Izbor zabava
Oliver Dragojević je bil eden izmed najbolj priljubljenih pevcev na Hrvaškem in tudi na območju celotne nekdanje Jugoslavije. Foto: BoBo
Oliver Dragojević je umrl ob peti uri zjutraj v splitski bolnišnici. Pred enim letom so mu odkrili raka na pljučih. Foto: BoBo
       Lipo mi je, lipo mi je, Na lažini suvoj ležat, Na osami blizu mora, Nad pučinom tebe gledat, a - moj galebe! (Lepo mi je, lepo mi je, ko ležim na suhi morski travi, čisto sam, tik ob morju. Nad morjem te gledam, ah, galeb moj.)       
 Oliver Dragojević – Galeb i ja
Oliver Dragojević
Bil je osebnost z velikim talentom in karizmo, njegovi koncerti doma in po svetu so bili največkrat razprodani. Foto: MMC RTV SLO
Za Dragojevićem žaluje celotna Hrvaška. Foto: Jutarnji list
VIDEO
Slovo Oliverja Dragojevića
VIDEO
Oliver Dragojević

Dodaj v

Umrl je legendarni hrvaški pevec Oliver Dragojević

Imel je raka na pljučih
29. julij 2018 ob 09:15,
zadnji poseg: 29. julij 2018 ob 19:46
Split - MMC RTV SLO, STA

V splitski bolnišnici je v 71. letu starosti umrl legendarni hrvaški glasbenik Oliver Dragojević. Imel je raka na pljučih.

Žalostno novico je za dalmatinski časopis Slobodna Dalmacija potrdila glasbenikova družina, žena Vesna ter sinovi Dino, Davor in Damir.

Zadnje slovo od pevca bo v torek na splitski Rivi, pogreb pa bo dan kasneje v Veli Luki na Korčuli, kjer se je Dragojević rodil.

Dragojević je bil eden izmed najbolj priljubljenih pevcev na Hrvaškem in tudi na območju celotne nekdanje Jugoslavije.

Umrl je eno leto za tem, ko so mu postavili diagnozo – rak na pljučih. Tudi pevec je takrat potrdil, da je bolan, da so našli tumorska tkiva in da je v postopku preiskav. Ob tem je Dragojević, strastni kadilec, poudaril, da njegova bolezen ni povezana s kajenjem, temveč s starostjo: "Vražja bolezen je to, malce sem oslabel, ampak upam na pozitiven izhod. Najpomembnejše je ostati močan v glavi, in jaz se psihično počutim dobro."

Dragojević je nazadnje nastopil oktobra v Splitu na koncertu Vjeruj u ljubav, ki ga je organizirala tamkajšnja skupnost v boju proti raku. Potem se je umaknil iz javnosti, zadnje mesece svojega življenja pa je preživel na rojstni Korčuli.

Strast do glasbe od malih nog
Glasba je Dalmatinca spremljala od malih nog. Že pri petih letih mu je oče kupil orglice, s katerimi je nato zabaval turiste in prišleke s trajektom na otok. Zaradi strasti do glasbe so starši fanta poslali na glasbeno šolo v Split, kjer je osvojil še klavir, klarinet in baskitaro.

Prvič je na odru nastopil leta 1961 na splitskem otroškem festivalu, zapel je pesmico Baloni. Kariero je začel leta 1963 kot pevec in klaviaturist splitske skupine Batali, prvi večji uspeh pa je doživel na Splitskem festivalu leta 1974, ko je prejel prvo nagrado občinstva s skladbo Ča će mi Copacabana.

Že prihodnje leto je v Splitu nastopil s pesmijo Galeb i ja skladatelja Zdenka Runjića (sodelovanje z Runjićem je eden najbolj prepoznavnih tandemov na hrvaškem glasbenem prizorišču), od tam je šla njegova glasbena pot, na kateri je melodije dalmatinskih klap prepletel z džezom in sodobnimi ritmi, samo še navzgor.

