Obleke razkrivajo precej gole kože. Foto: EPA
Obleke razkrivajo precej gole kože. Foto: EPA

Kreator je navdih za kolekcijo za jesen in zimo 2014 našel v arhitekturi in barvnih steklih. Večerne obleke je tako oblikoval v mozaikih črne, modre, rdeče, zlate, srebrne in bakrene barve.

Macdonald se je v Londonu šolal za oblikovalca pletenin, kmalu po koncu šolanja pa ga je opazil nemški oblikovalec Karl Lagerfeld. Po njegovi zaslugi se je zaposlil kot glavni oblikovalec pletenin za Chanel in nato še za Lagerfelda.

Leta 1998 je Macdonald oblikoval tudi lastno modno znamko in kmalu postal eden izmed najbolj priznanih angleških oblikovalcev (leta 2001 je prejel priznanje revije Elle za britanskega oblikovalca leta). Njegove kreacije so začele nositi tudi zvezdnice, med drugim Beyonce, Kylie Minogue, Heidi Klum, Cheryl Cole, Jessie J, Kate Beckinsale in Kristen Stewart.

Leta 2004 je bil izbran za oblikovalca uniform britanskih stevardov in stevardes, leta 2010 je postal sodnik v oddaji Britain's Next Top Model, lani pa ga je doletela čast, da je oblikoval plesne kostume za baletnike, ki so nastopili na praznovanju 60. obletnice vladanja kraljice Elizabete II.