Nicholas Sparks je s svojimi knjigami postal skoraj sinonim za večno ljubezen. Foto: EPA
Nicholas Sparks je s svojimi knjigami postal skoraj sinonim za večno ljubezen. Foto: EPA

"Cathy in jaz se razhajava," je v izjavi za javnost potrdil Sparks in dodal: "Te odločitve seveda nisva sprejela z lahkim srcem. Ostajava tesna prijatelja, ki ju druži globoko spoštovanje drug do drugega in ljubezen do otrok. Ravno zaradi otrok bova to stvar ohranila zasebno." Par se je poročil leta 1989, v zakonu pa so se jima rodili trije sinovi in hčerki dvojčici - otroci so danes stari med 12 in 23 leti.

Avtor številnih znanih ljubezenskih romanov, po katerih so posneli več filmov - na primer: Sporočilo v steklenici, Beležnica, Dragi John, Poslednja pesem, Najdaljša pot, Poroka, Varno zavetje -, ni sicer nikoli skrival, da ni ravno zgleden mož: "Nerad dajem nasvete za uspešen zakon. Obstajajo ljudje, ki so pri tem precej boljši kot jaz in ki so poročeni dlje. Verjetno bi se lahko marsičesa naučil od njih."

Aprila sicer prihaja na velika platna še en film, posnet po njegovi zadnji uspešnici Najdaljša pot (The Longest Ride), v katerem bodo glavne junake upodobili Alan Alda, Melissa Benoist, Oona Chaplin, Scott Eastwood, Jack Huston in Britt Robertson.