Moda
(4)
Igralka med drugim prodaja tudi kose, ki so bili ustvarjeni posebej zanjo. Foto: Reuters
Z znanim modnim oblikovalcem sta bila dolgoletna prijatelja. Foto: Reuters

Dodaj v

Catherine Deneuve na dražbi prodaja oblačila Yvesa Sainta Laurenta

Poklon pokojnemu prijatelju
30. oktober 2018 ob 08:03
Pariz - MMC RTV SLO, STA

Igralka Catherine Deneuve se je odločila, da bo na dražbi prodala oblačila, ki jih je zasnoval njen pokojni prijatelj, modni oblikovalec Yves Saint Laurent. Naprodaj bo približno 150 kosov, med njimi pa tudi unikati, ustvarjeni posebej za igralko.

Francoska filmska legenda, ki je pred kratkim dopolnila 75 let, se je za prodajo plaščev, svečanih oblek in modnih dodatkov odločila, ker prodaja podeželsko hišo na severu Francije, kjer je veliko teh oblačil hranila. Kot je razložila, se bo od njih ločila s težkim srcem.

"Obleke je ustvaril zelo nadarjen moški z enim samim namenom - narediti žensko še lepšo," je zapisala v sporočilu za dražbeno hišo Christie's, ki bo januarja pripravila dražbo v Parizu.

Deneuvejeva je bila večkrat omenjena kot oblikovalčeva muza in je bila ena izmed njegovih glamuroznih prijateljic, med katerimi so bile tudi monaška princesa Grace, humanitarka Wallis Simpson in španska oblikovalka Paloma Picasso.

S Saint Laurentom sta se spoznala, ko je bila ona stara zgolj 22 let, njuno prijateljstvo pa je trajalo vse do njegove smrti leta 2008. Leta 2002 je igralka na oblikovalčevi veliki razstavi pojasnila, da je bil njena "največja ljubezenska afera".

Igralka, ki je zaslovela s filmi, kot sta Lepotica dneva in Cherbourški dežniki, je januarja letos razburila javnost s podpisom pisma, ki brani pravico moških do zapeljevanja žensk. "Namesto da bi pomagala ženskam, ta blaznost pošiljanja (moških šovinističnih) 'prašičev' v klavnico dejansko pomaga sovražnikom spolne svobode - verskim skrajnežem, nazadnjakom najslabše vrste, in tistim, ki se jim v imenu koncepta dobrote in viktorijanske morale zdi, da so ženske otroci z odraslimi obrazi, ki si želijo biti zaščiteni," so med drugim zapisale podpisnice pisma.

P. B.
Prijavi napako
Komentarji
prizemljen
# 03.11.2018 ob 14:16
Ja in?
HOR
# 03.11.2018 ob 02:11
O normalnih zvezdnicah, kakor je Catherine Deneuve je potrebno pisati več...
maček Tom
# 30.10.2018 ob 12:04
to je danes daleč najpomembnejša novica na RTVSLO
sirob
# 30.10.2018 ob 11:50
Kot je razložila, se bo od njih ločila s težkim srcem.

A bejž? Tistega cvenka, ki bo kapnil, se pa očitno ne bo otepala. Nikjer nisem namreč zasledil, da bi izkupiček šel v kakršnekoli dobrodelne namene. Ubožca bi v tem primeru najbrž utrpela pomanjkanje. Res se mi smili, da je morala prodati vse te cunjice. Ja, je pa vprašanje, če bi skrpala konec meseca z začetkom naslednjega, če se ne bi odločila za to kruto potezo.
Kazalo