Prostor in pol
slice
AKSL arhitekti Namin oddelek za žensko perilo odeli v rožnati budoár
Prostor in pol: MMC po poteh zanimivih interierjev, 14. september 2018 ob 06:23 Prenova Slovenske ceste je v središče prestolnice prinesla svež veter - po preureditvi Hotela Slon dobiva novo podobo tudi veleblagovnica Nama, kjer so v biroju AKSL arhitekti na oddelku z ženskim ...
23
Gledališče Gimnazije Poljane, kreativnost in estetika po meri mladih
18
30. avgust 2018 ob 08:12 Premišljena prenova dvorane ljubljanske Gimnazije Poljane, namenjene šolskemu gledališču in prireditvam, je z umestitvijo posebnih svetil in sedišč ustvarila prostor, v katerega se lahko dijaki ...
Počesalnica, eleganten salon za oblikovanje pričesk
10
23. avgust 2018 ob 06:34 Palme, ki z velikimi zelenimi listi zastirajo puščavo in vzbujajo občutek svežine v oazi, so del zasnove frizerskega salona Počesalnica, v katerega vstopijo stranke kot v domišljijski vrt.
Sveti Florijan, detajli, zaokroženi v gurmansko doživetje
9
12. julij 2018 ob 07:04 V prostore nekdanjega kultnega Amerikanca umeščen Sveti Florijan je tri v enem: čez dan delikatesa z vinskim barom, pozno popoldne se odpre bistrojski tip restavracije, zvečer pa v kletnih prostorih ...
Panorama Stara pošta - urbana džungla nad strehami Kranja
15
10. avgust 2017 ob 17:05 Ena najzanimivejših zgradb v Kranju, ki jo je večkrat obiskal tudi France Prešeren, piše novo zgodbo z lokalom Panorama Stara pošta, ki je na samem vrhu štirinadstropne stavbe.
Ek, bistro ob Žitnem mostu, kjer zajtrk strežejo ves dan V Ljubljani je konec januarja zaživel Ek, zajtrkovalni kotiček za vsak dan ali lokal za brunch ob koncu tedna, v tujini že nekaj časa izjemno priljubljen koncept.
27
Prostor in pol 2016 po izboru bralcev je Monstera bistro Bralci MMC-ja so med 11 predstavljenimi interierji in javnimi prostori za Prostor in pol 2016 izglasovali lokal Monstera bistro kuharskega mojstra Bineta Volčiča.
16
Glasovanje za Prostor in pol 2016 je končano. Zmagovalca bomo razglasili jutri. Vse leto smo v rubriki Prostor in pol iskali in objavljali zanimive interierje in javne prostore, ki imajo svojo zgodbo, nato pa ste bili na vrsti vi, da ste glasovali, kateri vas je najbolj ...
Prostor in pol - lokal, ki ni iz tega časa Nostalgija Vintage Caffee je v resnici mali muzej z zavidljivimi eksponati iz 50. in 60. let prejšnjega stoletja, ko so marmelado prodajali na žlico, plesali ob Wurlitzerjevem Juke Boxu in šarmirali ...
Prostor in pol: vila Mravljevi, beton in tradicija na prepihu burje Izredno preprosta, a moderno opremljena vila Mravljevi, s krita med zelenimi griči Vipavske doline in Krasa, prepleta zgodbo stare domačije in ubrane sodobne elegance.
46
Prostor in pol: Brivnica, ki je Novo mesto postavila na zemljevid bradačev Morda brivci izumirajo, ljubitelji brad še zdaleč ne. To je razlog, da je brivec Edis v Novem mestu odprl brivnico z edinstvenim interierjem, ki jo obiskujejo bradači iz vse Slovenije.
30
Prostor in pol: Pišek bar, kavarna v slovenski deželi piva Le nekaj korakov čez prostrani pašnik od kluba judoističnega guruja Marjana Fabjana na Lopati pri Celju stoji domačija Piškovih, ki je v deželi piva storila nepredstavljivo stvar.
11
Prostor in pol: Tonca - obujena furmanska oštarija na Kozini Arhitektka Sanja Premrn je imela le na videz lahko nalogo: upoštevati spomeniško varstvo kamnite kraške hiše, jo opremiti s svežim interierjem in z detajli osvetliti zgodbo nekega časa.
20
Prostor in pol: Monstera - eko, trendovski bistro Bineta Volčiča Čeprav številni Bineta Volčiča najbolj povezujejo s kuharskim šovom komercialne televizije, pa si je mladi kuharski mojster, kot večina njegovih cehovskih kolegov, vedno želel odpreti svojo ...
65
Prostor in pol: Moderna, netipična kavarna v Moderni galeriji Kavarna Moderna v kleti ljubljanske Moderne galerije je primer ambienta, ki ga oblikuje dobra ideja; detajl izčiščenemu prostoru dajejo glasba, retro rastlinje in kosi slovenskih oblikovalcev.
17

Povabilo

V rubriki Lepota bivanja vam predstavljamo zanimive projekte in ustvarjalce iz sveta urbane kulture, oblikovanja in arhitekture. Poudarek je na slovenskih oblikovalcih in zanimivih interierjih, ki jim je namenjena rubrika Prostor in pol. Če v vašem kraju opazite zanimiv projekt, dogodek ali ustvarjalca, nam pišite na lepota.bivanja@rtvslo.si.

Izbrano
Izbor-Ambienti
Kazalo