Manekenkam so se z naslovnico uresničile sanje. Foto: YouTube
Manekenkam so se z naslovnico uresničile sanje. Foto: YouTube

Revija Sports Illustrated, ki je posvečena kopalkam, vsako leto dvigne precej prahu. Letos so številni revijo pričakovali še bolj nestrpno, saj gre za okroglo obletnico revije. Prvič je namreč izšla leta 1964.

Na prvi številki se je pojavila manekenka Babette Beatty, sledile pa so ji še Cheryl Tiegs, Christie Brinkley, Paulina Porizkova, Elle Macpherson, Petra Nemcova, Heidi Klum, Tyra Banks, Marisa Miller in druge uspešne manekenke. Prav poziranje za naslovnico revije pa velja za merilo uspešnosti manekenke.

Letos so za naslovnico pozirale kar tri manekenke, Nina Agdal, Lily Aldridge in Chrissy Teigen, kar se sicer ni zgodilo prvič v zgodovini revije. Tri lepotice so se na naslovnici pojavile že leta 1994, in sicer Elle Macpherson, Rachel Hunter in Kathy Ireland.

Nina, Lily in Chrissy med snemanjem fotografij za omenjeno revijo niso vedele, da se bodo njihovi obrazi (in zadnjice) pojavili na naslovnici revije. Verjele so, da bodo njihove fotografije uvrščene v revijo, naslovnica pa je bila popolno presenečenje. Kako so se manekenke odzvale, ko so izvedele, da so 'izbrane', si lahko ogledate v spodnjem videu.

Urednica revije Sports Illustrated Swimsuit je o naslovnici revije dejala, da predstavlja sproščeno vzdušje na čudoviti lokaciji in pušča domišljiji prosto pot. O manekenkah pa je povedala: "So zelo različne manekenke, ki predstavljajo vse, kar revija Swimsuit je: sveža, vznemirljiva, osupljiva in seksi. Lily je zvezdnica modne industrije, ki bo navdušila popolnoma novo občinstvo. Chrissy je glamurozna, dinamična in kulturni fenomen. Nina pa je prava bomba. Vedeli smo, da bo zvezda, takoj ko smo jo spoznali."

Čeprav je naslovnica požela veliko pohval pa so se na revijo usule tudi številne kritike. Mnogi kritizirajo predvsem objektifikacijo žensk, na kar je opozorila tudi manekenka Kate Upton, ki se je na naslovnici revije sicer pojavila kar dvakrat. Kate je priznala, da se je po izidu prve revije, na kateri je krasila naslovnico, počutila grozno: "Vsi fantje, ki sem jih spoznala, so bili poročeni ali pa so se pripravljali na poroko. Počutila sem se, kot da sem njihovo darilo za fantovščino."