Je eden redkih balkanskih glasbenikov, ki je nastopil v newyorški dvorani Carnegie Hall, v londonskem Royal Albert Hallu, pariški Olympii in v sydneyjski operi.

Nagrada za življenjsko delo
V dobrih 40 letih glasbene kariere je ustvarjalni Dalmatinec izdal 23 studijskih albumov in številne kompilacije, njegove uspešnice, kot so Cesarica, Nadalina, Moj lipi anđele, Galeb i ja, Skalinada, Malinkonija ter številne druge, pa so osvojile srca na milijone ljudi. Za svoje glasbeno ustvarjanje je prejel tudi številne nagrade, februarja letos je bil na 25. podelitvi hrvaških glasbenih nagrad Porin odlikovan s kipcem za življenjsko delo.

Oliver Dragojević je bil maja lani gost oddaje Od blizu. Njegov pogovor z Vesno Milek si lahko znova ogledate na desni (kliknete na video). Spodaj pa lahko prisluhnete celotnemu koncertu simfoničnega orkestra RTV Slovenija z Oliverjem Dragojevićem iz leta 2009.


Ne pravite mi zvezda in legenda

"Morski vuk" (morski volk), kot so pogosto rekli Oliverju, je bil znan kot zelo skromen človek, večkrat je poudaril, da mu ni všeč, ker mu pravijo zvezda in legenda. "Kar zadeva skromnost, lahko rečem, da sem tako vzgojen. Takšni smo vsi doma. Mi smo ekipa, ki ne uživa v velikih pohvalah, spektaklu, nečem, kar ni naravno. Vse je to vsiljeno. Na primer za koncert v Areni vsi govorijo: "Pridite na spektakel!" Tu ni spektakla, to je vse v čast glasbi," je povedal v intervjuju za hrvaški Story leta 2016.

Kreslin se je spomnil Dragojevića
Ob žalostni novici se je Dragojevića skozi anekdoto spomnil tudi slovenski glasbenik Vlado Kreslin, na Facebooku je napisal: "Nekoč smo nastopili na istem koncertu z Oliverjem Dragojevićem. Sedela sva za odrom. Medtem ko nama je natakal Jacka, mi je dejal: "Moj Kreslin, nije teško nama, teško je našim ženama! (Moj Kreslin, ni težko nam, težko je našim ženam.)"

Za Dragojevićem žaluje celotna Hrvaška. Sodelavec Zlatan Stipišić – Gibonni, avtor Cesarice, je Dragojevića opisal kot "najbolj normalnega, preprostega in skromnega človeka, kar jih je poznal". "Vsi vemo, kako velik glasbenik je bil. Bil je tudi človek, ki je, tako Gibonni, vedno druge postavljal pred sebe."

Predsednik vlade Andrej Plenković pa ga je označil kot osebo, ki je živela glasbo, morje in svojo Dalmacijo ter je bila duša Hrvaške.

Na Dragojevićevo smrt se je odzval tudi pevec Tony Cetinski. "Dragi moj morski volk, po tvojem odhodu ne bo nič več tako, kot je bilo. Vse tvoje šale in neumnosti, ki smo se jim smejali kot otroci, to so trenutki, ki jih ne bom nikoli pozabil. Moram ti priznati, da sem te imel in te imam rad kot očeta, a po duši si mi bil kdaj kot mlajši brat. Od tebe sem se največ naučil, ker sem od tebe tudi največ dobil. Nezadržno si se razdajal ljudem in prijateljem. V tem dejstvu se skriva tudi velika skrivnost tvojega delovanja. Od nekdaj si bil dokaz, da biti vrhunski umetnik ni dovolj, treba je biti tudi Človek in zato – velika hvala."

Sožalje izrekla tudi predsednica
Stjepan Hauser iz 2Cellos je zapisal, da je odšel največji, takšna legenda, ki je ne bo nikoli več. "Odšel si, prijatelj moj, a zdi se, kot da nisi, ker bodo tvoj glas in pesmi za vedno vtkani v naša srca. Počivaj v miru, pustil si sled v Neskončnosti," je zapisal čelist.

