Diamond v letih serije Saved by the Bell in Diamond na policijski fotografiji po aretaciji. Foto: Reuters
Diamond v letih serije Saved by the Bell in Diamond na policijski fotografiji po aretaciji. Foto: Reuters

37-letnega igralca, ki je v priljubljeni seriji iz 90. let igral Screecha, so po koncu tedna v zaporu izpustili proti plačilu 10.000 dolarjev varščine. Obtožen je posedovanja pipca, neodgovornega predstavljanja nevarnosti in posedovanja skritega orožja.

Diamond se brani, da je le branil svojo zaročenko, 27-letno Amando Schutz, njegov odvetnik Thomas Alberti pa je zaprosil za sojenje pred poroto. "Dustin ima popolno zaupanje v pravosodni sistem," je dejal novinarjem Thomas Alberti. Ob tem je dodal, da njegova stranka "ni srečna, ker je zamudil tekmo Packersov", je pa Diamond čas v zaporu kar najbolje izkoristil in "nadoknadil z literaturo".

Alberti še pravi, da je v Wisconsinu povsem normalno, da ljudje nosijo pipce. "To je povsem vsakdanje orodje. Sploh nič nenavadnega. Dustin do zdaj ni imel nobenih težav z zakonom in ni neki surovež, ki bi hodil naokoli in zabadal ljudi. Dustin in Amanda sta človeka, kot se spodobi. Zabavna sta. Dustin je komik; rad spravlja ljudi v smeh in jim ugaja. Dober človek je."

Zamrla kariera
Pretep naj bi se zgodil 25. decembra v Grand Avenue Saloonu v Port Washingtonu, ki ga je Diamond obiskal s Schutzovo. Ta je obtožena povzročanja izgreda. Policijsko poročilo navaja, da se je par predtem ustavil v že kar nekaj barih, preden sta se v Grand Avenue Saloonu zapletla v spor z dvema moškima in eno žensko.

Diamond po koncu snemanja serije Saved by the Bell razen posameznih epizodnih TV-vlog ni imel ravno plodne igralske kariere, lani pa je nastopil v zvezdniški izdaji britanskega Big Brotherja.