Miro Mišljen s svojimi kreacijami redno šokira. A, kot pravi sam:
Miro Mišljen s svojimi kreacijami redno šokira. A, kot pravi sam: "To sem pač jaz." Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Nina Pušlar spada med zveste stranke oblikovalke in stilistke Nine Šušnjara. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Torkovo revijo je odprla kolekcija Zorana Garevskega. V linije, oblike in materiale želel vnesti "zgodbe o odraščanju, spominih na otroške sanje, vračanju k nekdanjim vrednotam, iskanju popolnosti, na novo zastavljenih sanjah, hrepenenju …"
Nato je modno brv prevzela Iluzia, kolekcija Nine Šušnjara. Glavno sporočilo tokratne modne zgodbe ljubljenke slovenske estrade (med njenimi rednimi strankami so recimo Špela Grošelj, Nina Pušlar, Nuša Derenda - vse so Nini namenile aplavz po reviji) je, da ni vse tako, kot se morda zdi na prvi pogled. Oblikovalka, ki je kose iz šivalnice dobila tik pred zdajci, se je poigrala s kroji in nevidnimi linijami.
Oblikovalka Alenka Globočnik z znamko Akultura je stavila na belo barvo. "Bela je moj navdih, je kot platforma, ki mi dopušča igro oblik, igro lomljenja in lovljenja svetlobe. Materiali so bombaž, mreža, usnje, zadrga. Silhueta se poigrava z volumnom in geometrijo v enem, vzbudi občutek zračnosti in trdnosti ter ponazarja krhkost in moč hkrati."
Miro Mišljen je s svojimi kreacijami spet izzval nemalo muzanja med obiskovalci revije, a na vprašanje, ali šokira namenoma, odgovarja, da "on pač tak je" in da bi bili kosi, ki jih je poslal na brv, če ga ne bi "brzdala" njegova ekipa, še bolj ekstravagantni. Tokrat je zgodbo za navdih našel v Treh sestrah A. A. Čehova. Odrske kostume je želel prenesti na modno pisto, od tam pa na svečane priložnosti v vsakdanjem življenju.
"Tam, kjer morje poljubi nebo ... " je svojo kolekcijo povzela Tanja Zorn, ki se je, kot se za pomladno-poletno sezono spodobi, usmerila k poletju. "Tja, kjer poteka črta neskončnosti. Kjer veter ustvarja nove volumne. Kjer šport sreča umetnost."
Young@Squat se je pod okriljem Squata in mentorstvom Zorana Garevskega in Nataše Peršuh še zadnjič predstavil v postavi Ivan Rocco, Ana Jelinič, Dajana Ljubičić, Peter Movrin, Katja Magister, Nina Tomažin, Sanija Reja, Petja Zorec, Angela Lukanović, Nena Florjančič in Špela Hvale, saj se bodo kolektivu prihodnjo sezono pridružila nova imena. Svoje delo so želeli ponesti na novo raven in kolekcijo, ki jo podpira ministrstvo za kulturo, zasnovali z namenom širše produkcije, distribucije in komercialnega prodora na trg. Naj se njihovi načrti uresničijo!
Aleksandra Brlan je kolekcijo posvetila sodobni zaposleni ženski. "Kako s tremi otroki pod roko, ekopiščancem v ponvi in tisoč opravki na teden na svoj natrpani urnik spravi sestanek s staro prijateljico? Odgovore lahko najdete v vaši omari. V kolekciji, ki diha s še tako natrpanim urnikom." Kot je povedala oblikovalka po reviji, se ne podreja več modi, ampak ustvarjanje izvira iz nje same, tega, kako doživlja sebe. In prav to je skušala povedati s kolekcijo z naslovom . v torek nima časa.