Sožalje Dragojevićevi družini je izrekla tudi hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarović, ki je poudarila, da je Dragojević v antologiji hrvaške glasbe pustil neizbrisno sled. Njegov odhod Hrvaška čuti kot odhod družinskega člana.

"Oliverjeve pesmi nas spremljajo od otroštva. Njegovega glasu zato ne moremo nikoli pozabiti, saj je povezan z najsrečnejšimi, najpomembnejšimi trenutki našega življenja," je zapisala. "Njegov glas je utelešal stoletja naših prednikov, ribičev, kapitanov in vseh tistih morskih volkov, ki so z nostalgijo in hrepenenjem peli o ljubezni in toplini svojega doma."

Spodaj lahko prisluhnete nekaj njegovim uspešnicam, katera je vam najbolj pri srcu?

Koncert simfoničnega orkestra RTV Slovenija z Oliverjem Dragojevićem

D. S., K. S.
Prijavi napako
Komentarji
slovenc1
# 29.07.2018 ob 09:19
Legenda. Počivaj v miru.
beli golob
# 29.07.2018 ob 09:21
Slava mu, njegove pesmi bodo živele večno.
bonifika123
# 29.07.2018 ob 09:21
Oliver hvala ti za vse.... bil si res velik del mojega zivljenja...
Bal sem se tega dne in res mi je zal....
Legenda za vedno
Vijolčni1
# 29.07.2018 ob 09:21
Uf... njegove pesmi bodo živele večno
4-4-2
# 29.07.2018 ob 09:22
Virtuoz, pocivaj v miru, v nasih usesih, srcih si in bos vecen.
robijezakon
# 29.07.2018 ob 09:22
Počivaj v miru. Zapuščina brez primere!
zzob
# 29.07.2018 ob 10:30
Jaz ne bi pisal o nekih hlapcih ali izdajalcih. Oliver je zaslovel, ko smo živeli še v isti državi, in je na ta način bil tudi naš.
heartland
# 29.07.2018 ob 09:29
I ja ću noćas leptir postati,
A ti za mnom nećeš suzu pustiti.
A ti za mnom nećeš suzu pustiti.

Gdje mi duša spava, nikad nećeš saznati,
Pokrit će me, draga, žuto lišće ljubavi.

I ja ću noćas leptir postati,
A ti za mnom nećeš svijeću paliti.
A ti za mnom nećeš svijeću paliti.

I ja ću noćas k nebu letjeti,
A ti za mnom nećeš ruke sklopiti.
A ti za mnom nećeš ruke sklopiti.
Jazst2
# 29.07.2018 ob 09:53
@komsomolec

zradi zločinovso hrvati preklet narod! vsak uspeh se jim vedno maščuje z nesrečo in žalostjo. kaj jim bo nogometbo srebro zdaj, ko bojo cvilili sto let za Oliverjem. To je ta njihova karma.


Ti si res eno budalo. Malo pietete, prosim...
Springbok
# 29.07.2018 ob 18:55
Ko sem zjutraj prišel na kavo v moj kafić na nekem dalnatinskem otoku sem slišal drug, tretji komad Oliverja zapored. Med domačini nobene radosti v očeh tako značilne za zadnje dni uspehov vatrenih. V časnikih še nobene vesti, slovenski pa itak prihajajo z enodnevno zamudo. Checkiram MMC na iphonu. Umrl je. Natkaraica servira moj običajni espreso, in ponudi še nenaročeno travarico. Oliverju v čast. Sosed Tonči, domačin in prijatelj mi ponudi, da se z njegovo gajeto zapeljeva v sosednji zaliv do Tete Mare na janjetino izpod peke. Slastna, vendar ni teknila. V ozadju glazba. Oliverjeva. Skalinada. Ob sončnem zahodu zrem v prihajajoči trajekt, lahkotno oblečene švedske in španske turistke na rivi, privezane barke, ki se zibljejo. Sedim v kafiću in poslušam. Vagabundo. Kapo z napisom Hajduk srm snel. Za vedno. Ostala na pultu v vikendu. Kljub sončnim očalam ne morem skrit solz. Galebe moj. Zmenjen sem za večerjo. Vem, kaj bodo pele klape. Tako je minil najbolj črn dan v Dalmaciji. Oprosti mi pape.
ancient
# 29.07.2018 ob 09:49
Sram naj bo tistega, ki ob tej novici na naše komentarje daje minuse. Če mu že ni všeč, naj se vsaj zadrži.
urosh444
# 29.07.2018 ob 09:48
Koliko ljubezni se je zgodilo tudi s pomočjo njegovih pesmi. Hvala
monte
# 29.07.2018 ob 11:28
baneme: "ZAME JE TO CIGUMIGU IN UPAM DA SE NE BO VEČ VRTEL V SLO"

