Preden je doživela karierni preboj, je bila Lupita Nyong’o članica produkcijskih ekip pri več filmih. Foto: Reuters
Preden je doživela karierni preboj, je bila Lupita Nyong’o članica produkcijskih ekip pri več filmih. Foto: Reuters
Lupita Nyong’o za Miu Miu, pomlad/poletje 2014. Za objektivom je stal dvojec Inez Van Lamsweerde in Vinoodh Matadin. Foto: Reuters

A nato je prišel 12 let suženj, sveži dobitnik zlatega globusa za najboljši film v režiji Steva McQueena, v katerem je 30-letna lepotica kenijskega rodu ustvarila prelomno vlogo Patsey, za katero je bila nominirana za zlati globus za najboljšo stransko igralko in je tudi ena od petih igralk v bitki za oskarja v tej kategoriji.

Na rdeči preprogi na Globusih je blestela v rdeči kreaciji Ralph Lauren in požela pohvale modnih strokovnjakov, glede na status prej omenjenega oskarjevskega favorita pa jo bomo občudovali še vso sezono podeljevanja nagrad, odslej najverjetneje v oblekah Miu Miu.

Sodelovanje z Miu Miu - dober karierni obet
Skupaj z mladimi igralskimi kolegicami Elle Fanning (15), Elizabeth Olsen (24) in Bello Heathcote (25) bo namreč eden izmed obrazov pomladne kampanje italijanske luksuzne znamke pod okriljem hiše Prada, Miu Miu. (Njihovo počitniško kolekcijo sta predstavljali zvezdnici Adelinega življenja, Francozinji Léa Seydoux in Adèle Exarchopoulos.)

Kampanje Miu Miu so, kot so ugotavljali pri Fashion Telegraphu, očitno nekakšen obred zrelosti za vzhajajoče zvezdnice: v tej vlogi so se pred časom preizkusile tudi Katie Holmes, Kirsten Dunst, Chloe Sevigny ...

Lupita, ki se je sicer rodila v Mehiki, je potomka vplivne kenijske dinastije Nyong’o. V deželi svojih prednikov je posnela dokumentarec V mojih genih in nastopala v tv-seriji Shuga. V ZDA je študirala filmske in gledališke študije na kolidžu Hampshire in igro na ugledni univerzi Yale, kjer je nastopila v več študentskih predstavah. Kmalu po diplomi je dobila vlogo v McQueenovem filmu, v kina pa konec februarja prihaja premiera akcije Non-Stop, v kateri nastopa ob Liamu Neesonu.