McAvoy se bo letos ljubiteljem filma predstavil v vlogi Victorja Frankensteina. Foto: EPA
McAvoy se bo letos ljubiteljem filma predstavil v vlogi Victorja Frankensteina. Foto: EPA

35-letni igralec se je spominjal, kako se je pripravljal na eno izmed avdicij, za katero se je moral naučiti igrati na kitaro, toda na preizkus ni bil pripravljen. Tako se je Škot pretvarjal, da je njegov dober prijatelj doživel prometno nesrečo, in ob tem potočil nekaj solz.

"Agentka mi je predlagala vlogo, za katero je mislila, da mi bo pisana na kožo. Za njo sem se moral naučiti zaigrati nekaj skladb na kitaro," je dejal v oddaji Graham Norton Show. Najprej je suvereno odvrnil, da se bo naučil brez težav.

"Seveda je prišel dan odločitve in bil sem res slab. Stal sem pred njimi z mislijo: 'Moram pobegniti.' Začel sem se jokati in v solzah dejal: 'Pravkar sem prejel klic. Moj prijatelj je doživel prometno nesrečo in moram v bolnišnico.'" V oddaji je še dejal, da bodo verjetno agenti zelo jezni, ko bodo slišali resnico.

McAvoy, ki je poročen z angleško igralko Anne-Marie Duff, je priznal, kako ga je spremenilo družinsko življenje, predvsem pa njegov štiriletni sin Brendan. "Moj srce pripada ženi, sinu in mojim starim staršem," je dejal po poročanju tiskovne agencije AFP.