Zaman upaš. Njegova glasba se bo vrtela, ko tebe več nikjer ne bo... Celo cigumigu življenje ti bo odzvanjala v ušesih... vsakokrat, ko boš slišal njegovo glasbo, pa le veselo zacigumigaj...
monte
# 29.07.2018 ob 11:17
CIGUMIGU smrkavci naj se vzdržijo neumestnih izpadov. Oliver je glasbenik, ki je zaznamoval področje bivše YU in pustil močne sledi. Ne glede na meje... za njegovo glasbo meja ni. Poslušali so/smo ga milijoni nekaj desetletij in poslušalo se ga bo tudi v naslednjih desetletjih... njega in njegovo glasbo.
Ne glede na cigumigu smrkavce!
smita
# 29.07.2018 ob 10:13
Oli, naj ti bo lahka korculska gruda!
Hvala ti za vse...spisal si zgodovino!
polarni123
# 29.07.2018 ob 13:11
Je eden redkih balkanskih glasbenikov, ki je nastopil v newyorški dvorani Carnegie Hall, v londonskem Royal Albert Hallu, pariški Olympii in v sydneyjski operi.

Podatek zgoraj kaže, da je umrl velikan glasbe. V vseh teh legendarnih dvoranah so igrali le redki svetovni glasbeniki. Umrl je del mojega življenja, na srečo njegova glasba ostaja. So pa okusi različni in če komu ni všeč njegova glasba je pač ne posluša.
Hvala legenda za vse.
a.orhidejca
# 29.07.2018 ob 09:57
40 let 38 albumov

moramo sploh še kaj dodati?

Hvala.
dalton1
# 29.07.2018 ob 11:15
Še danes bi napolnil vsako dvorano, vsak stadion na območju bivše Juge, pa še kje. To vse pove.
copcop
# 29.07.2018 ob 09:49
Še eno prehitro slovo zaradi kajenja. Sožalje družini.
Quatebriga
# 29.07.2018 ob 09:41
Ceprav ga nikoli nisem poslusal in tovrstne glasbe nasploh, je to izvajalec, ki je legenda v bivsi Jugi.
bob
# 29.07.2018 ob 09:39
Ena največjih legend definitivno.
torcida_ce
# 29.07.2018 ob 15:08
Ni moj problem, če nekomu Oliver ni všeč. Jaz tudi ne poslušam Pink Floydov. Moti me ko iz nekaterih vpisov kar žari domoljubni ponos ko s prezirom rečejo, da oni pa balkanske glazbe ne poslušaju. Na zidu poster puklastega firerja, če bi pa zapokalo bi pa ti smrkavci prvi čez Karavanke bežali.

