Moda
Plašči so se začeli množično prodajati že po njeni izbiri za naznanitev zaroke. Foto: Reuters
Dan pred poroko se je Meghan do hotela odpravila skupaj z mamo, princ Harry pa je z bratom Williamom ta čas izkoristil za pozdrav zbranih oboževalcev v Windsorju. Foto: Reuters

Dodaj v

Foto: Meghan Markle že uveljavljena kot modna ikona

Navdušuje s svojo izbiro oblačil
18. maj 2018 ob 21:40
London - MMC RTV SLO

Na veliki kraljevi poroki bodo vse oči uprte v ameriško igralko Meghan Markle in njeno izbiro poročne obleke. A to ne bo prvič, saj s svojim slogom številne navdušuje že od naznanitve zaroke.

Številni ugibajo, da bo bodoča princesa za poročni dan izbrala eno izmed prestižnih znamk, kot so Ralph & Russo, Burberry ali Stella McCartney, sicer pa se je v zadnjih mesecih s stilskimi izbirami osredotočala predvsem na promocijo kanadskih in manjših britanskih modnih znamk.

36-letnica je navdušila številne modne bloge in "preproste ljudi", ki so se nemudoma navdušili predvsem nad njenimi plašči in modnimi dodatki. Navdušenje so nekateri tuji mediji poimenovali "Meghanin učinek", saj so bili tako oblačila kot dodatki, ki jih je nosila, nemudoma razprodani, čakalne vrste za vse izdelke pa neverjetno dolge.

Navdušila je že ob poziranju na naznanitvi zaroke novembra lani, ko se je odločila za plašč kanadske znamke Line the Label, spodaj pa je oblekla temnozeleno obleko z detajlom pentlje italijanske znamke P.A.R.O.S.H.

Obleka, ki so jo zelo kmalu poimenovali kar po njej, je bila hitro razprodana. Njeni izdelovalci so na družbenem omrežju Instagram zapisali, da se močno trudijo, da bi bila na zalogi hitro, kot bo to le mogoče.

Prenos kraljeve poroke boste lahko v soboto spremljali v živo od 10.15 naprej na našem portalu rtvslo.si.


Poudarek predvsem na plaščih
Še bolj kot nad oblekami pa so se oboževalci navdušili nad njeno izbiro plaščev, ki jih je vedno izbrala zelo premišljeno. Decembra je za obisk Nottinghama izbrala kanadsko znamko Mackage, enako pa se je odločila tudi za obisk Severne Irske v marcu. Obe priložnosti sta povzročili, da so se modni navdušenci množično zgrinjali na njihovo spletno stran in si zaželeli enakega videza.

"Ko je nosila našo znamko, smo imeli na spletni strani tudi do petkrat več prometa," sta za revijo Grazia dejali glavni oblikovalki Eran Elfassy in Elisa Dahan.

Med znane je Marklova izstrelila tudi škotsko znamko nakita in modnih dodatkov Strathberry, saj je za dva uradna dogodka izbrala njihovi torbici. Prvo je izbrala za že omenjeni obisk Nottinghama – in sicer slabih 500 funtov vredno torbico v temnomodri barvi –, nekaj mesecev pozneje pa je za obisk Edinburga izbrala majhno zeleno torbico v vrednosti približno 400 funtov.

Ena je bila razprodana v nekaj minutah, druga pa skoraj nemudoma. "Ko se je z našo torbico pojavila v Nottinghamu, se je naša prodaja povečala za 300 odstotkov."

Navdušila pa je tudi dan pred slovesno poroko, ko je za pot do hotela, kjer bo preživela predporočno noč, izbrala dolgo mornarsko modro obleko in bele čevlje, ob tej priložnosti pa je bila v družbi matere Dorie Ragland, ki je pred poroko že spoznala tako princa Charlesa in Camillo kot tudi kraljico Elizabeto II.

Več modnih utrinkov Meghan Markle v zadnjih mesecih si lahko ogledate spodaj.

P. B.
Prijavi napako
Komentarji
DrKošarke
# 19.05.2018 ob 01:08
Meni deluje malce sponzoruša...
Borc984
# 18.05.2018 ob 23:41
Verjetno bo komentar zbrisan, samo meni osebno sta to najbolj sfejkan par na svetu!
Pa njena stopala me bodejo v oči.... neproporcionalno velika so za tiste bobi palčke nogice. :D
alcatraz
# 19.05.2018 ob 08:22
Nč ne rečem, fejst deklina, sam noge pa kot zobotrebca.
Reptilij
# 19.05.2018 ob 07:04
Nekam z zamudo je proglašena za modno ikono.
To sem pričakoval že pred meseci, vendar je bila medijska mašinerija zaposlena s porculanom s podobicami in pa limoninimi tortami ter tastom ...

Kljub vsemu pa moram pohvaliti novinarja-ko, da je dal "preproste ljudi" v narekovaje - ne vem če je to bilo že v originalnem, če pa je to samo v prevedenem članku, je to vsekakor "dodana vrednost" in pa mogoče začetek rahljanja stroge razmejitve med domororodsko in reptiloidno raso, kajti le skupaj in složno bomo lahko osvajali druge svetove znotraj in mogoče celo zunaj galaksije.
no72
# 19.05.2018 ob 16:25
Ne vem , zakaj, ampak tale visoka britanska politika meni nikakor ne potegne...navaden kič in prenapihnjenost, potrebna je le igla, da se vse skupaj razpoči kot balon.
Britanci morajo biti res en poseben folk, da častijo to dekandentno in retro v vseh pogledih - familijo. Dinastija, ki živi na veliki nogi brez kančka dela in truda.....jaz bi to ukinil, še posebno ob dejstvu, da so Britanci 90% svojega premoženja pokradli v kolonialnih deželah, z zatiranjem avtohtonega prebivalstva.
krena
# 19.05.2018 ob 12:37
Ane, kako grozno grdo tanke noge ima.
arhitektka
# 19.05.2018 ob 06:29
Samo vprašanje za tiste, ki jo okrcate kot sponzorušo: na podlagi česa? Fotografij? Jo je kdo slišal govoriti, je kdo prebral vsaj njen življenjepis, pogledal njeno finančno stanje?
Bi vi menjali, izgubo zasebnosti, javno blatenje, stalno vprašanje varnosti , vsak vaš gib, dejanje fotografiran in objavljan .... le za finančno varnost? Brez ljubezni?
Figeto
# 19.05.2018 ob 15:38
Zobotrebca namesto nog?
chiron
# 19.05.2018 ob 09:43
O joj, pa ne da imata na zadnji fotografiji obe enake čevlje?!
Herby89
# 19.05.2018 ob 06:50
drugač me pa veseli da ste pozitivno naravnani :) jaz žal ne morem bit....
deloholik
# 19.05.2018 ob 00:41
Komaj čakam, da se začne. Dopoldan poroka, zvečer pa derbi.
Kazalo