Igralcu grozi do 50 leta zapora. Foto: Reuters
Igralcu grozi do 50 leta zapora. Foto: Reuters

Tožilci so na današnjem prvem zasedanju sodišča že vložili obtožnico zoper 51-letnega igralca, ki mu tako grozi tudi do 50 let zapora, če sodišče odloči, da je kriv. Sodnik je odredil varščino v znesku dveh milijonov dolarjev, ni pa verjeti, da jo bo igralec, ki je leta 2011 prijavil bankrot, tudi plačal.

April Jace so losangeleški policisti našli mrtvo na njenem domu v Hyde Parku v ponedeljek po tem, ko so prejeli klic od samega Michaela Jacea - poklical je na številko 911, da bi prijavil, da je nekdo ubil njegovo ženo. Po slišanih strelih so pomoč poklicali tudi sosedje družine Jace. "Na tej točki verjamemo, da je motiv za zločin družinsko nasilje," je dejala predstavnica tožilstva. V sodnih dokumentih je zapisano, da je 40-letna Aprila Jace umrla zaradi več strelnih ran.

Igralec bo na sodišče moral spet 18. junija, njegov odvetnik pa je medijem sporočil, da se dobro drži za nekoga, ki je za zapahi, najbolj pa ga skrbi za njegova dva sinova, ki sta bila prav tako doma, ko se je zgodil zločin. Po pisanju nekaterih medijev naj bi Jace ženo ustrelil celo pred sinovoma.

Michael Jace je najbolj znan po nastopu v seriji The Shield, v kateri nastopa v vlogi policijskega detektiva. Videli smo ga še v vzporednih vlogah v serijah The Mentalist, Private Practice, Burn Notice, NYPD Blue, in v filmih State of Play, Forrest Gump ...