Za tiste malo bolj inteligentne samo nekaj dejstev:

1) Oliverjeva glazba ni balkanska. Je mediteranska in ima precej več skupnega z italijanskimi kanconami kot z nekakšnim turbofolkom.
2) Da Oliver Italijanom, Avstrijcem itd. ni všeč lahko reče samo idiot. Na sploh je 70.let jugoslovanska (predvsem hrvaška) pop glazba nekaj pomenila. Kalogjerinega Nonota je pel v Italiji Claudio Villa (Il tuo mondo), Ivo Robić je podiral rekorde v Nemčiji, Kesovija polnila dvorane v Franciji. Sevede, če si se rodil leta 94. in odrasel ob Gamsih tega ne moreš vedeti.
3) Pojdite malo na clipe Oliverja, Kesovije in ostalih na Youtube. Je precej komentarjev tujih jezikih.

To su ljudje, ki so nekaj dali glazbi, ki jih je Evropa poznala. Zahodna Evropa. Medtem ko so Čehi in Magyari poslušali Aliu Pugachovo.

Danes imamo Matiće, Rozge in Resnike, za katere pa res severno od Tržiča nihče ne ve.
Sujo
# 29.07.2018 ob 10:16
Nisem poslusalec tovrstne glasbe, a imam obcutek da se kar nekako zazre vate. Drugace si ne morem razloziti scene izored 10+ let, ko smo ob 4 zjutraj na odru v prizgane mikrofone z nekaj ortodoksnimi netalci pijani ko cepi tulili cesarico.
Oliver, bon voyage.
sik
# 29.07.2018 ob 10:08
Tudi sam ne bom nikoli pozabil ko sem tam okoli leta 2010 razstavljal na Zagrebskem sejmu.Vzel sem si kratko pavzo in odsel na zrak kjer slisim eno odlicno petje opernega zbora in vmes Dragojevica.Mislil sem da do prihaja iz kaksnega bifeja v okolici ampak potem sem ugotovil da je to nekaj bolh live varianta in v eni izmed hal kamor sem se vtihotapil so imeli Dragojevic in zbor ZG opere vaje.Nekaj cudovitega.
Kljub temu da je imel vedno hripav glas pa je imel neka v sebi seveda pa si ga bomo predvsem zapomnili kot odlicnega avtorja pesmi ki bodo ostale v spominu vsem generacijam in zanimivo je kako odlicno ga je sprejela celo slovenska mlajsa generacija.Za nas ki smo ga spremljali ze na vseh Splitskih festivalih in koncertih v 80' in 90' letih pa tako ni dvoma da si bomo njegove pesmi prepevali se mnogo let po njegovi smrti.
Hvala za vse lepe pesmi in pocivaj v miru.
redondo
# 29.07.2018 ob 09:29
:( na dopust se pelemo in sporočijo to novico. Žena joka me meni pa kar kocine po konci :(. LEGENDA POČIVAJ V MIRU
Voly
# 29.07.2018 ob 15:26
Zelo sem žalosten! Zame je res legenda, spremljal me je od najstniških let, vse do danes, v zadnjem času sem bil veliko v mislih z njim in vse bolj sem se bal te novice, ki nas je danes dosegla!
Eden najboljših pevcev vseh časov na področju bivše Juge, njegovi koncerti so bili vedno balzam za mojo dušo in prav ne morem verjeti, ko vidim minuse pri tistih, ki ga iskreno objokujemo in napišemo kaj v njegov spomin! Kakšni ljudje to počnejo?
Enkrat je v enem intervjuju jasno povedal, da ve kakšen konec ga čaka, ker je bil strasten kadilec in se temu ni hotel ali mogel odreči.
"Če boste ob petih zjutraj na starem čolnu sredi morja zagledali neobritega tipa z ribiško palico in cigareto v roki, sem to jaz", je znal povedati!
Oliver, počivaj v miru, sam bom do konca svojega življenja poslušal tvoj raskavi glas, ki sem ga vedno oboževal!
sik
# 29.07.2018 ob 10:30
Mojemu pokojnemu ocetu je bia najbolj vsec na sploh "Oprosti mi pape" imel pa je relativno slab odnos s svojim ocetom in prav nikoli ne bom izvedel kaj je bilo med njima.
Ja Oliverjeve pesmi imajo nek notranji pomen in se dotaknejo cloveka.Bil je verjetno najvecji avtor na teh obmocjih.
Moja je tudi bila Skalinada...pa seveda vse ostale
@mare...k v celoti se strinjam s tabo
Tudi sam sem bil v teh letih vpet v to ex yu sceno kot navijac Hajduka pa vedno kot otrok v pricakovanju morja na Hrvaskem kamor smo redno zahajali ze v 80' letih in vse to cloveku pa ceprav je Slovenec ostane ena taka nostalgija po prijetnem ljubezni morje pesem.
heartland
# 29.07.2018 ob 09:55
Lipo li je, lipo li je
na lazini suvoj lezat'
na osami pokraj mora
nad pucinom tebe gledat'
a moj galebe

