Hollywoodske nosečnice na rdeči preprogi - od leve proti desni: Kerry Washington, Drew Barrymore in Olivia Wilde. Foto: EPA
Hollywoodske nosečnice na rdeči preprogi - od leve proti desni: Kerry Washington, Drew Barrymore in Olivia Wilde. Foto: EPA
Lupita se je prvič udeležila svečane podelitve in z izbiro obleke navdušila modne poznavalce. Foto: Reuters

Igralke Olivia Wilde, Kerry Washington in Drew Barrymore so pred podelitvijo nagrad za filmske in televizijske dosežke na rdeči preprogi ponosno razkazovale vsaka svoj nosečniški trebušček.

29-letna Olivia je blestela v temno zeleni Guccijevi obleki z dolgimi rokavi, za bolj svetlo različico se je odločila 36-letna Kerry Washington, ki je nosila kreacijo francoske modne hiše Balenciaga, 38-letna Drew Barrymore pa je spet posegla po cvetlične vzorcu, tokrat v kreaciji modne oblikovalke Monique Lhuillier, ki je sicer znana predvsem po svojih poročnih oblekah.

Kdo je prejel zlate globuse, si lahko preberete tukaj.

Poleg številnih pohval, ki so jih prejele nosečnice, je bila komplimentov deležna tudi Lupita Nyong’o (12 let suženj). Temnopolta igralka se je za svoj prvi sprehod po rdeči preprogi na podelitvi zlatih globusov odločila za živo rdečo obleko Ralpha Laurena, ki jo je pohvalil tudi uradni stilist prireditve Warden Neil. "Bila je sijajna," je komentiral in dodal: "To je najlepša rdeča, kar sem jih kdaj videl. Ta odtenek se ji je čudovito podal." Obleka je sicer močno spominjala na belo obleko Toma Forda, ki jo je Gwyneth Paltrow nosila na podelitvi oskarjev leta 2012, vendar modnih kritikov to ni motilo.

Za rdečo so se odločile tudi nekatere druge igralke, med drugim Amy Adams, ki je nosila preprosto obleko Valentina z globokim dekoltejem, in Emma Watson, ki se je odločila za nekoliko drznejšo obleko. Nosila je Diorjevo dolgo živo rdečo obleko, ki je bila na zadnji strani skoraj popolnoma odprta, zato jo je dopolnila s temno modrimi pajkicami.

Jennifer Lawrence spet izbrala Dior
Poleg rdeče so na rdeči preprogi kraljevali tudi svetli odtenki - od bele do bolj razkošnejših srebrne in zlate. Mlada ameriška oskarjevka Jennifer Lawrence je nosila belo Diorjevo obleko, ki je že postala tarča posmeha na spletu - pojavile so se številne fotografije, na katerih ljudje pozirajo v rjuhah z dvema črnima trakovoma. Nekateri pa so njeno obleko primerjali tudi z obleko Disneyjeve morske deklice Ariele, ki si jo je naredila sama, tako da je kos blaga z vrvmi pričvrstila na svoje telo.

Več sreče z izbiro bele obleke je imela zvezdnica filma Volk z Wall Streeta Margot Robbie. Nosila je Guccijevo dolgo obleko z zelenimi in srebrnimi kristali. V Guccijevi kreaciji pa je sijala tudi 30-letna Mila Kunis.

Med zvezdnicami v temnih oblačilih sta blesteli Cate Blanchett v Armaniju in Sofia Vergara v elegantni črni obleki Zaca Posena.

Hal Rubenstein, urednik pri reviji InStyle, je kot najbolje oblečene zvezdnice na globusih izpostavil Lupito in Margot ter Allison Williams, ki je nosila črno-belo obleko Alexandra McQueena. Zvezdniški modni stilist Robert Verdi pa je pohvalil Naomi Watts, ki je nosila srebrno obleko Toma Forda. "Obleka se ji je čudovito podala," je komentiral za The Daily News.

Kot najslabše oblečene pa so pri Telegraphu izpostavili Jennifer Lawrence, Leno Dunham v živo rumeni obleki, Sandro Bullock v obleki modnega oblikovalca Prabala Gurunga in Julio Roberts, ki je nosila črno obleko v kombinaciji Dolce & Gabbana z belo srajco (njena obleka je spominjala na obleko Sharon Stone s podelitve oskarjev leta 1998).

Kaj pa menite vi, katera zvezdnica je najbolj blestela in katera je z izbiro obleke brcnila v temo?