Taraji P. Henson je bila za oskarja nominirana za vlogo matere Brada Pitta v filmu Nenavadni primer Benjamina Buttona, trenutno pa igra v seriji Empire o temnopoltem hiphoperskem mogotcu Luciousu Lyonu. Foto: EPA
Taraji P. Henson je bila za oskarja nominirana za vlogo matere Brada Pitta v filmu Nenavadni primer Benjamina Buttona, trenutno pa igra v seriji Empire o temnopoltem hiphoperskem mogotcu Luciousu Lyonu. Foto: EPA

Taraji, ki je bila za vlogo matere Brada Pitta v filmu Nenavadni primer Benjamina Buttona leta 2009 nominirana za oskarja, zdaj pa ima glavno vlogo v seriji Empire, je v nedavnem intervjuju za Uptown Magazine zatrdila, da je bil njen 20-letni sin Marcell Johnson žrtev rasne diskriminacije, saj so ga policisti v kampusu kalifornijske univerze ustavili "le zato, ker je imel roke v žepih".

Ko ji je sin s svojimi besedami opisal dogodek, se je odločila, da ga prepiše na univerzo Howard v Washingtonu: "Ne bom plačevala 50 tisočakov šolnine za to, da se bom ponoči spraševala, ali je moj sin pravkar žrtev rasnih predsodkov," je dejala.

Ni ustavil pešcu, pri sebi je imel marihuano
Njene trditve so dvignile veliko prahu na kalifornijski univerzi, kjer so nemudoma napovedali preiskavo dogodka, enako pa je storila policija. In nazadnje se je izkazalo, da Michael mami ni povedal cele zgodbe.

Namesto njega jo je povedala kamera iz policijskega vozila, ki je posnela, kako so Tarajinega sina oktobra v kampusu ustavili zato, ker na prehodu za pešce ni dal prednosti pešcu. Med postopkom je priznal, da ima pri sebi marihuano, kar je potrdila tudi preiskava vozila, na katero je prostovoljno pristal. Ker v času dogodka za volanom ni bil pod vplivom mamil, so ga nato zgolj oglobili zaradi posedovanja marihuane.

Policija opravičila vesela
Ko je igralka izvedela dejansko zgodbo, se je policiji v Glendalu javno opravičila. "Služba matere ni lahka, kot tudi ni služba policista. Včasih se ljudje pretirano odzovemo, še preden poznamo vsa dejstva. Kot mama sem se v tem primeru burno odzvala in zato se opravičujem. Zahvaljujem se policistu, ki je z mojim sinom ravnal prijazno," je igralka zapisala v pisnem opravičilu glendalski policiji in fotografijo tega nato tudi objavila na Instagramu.

Z javnim priznanjem svoje napake je požela veliko odobravanje javnosti, veseli pa so ga bili tudi policisti in so se ji zanj tudi že zahvalili.