Tebe gledat', s tobom letit'
povrh svega nimat' straja
i prkosit' svakoj buri
i neveri, ca sve vaja
a moj galebe

Ca sve vaja u svom bisu
da i more vrije, pini
bit' gospodar usrid svega
zivo klicat u visini

U visini kada sunce
bez pristanka nama sije
i da nista na tom nebu
i na moru bisno nije
e moj galebe

Bisno nije dokle krila
tebe nose kud god zelis
pa neveri oli suncu
ti se rugas i veselis

Na osami blizu mora
dok se sunce zemlji smije
slusan tebe kako klices
lipo mi je, lipo mi je
moj galebe
Calendula
# 29.07.2018 ob 09:34
Oliver, hvala za čudovite pesmi ... počivaj v miru.
zozozo
# 29.07.2018 ob 23:53
Kak gnoj moraš bit, da pod takim člankom gnojiš z nacionalizmom.
patria
# 29.07.2018 ob 17:50
@pejtevennazrak

Po nikomur ne pljuvam toda tako pač je , njegova glasba in izvajanje je preživelo 40in več let in bo živelo še naslednjih 50 in več, glasba , ki pa se sedaj ustvarja predvsem preko računalnikov in ostali štanc pa pride in izgine prej kot v letu in se je nikoli ne bo nihče več spomnil, v tem se razlikujejo umetniki od štancarjev pa je to komu všeč ali pa ne. Oliver je bil Velik v smislu glasbe to pa dosežejo redki na tem področju , ob smrti Elvisa je nekdo zapisal , človek kot je bil ELvis, ki razveseljuje toliko ljudi bi moral živeti 500let , ne zaradi sebe temveč zaradi nas , ne vlečem primerjave z Oliverjem, vendar neka podobnost vendarle obstaja četudi glede na svetovna merila pač to ne moreš primerjati. Počivaj v miru Oliver in hvala ti za vse .
BAČO
# 29.07.2018 ob 14:36
Eh Oliver Dragojević je bil legenda v vsakem pomenu.Želeli eni ali ne to je vsekakor bil.Najboljši je vsekakor opus s legendarnim Zdenko Runjićem. A majhen komentar Vlada Kreslina najbolj pove kakšen človek je bil Oliver. V 50 letih nas je razveseljeval s lepimi baladami ter tudi s drugimi poskončnim ritmi i prav vsi so ga imeli radi razen nekaj posameznikov na tem forumu!!!!
Franc Toporis
# 29.07.2018 ob 11:54
Nekateri ste res bolni na umu, da ne spoštujete pietete do umrlega! OLIVER POČIVAJ V MIRU, TVOJA GLASBA BO VEČNA!
D350
# 29.07.2018 ob 11:34
Kdor ga je imel čast in srečo spoznati tudi privatno, ve kako velik človek je bil. Iskriv, zabaven in čisto nič zvezdniški. Nikoli, res nikoli ne bo več takega. Srce se mi para, ker smo ga izgubili. Ja, mi. Vsi mi.
storž
# 29.07.2018 ob 09:39
Legenda počivaj v miru in hvala vse
ElTorro
# 29.07.2018 ob 19:17
Obstajajo glasbeniki, ki jim preprosto moraš priznati veličino, tudi če ti njihova zvrst glasbe ni po okusu.

