Hefner in Crystal leta 2009. Foto: AP
Hefner in Crystal leta 2009. Foto: AP
Hefner je govoril, da je v Crystal našel pravo žensko zase. Foto: AP
Par se je poročil leta 2012. Foto: Reuters

"Nisem se še pripravila do tega, da bi začela odpisovati ljudem in se jim zahvaliti za sožalja. Strta sem. Še vedno ne morem verjeti," je povedala za People. "K večnemu počitku smo ga položili v soboto, na kraju, za katerega je vedno vedel, da hoče tam preživeti večnost." (Hefnerja so pokopali na pokopališču Westwood Village Memorial Park v Los Angelesu, tik ob grobu Marilyn Monroe.)

"Bil je ameriški junak. Pionir. Tiste vrste ponižna duša, ki je odprl svoje življenje in dom svetu," nadaljuje Crystal. "Čutila sem, koliko me je ljubil. Tako zelo sem ga ljubila. Tako hvaležna sem mu. Dal mi je življenje. Dal mi je smer. Naučil me je prijaznosti. Večno bom hvaležna, da sem mu bila lahko ob strani, da sem ga držala za roko in mu govorila, kako močno ga ljubim. Spremenil mi je življenje, rešil mi je življenje. Ob njem sem se prav vsak dan počutila ljubljeno. Bil je svetilnik sveta, sila, ki ji ni para. Nikdar ni bilo in nikdar ne bo več še enega Hugha M. Hefnerja."

"Pridružujem se svetu v žalovanju. Zahvaljujem se vam za vse vaše izraze sožalja. Vsem tistim, ki puščate sporočila in cvetje ob vhodnih vratih - vidimo vas in žalujemo z vami," je sporočila.

V tretje gre rado
Crystal je bila tretja Hefnerjeva žena. Predtem je bil založnik in veliki hedonist med letoma 1949 in 1959 poročen s svojim dekletom z univerze Millie Williams, drugič pa je stopil pred oltar s Playboyevo zajčico Kimberley Conrad leta 1989. Par se je razšel devet let pozneje, sta pa ostala uradno poročena vse do leta 2010.

Crystal je svoj prvenec v Playboyu doživela pri 24 letih kot zajčica meseca decembra 2009. Leto dni pozneje je Hefner na Twitterju sporočil, da sta zaročena. "Nocoj, po ogledu filma, sva si s Crystal izmenjala darila. Podaril sem ji prstan. Resnično nepozaben božični večer," je zapisal. "Ko sem dal Crystal prstan, je bruhnila v jok. To je najsrečnejši božični konec tedna, kar jih pomnim."

Hefner, ki je bil od svoje tretje žene starejši kar 60 let, je takrat za People povedal, da imata kljub razliki v letih zelo veliko skupnega. "Resnično dopolnjujeva eden drugega, skupaj se imava izjemno in ljubim jo."

Vse sicer ni šlo popolnoma gladko - Harrisova je junija 2011, le pet dni pred napovedano poroko, zaroko razdrla in Hughu pobegnila, a sta se pobotala in drugič je poroka stekla brez zapletov.

Poroka na silvestrovo
Čeprav je bil Hefner po dveh ločitvah do zakona skeptičen, pa je menil, da je Crystal vredna, da se vnovič zaveže. "Mislim, da je nekaj resnice na tem, da ljudje po nekaj časa začnejo drug drugega jemati za samoumevne. A jaz sem se preprosto našel v razmerju s Crystal, v katerem sem dejansko spoznal ravno nasprotno - da bolj, ko sva se zavezala drug drugemu, bližje sva si bila in močneje sva se ljubila in preprosto mislim, da bo to dekle, zame, izjema pravilu."

Par se je poročil na silvestrovo leta 2012 v Playboyevi graščini pred svojci in peščico tesnih prijateljev, priča pa je bil Hughov mlajši brat Keith Hefner (ta je umrl lani, op. a.). Po obredu je sledil še poročni sprejem s šampanjcem, mladoporočenca pa sta nato še razrezala torto, preden sta se udeležila vsakoletnega silvestrovanja v graščini. Hefner je na Twitterju pozneje objavil fotografijo para - on v kapitanovi čepici, ona v bledo rožnati poročni obleki - s pripisom "Srečno novo leto od gospoda in gospe Hefner!".

Crystal pa: "Danes je dan, ko sem postala gospa Hugh Hefner. Počutim se zelo veselo, srečno in blagoslovljeno."

Zakonca sta sicer podpisala predporočno pogodbo, Hefner pa Crystal nikdar ni utegnil vključiti v svojo oporoko. A, kot kaže, povsem brez zajčica vseeno ne bo ostala - če ne drugega, bo obdržala 7 milijonov dolarjev vredno vilo, ki ji jo je Hefner kupil leta 2013, ob tem pa naj bi prejela še okoli 4 milijone od "neznanega vira, blizu Hefnerja", navaja TMZ. Hefnerjevo premoženje, ki ga ocenjujejo na 43 milijonov dolarjev, naj bi po obstoječi oporoki razdelili med njegove štiri odrasle otroke, fakulteto za film Univerze v Kaliforniji in več dobrodelnih organizacij.