polno poročilo bo urad oglednika izdal prihodnji teden.

Nezdravo življenje
Prijatelji igralca in režiserja so za revijo People povedali, da je Sage živel zelo drugačno življenje kot njegov slavni oče - tako naj bi se v širokem loku ogibal telesne vadbe, užival pa je hitro hrano, pil kokakolo in kadil.
Poleg tega naj bi tudi redno jemal najrazličnejša zdravila na recept, kar potrjuje poročilo losangeleške policije, ki je ob njegovem truplu našla prazne stekleničke zdravil.

Stallona so našli mrtvega na njegovem domu 13. julija, teden dni pozneje pa so ga položili k večnemu počitku.

"Zelo zelo težko je. To je grozno, ampak upam, da bo čas zacelil rane in da bomo nekako preživeli," je o sinovi smrti povedal njegov oče, ki je bil s Sageem zelo povezan. Sage je Sylvestrov prvi otrok, ki se mu je rodil v zakonu s prvo ženo Sasho Czak. Njegov mlajši brat Seargeoh Stallone je bil že v otroštvu diagnosticiran z avtizmom. 66-letni Sylvester Stallone ima še tri hčerke, Sistine, Sophio in Scarlet, ki so se vse rodile v zakonu s tretjo ženo Jennifer Flavin.