Oliver je nedvomno bil eden njih, tako na glasbenem področju, kot tudi kot človek.
Slava mu.
ID
# 29.07.2018 ob 09:43
Škoda, to je pa velika zguba.. Res je bil faca in šaljivec, nanizal cel kup legendarnih pesmi.. Naj počiva v miru, vsak mora enkrat oditi..Bivši uporabnik
# 29.07.2018 ob 12:54
sandi4@ Res te ne razumem kaj hočeš povedati. Da ti ne poslušaš te muske , pa kaj to koga briga kaj ti poslušaš in kaj ne. Človek je umrl ,je spoštovanja vreden , ne samo kot pevec. Spodobi izreči sožalje ali napisati kaj pametnega , ne pa trolati in smetiti tu tako kot delaš ti in tebi podobni.!
gjuro
# 29.07.2018 ob 09:51
Žalostno, a pričakovano.
Ostalo nam bo morje izvrstnih, ponarodelih pesmi.
Kot bi rekel Oliver: "Ča je život vengo fantažija?!"
juventina10
# 29.07.2018 ob 09:32
on in faraoni,nepozabni nastopi.....
totijosipborz
# 29.07.2018 ob 09:26
:(
heartland
# 29.07.2018 ob 10:14
Svirajte noćas za moju dušu dok se ne razdani,
Svirajte nježno kao što nekad mi smo se voljeli.
Svirajte noćas za moju dušu neka me zaboli,
Svirajte tužno kao te noći kad smo se rastali.
smaric4
# 29.07.2018 ob 10:17
Počivaj v miru dobri ANGELE
zzob
# 29.07.2018 ob 10:08
Zbogom, Oliver. Tvoje pesmi ostajajo z nami.
zakocena_je
# 29.07.2018 ob 09:48
Oprosti mi pape. Počivaj v miru Oliver in hvala za vse tvoje pesmi!
dobertek
# 29.07.2018 ob 09:36
Legenda RIP
tedomedo
# 29.07.2018 ob 17:44
Ajde, zapojmo to:

"Zlatni konci litnje zore
došli su u njene dvore,
da bi moju ljubav budili.
Svitlo nek njubi lice,
lipo kau cesarice,
kad je ja ne mogu ljubiti.
Zlatna mriža njenog tila
dušu mi je uvatila
da me baci nazad u more.
Svake noći prije zore,
dolazim u njene dvore
bile dvore moje pokore.

Cilega života ja sam tija samo nju,
da do njenog srca nađem put,
Cilega života moja tilo je bez nje,
ka cviće bez vode."
glasnost
# 29.07.2018 ob 13:04
Eh, kaj hočemo, ena od slabosti interneta je tudi ta, da smo primorani brati nebuloze raznih cepcev. Najbolje je, da se z njimi sploh ne ukvarjate.

Oliverju pa poklon.
Bivši uporabnik
# 29.07.2018 ob 10:40
Pevec je želel publiki posredovati lepoto življenja.. Zato ni potrebno delati iz pevca kult osebnosti, temveč se raje osredotočimo na to kaj je nekdo želel sporočiti.

Slovenci radi častimo kult osebnosti in pozabljamo na svoje življenje.
-------------------
komentarji (razen parih idiotskih) IZRAŽAJO točno to,kar je pevec želel povedati...
zato iz komentarjev ne veje časščenje kulta osebnosti ampak izžarevajo spomini in občutki
NEKDANJE lepote življenja...

in te lepote danes več ni...

denar,bogastvo,tehnološki napredek,standard...ne nosi sreče...
in o tem je pevec govoril...in seveda ni bil edini...
je bil pa med top pet popularnih...

Ča će mi Copacabana press
Skop
# 29.07.2018 ob 10:11
Oh skoda. Na srečo je za seboj pustil velik opus res čudovitih pesmi in lep pozitiven pogled na življenje.
Kazalo