30-letni Alexander Wang je leta 2012 prevzel kreativno vodenje hiše Balenciaga. Foto: EPA
30-letni Alexander Wang je leta 2012 prevzel kreativno vodenje hiše Balenciaga. Foto: EPA

Mladi newyorški modni oblikovalec, ki je leta 2012 prevzel kreativno vodenje pri hiši Balenciaga, je počaščen, ker ga je H & M povabil k projektu približanja visokocenovih znamk navadnim smrtnikom, pri katerem so v preteklosti sodelovali najboljši oblikovalci sveta: "Delo z njihovo ekipo je zabaven, zanimiv proces. Zelo odprti so pri premikanju meja, so pa tudi zelo ustvarjalni. To bo odlično za naše širše občinstvo, da izkusi elemente blagovne znamke Alexander Wang."

Kreativna svetovalka H & M-ja Margareta van den Bosch je ob novici dejala: "Alexander Wang je eden najpomembnejših glasov v današnji modi. Razume, kaj ljudje želijo nositi, in to počne z energijo in strastjo, ki je nalezljiva. Zdi se neverjetno, da bo letos sodeloval z nami."

Wang je na Instragamu modne znamke objavil videoposnetek, ki kaže digitalno odštevanje do premiere kolekcije oblačil za ženske kot moške, manjkali pa ne bodo niti modni dodatki. Kolekcija se bo na policah izbranih trgovin po celem svetu znašla 6. novembra.

Alexander Wang bo tako sledil številnim svetovno znanim modnim znamkam in oblikovalcem, ki so za švedsko modno podjetje, ki ponuja oblačila in dodatke, dostopne širši množici, že oblikovali svojo kolekcijo, na primer Isabel Marant, Madonna, Stella McCartney, David Beckham, Karl Lagerfeld, Matthew Williamson, modnim hišam Marni, Versace, Comme des Garcons ...

Dokler se ne pojavijo prvi osnutki Alexandrove kolekcije oblačil in dodatkov za H & M, vam v fotogaleriji ponujamo vpogled v kolekcijo za pomlad 2014 modne hiše Alexander Wang.