Predsednik Hollande je sprejel španski kraljevi par. Foto: Reuters
Predsednik Hollande je sprejel španski kraljevi par. Foto: Reuters
Kraljico Leticijo so v preteklosti španski mediji večkrat obtožili rahlo vzvišene drže. Foto: EPA

Francoski mediji so elegantno 41-letno Leticijo, nekdanjo novinarko in voditeljico novic, že okronali za "kraljico sloga", saj je s svojo toaleto na prvem uradnem obisku novega kraljevega para pri severnih sosedih še enkrat zadela v polno. Za to priložnost je izbrala bledo rožnato obleko, salonarje z odprtimi prsti, lase pa je imela spete v figo na zatilju.

Letizia Ortiz se je s takrat še princem Felipejem poročila pred desetimi leti, veliko prahu je dvigalo dejstvo, da se je njen prvi zakon končal z ločitvijo. V zakonu s princem sta se rodili hčerki Leonora in Sofio.

Kraljica - prva španska, ki po rodu ni modre krvi - je postala 19. junija, ko je njen soprog od svojega očeta Juana Carlosa, ki se je kroni odpovedal - menda predvsem zato, da bi oslabljena monarhija spet postala priljubljena -, prevzel španski prestol.

Leticija je znana po tem, da podpira špansko modo, saj jo pogosto opazijo v kreacijah Felipeja Varele in Lorenza Caprileja, sem ter tja pa obleče tudi kak dostopnejši kos znamk Zara in Mango.

Oglejte si nekaj fotografij s sprejema pri Francoisu Hollandu, ki sta se ga udeležila tudi francoski premier Manuel Valls in njegova žena Anne Gravoin.